Запіканка з кабачків в духовці з фаршем і помідорами: 3 докладних рецептів з фото

22

У чому краса страви назвою запіканка з кабачків в духовці? Та в тому, що її можна готувати з того, що є на даний момент в холодильнику. Є кабачок – буде і унікальна запіканка на столі. Вона може бути схожою на повітряний пиріг і навіть на піцу!

У такий кулінарної імпровізації кабачок відкривається абсолютно по – новому. Він виконує роль господаря з універсальними смаковими достоїнствами. Тому може приймати найрізноманітніших гостей – побратимів по овочевій грядці, м’ясний фарш, сири, зелень. І зі всіма продуктами буде хороший.

Наведені рецепти з фото дадуть загальні напрями. А Ви вже зорієнтуєтеся на місці, виходячи зі смаків, бажань, і можливостей.

Зміст:

  • Як приготувати запіканку з кабачків в духовці
  • Рецепт запіканки з кабачків з фаршем в духовці
  • Рецепт запіканки з кабачків з фаршем і помідорами в духовці

Як приготувати запіканку з кабачків в духовці

Запеканочку за таким рецептом можна назвати справжнім пирогом, тане в роті. Його із задоволенням їдять і примхливі діти, яких не нагодуєш кабачком в звичайному вигляді. А за дорослих і говорити не доводиться – тут тобі і часник і зелень. Ось приготуйте, і тоді самі переконаєтеся, що це справжній кулінарний шедевр. Часу буде потрібно всього годину з чвертю.

Рецепт хороший ще й тим, що можна використовувати злегка перезрілі кабачки. Адже тут їх потрібно буде натирати на тертці. Але якщо є можливість, краще, звичайно, вибирайте молоденькі.

Продуктовий набір для 10 порцій

  • Кабачків – 600 гр
  • Яєць – 3 шт.
  • Часнику – 1-2 зубчики
  • Рослинної олії – 1 ч. л.
  • Плавленого сирка – 3 шт. (чудово підійде «Дружба»)
  • Цибулі ріпчастої – 200 гр
  • Борошна – 3 ст. ложки
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Зелені кропу 5-6 гілочок
  • Солі і перцю необхідне за смаком кількість

Покрокове приготування

  • Першим ділом потрібно включити духовочку, нехай набирає необхідну температуру (180)
  • Далі обмити кабачки. Якщо це перезрілі овочі, очистити від шкірки і насіння
  • Їх необхідно натерти на тертці, визначити в глибоку мисочку, підсолити і відставити на 10 хв.

  • Почистити цибулю і нарізати не дуже довгою соломкою

  • Нарізати кубиками плавлений сирок

  • Десять хвилин минуло. Кабачки пустили сік – їх потрібно віджати, видалити зайву вологу
  • Додати до овочів яйця, сирок, цибулька, подперчить, перемішати

  • Зелень дрібно порубати
  • До основної суміші відправити зелень, майонез, роздавлений часник, перемішати

  • Закласти борошно з розпушувачем, гарненько вимісити
  • Форму потрібно обмазати маслом
  • Викласти масу з кабачків у форму і відправити в духовочку. Час випікання – 45-50 хвилин. Редагуючи його, залежно від духовки

  • Готового виробу потрібно дати трохи охолонути, потім нарізати і пригощати домочадців і гостей.

  • При бажанні можна прикрасити рум’яний верх зеленою цибулькою. Запіканка буде однаково хороша як в теплом, так і в холодному вигляді.

    Що б я хотіла порадити

  • Щоб плавлений сир краще нарізався, потрібно змочити водою лезо ножа.
  • Особливий аромат додасть страві свіжо намолотый чорний перець.
  • Якщо є можливість, додайте в кабачкову масу часникового масла. Їм можна замінити часник, потрібно 1 ст. л. Масло краще виконає місію ароматного наповнювача
  • Якщо Ви з побоюванням ставитеся до магазинного майонезу – приготуйте його самі. Як це зробити просто і швидко, подивіться тут, заодно познайомитеся з гарним рецептиком салату з капусти, адже овочевий сезон в самому розпалі.
  • Рецепт запіканки з кабачків з фаршем в духовці

    Запіканка з кабачків з фаршем в духовці нагадує картоплю по – ленинградски. Полегшений, дієтичний варіант повноцінного другого – смачного і незвичайного. Два в одному, і м’ясо, і буряковий гарнірчик.

