У чому краса страви назвою запіканка з кабачків в духовці? Та в тому, що її можна готувати з того, що є на даний момент в холодильнику. Є кабачок – буде і унікальна запіканка на столі. Вона може бути схожою на повітряний пиріг і навіть на піцу!
У такий кулінарної імпровізації кабачок відкривається абсолютно по – новому. Він виконує роль господаря з універсальними смаковими достоїнствами. Тому може приймати найрізноманітніших гостей – побратимів по овочевій грядці, м’ясний фарш, сири, зелень. І зі всіма продуктами буде хороший.
Наведені рецепти з фото дадуть загальні напрями. А Ви вже зорієнтуєтеся на місці, виходячи зі смаків, бажань, і можливостей.
Зміст:
Як приготувати запіканку з кабачків в духовці
Рецепт запіканки з кабачків з фаршем в духовці
Рецепт запіканки з кабачків з фаршем і помідорами в духовці
Як приготувати запіканку з кабачків в духовці
Запеканочку за таким рецептом можна назвати справжнім пирогом, тане в роті. Його із задоволенням їдять і примхливі діти, яких не нагодуєш кабачком в звичайному вигляді. А за дорослих і говорити не доводиться – тут тобі і часник і зелень. Ось приготуйте, і тоді самі переконаєтеся, що це справжній кулінарний шедевр. Часу буде потрібно всього годину з чвертю.
Рецепт хороший ще й тим, що можна використовувати злегка перезрілі кабачки. Адже тут їх потрібно буде натирати на тертці. Але якщо є можливість, краще, звичайно, вибирайте молоденькі.
Першим ділом потрібно включити духовочку, нехай набирає необхідну температуру (180)
Далі обмити кабачки. Якщо це перезрілі овочі, очистити від шкірки і насіння
Їх необхідно натерти на тертці, визначити в глибоку мисочку, підсолити і відставити на 10 хв.
Почистити цибулю і нарізати не дуже довгою соломкою
Нарізати кубиками плавлений сирок
Десять хвилин минуло. Кабачки пустили сік – їх потрібно віджати, видалити зайву вологу
Додати до овочів яйця, сирок, цибулька, подперчить, перемішати
Зелень дрібно порубати
До основної суміші відправити зелень, майонез, роздавлений часник, перемішати
Закласти борошно з розпушувачем, гарненько вимісити
Форму потрібно обмазати маслом
Викласти масу з кабачків у форму і відправити в духовочку. Час випікання – 45-50 хвилин. Редагуючи його, залежно від духовки
Готового виробу потрібно дати трохи охолонути, потім нарізати і пригощати домочадців і гостей.
При бажанні можна прикрасити рум’яний верх зеленою цибулькою. Запіканка буде однаково хороша як в теплом, так і в холодному вигляді.
Що б я хотіла порадити
Щоб плавлений сир краще нарізався, потрібно змочити водою лезо ножа.
Особливий аромат додасть страві свіжо намолотый чорний перець.
Якщо є можливість, додайте в кабачкову масу часникового масла. Їм можна замінити часник, потрібно 1 ст. л. Масло краще виконає місію ароматного наповнювача
Якщо Ви з побоюванням ставитеся до магазинного майонезу – приготуйте його самі. Як це зробити просто і швидко, подивіться тут, заодно познайомитеся з гарним рецептиком салату з капусти, адже овочевий сезон в самому розпалі.
Рецепт запіканки з кабачків з фаршем в духовці
Запіканка з кабачків з фаршем в духовці нагадує картоплю по – ленинградски. Полегшений, дієтичний варіант повноцінного другого – смачного і незвичайного. Два в одному, і м’ясо, і буряковий гарнірчик.
Для фаршу можна використовувати різне м’ясо. Що Вам більше до смаку – більш жирна свинина, або дієтична курятинка. Чудово підійде фарш з індичого філе. Це щось середнє між свининою і курятиною. Смак багатий і насичений, але нежирний.
Нам буде потрібно
Кабачків – 700 – 800 гр
Фарш – 500 гр
Часнику – 3 зубчики
Цибуля – 2 шт. середніх розмірів
Яєць – 1 шт.
Майонез – 150 грамів
Твердого сиру – 100 грамів
Олії – 1 ч. ложки (для змазування форми)
За смаком солі і меленого перцю.
Готуємо
Відразу включимо духовочку, нехай нагрівається до 180 градусів
Кабачки вимиємо, очистимо, якщо це необхідно (раптом кабачки перезріли, тоді потрібно ще і вийняти серцевину)
Кабачки натремо на тертці, підсолимо, складемо в мисочку. Протягом 10 хвилин вони повинні відпочивати, пускати сік
В цей час почистимо цибулю, наріжемо його півкільцями, розділимо на три частини, так як у нас буде три шари
Фарш підсолимо, подперчим, перемішаємо
Часник очистимо, наріжемо дрібненько, розділимо на три частини
Сир натираємо на тертці, також поділяємо на три рівні частки
Кабачки тепер необхідно віджати, злити вологу
Додати до них яйце, підсолити, подперчить, перемішати
Вогнетривку Форму змажемо маслом і почнемо збирати нашу запеканочку
На дно форми викладаємо половину кабачкової маси
Підрівнюємо її ложкою, змащуємо легенько майонезом
Притрушиваем всю поверхню часником, цибулею, сиром
Далі викладаємо м’ясний фарш
Робимо також – підрівнюємо, змащуємо майонезом
Притрушиваем часником, цибулею і сиром
Тепер викладемо другу частину маси з кабачків
Присмачити майонезом, часником, цибулею, сиром
Накриємо форму кришкою або фольгою, відправимо в духовку на пів години
Тридцять хвилин пройшло, складові грунтовно пропарились. Тепер потрібно зняти кришку і запікати до золотистої скоринки
Вийняти, трохи остудити і подавати до столу.
Чи Не правда, що запіканка з кабачків з фаршем в духовці виключна знахідка для господині? Не потрібно ламати голову і стояти довгий час біля плити.
Що можна врахувати в процесі приготування
Кабачки для такої запіканки можна і нарізати кружечками. Але мені натерті подобаються більше – шари виходять однорідніше.
Дієтичні властивості можна регулювати кількістю сиру і майонезу
Майонез можна при бажанні замінити сметаною, тут вже на любителя
Верх запіканки можна прикрасити помідорами, нарізавши їх кружечками. В такому випадку вони укладаються на верхній шар кабачків, і разом з ними приправляють часником, цибулею і сиром.
Рецепт запіканки з кабачків з фаршем і помідорами в духовці
Помідори додають кисленькую родзинку в компанію кабачків і фаршу. Запіканка виходить незвичайно ситної. А цибулька, підсмажений з фаршем, збагачує смак.
Інгредієнти
Три молодих кабачка, за вагою це виходить приблизно 1,2 кг
Пів кілограма м’ясного фаршу (будь-якого)
Шість помідорчиків
Три яйця
Грам 70 твердого сиру
Три невеликих цибулини
Сто – сто п’ятдесят грамів сметани
Дві ст. л. рослинного масла
Спеції (перець, сіль, трави).
Покроковий процес приготування
Кабачки вимити, натерти на тертці, підсолити, відставити
Лук очистити, порізати невеликими шматочками, злегка обсмажити на сковороді
Додати до фаршу, розмішати, посолити, поперчити. Обсмажити все разом хвилини дві
Кабачки віджати, позбавити від рідини
Помідори вимити, порізати кружечками
Яйця збити віночком, додати сметану, збити всі разом до однорідності. Не забудьте посолити
Сир натерти на тертці
Форму обмазати маслом
Викласти на дно половину маси з кабачків
Зверху розташувати фарш з цибулею
Потім додати решту овочеву масу
Рівномірно розподілити по всій поверхні помідорні гуртки
Залити все яєчно-сметанним соусом
Присипати сиром
Відправити в гарячу духовку (180) на 35-40 хвилин.
Якщо Вам захочеться посилити помідорне присутність, то додайте у фарш півтори, дві ложки томатної пасти. Це потрібно зробити на етапі підсмажування з цибулею.
Ось ще й таке диво можна приготувати з кабачків! Але на цьому дива не закінчуються. У запіканки можна додавати і картоплю, що багато хто і робить. Від цього вона стає ситніше.
Не зіпсують кабачкову сюїту і баклажани з солодким перцем. Зазвичай всі овочі перекладаються шарами. Готове блюдо стає не тільки багатшим і більш насиченим, але і красивіше на зовнішній вигляд. Одним словом, фантазуйте і творіть на свій смак. Успіху і приємного апетиту!
Здрастуйте! Це знову я!Поспішаю написати хоча б по одному посту на кожен місяць , року-то поточного залишилося всього нічого.на звітній черзі листопад. Гена призначив...