    Для фаршу можна використовувати різне м’ясо. Що Вам більше до смаку – більш жирна свинина, або дієтична курятинка. Чудово підійде фарш з індичого філе. Це щось середнє між свининою і курятиною. Смак багатий і насичений, але нежирний.

    Нам буде потрібно

    • Кабачків – 700 – 800 гр
    • Фарш – 500 гр
    • Часнику – 3 зубчики
    • Цибуля – 2 шт. середніх розмірів
    • Яєць – 1 шт.
    • Майонез – 150 грамів
    • Твердого сиру – 100 грамів
    • Олії – 1 ч. ложки (для змазування форми)
    • За смаком солі і меленого перцю.

    Готуємо

  • Відразу включимо духовочку, нехай нагрівається до 180 градусів
  • Кабачки вимиємо, очистимо, якщо це необхідно (раптом кабачки перезріли, тоді потрібно ще і вийняти серцевину)
  • Кабачки натремо на тертці, підсолимо, складемо в мисочку. Протягом 10 хвилин вони повинні відпочивати, пускати сік
  • В цей час почистимо цибулю, наріжемо його півкільцями, розділимо на три частини, так як у нас буде три шари
  • Фарш підсолимо, подперчим, перемішаємо
  • Часник очистимо, наріжемо дрібненько, розділимо на три частини
  • Сир натираємо на тертці, також поділяємо на три рівні частки
  • Кабачки тепер необхідно віджати, злити вологу
  • Додати до них яйце, підсолити, подперчить, перемішати
  • Вогнетривку Форму змажемо маслом і почнемо збирати нашу запеканочку
  • На дно форми викладаємо половину кабачкової маси
  • Підрівнюємо її ложкою, змащуємо легенько майонезом
  • Притрушиваем всю поверхню часником, цибулею, сиром
  • Далі викладаємо м’ясний фарш
  • Робимо також – підрівнюємо, змащуємо майонезом
  • Притрушиваем часником, цибулею і сиром
  • Тепер викладемо другу частину маси з кабачків
  • Присмачити майонезом, часником, цибулею, сиром
  • Накриємо форму кришкою або фольгою, відправимо в духовку на пів години
  • Тридцять хвилин пройшло, складові грунтовно пропарились. Тепер потрібно зняти кришку і запікати до золотистої скоринки
  • Вийняти, трохи остудити і подавати до столу.
  • Чи Не правда, що запіканка з кабачків з фаршем в духовці виключна знахідка для господині? Не потрібно ламати голову і стояти довгий час біля плити.

    Що можна врахувати в процесі приготування

    Кабачки для такої запіканки можна і нарізати кружечками. Але мені натерті подобаються більше – шари виходять однорідніше.

  • Дієтичні властивості можна регулювати кількістю сиру і майонезу
  • Майонез можна при бажанні замінити сметаною, тут вже на любителя
  • Верх запіканки можна прикрасити помідорами, нарізавши їх кружечками. В такому випадку вони укладаються на верхній шар кабачків, і разом з ними приправляють часником, цибулею і сиром.
  • Рецепт запіканки з кабачків з фаршем і помідорами в духовці

    Помідори додають кисленькую родзинку в компанію кабачків і фаршу. Запіканка виходить незвичайно ситної. А цибулька, підсмажений з фаршем, збагачує смак.

    Інгредієнти

  • Три молодих кабачка, за вагою це виходить приблизно 1,2 кг
  • Пів кілограма м’ясного фаршу (будь-якого)
  • Шість помідорчиків
  • Три яйця
  • Грам 70 твердого сиру
  • Три невеликих цибулини
  • Сто – сто п’ятдесят грамів сметани
  • Дві ст. л. рослинного масла
  • Спеції (перець, сіль, трави).
  • Покроковий процес приготування

  • Кабачки вимити, натерти на тертці, підсолити, відставити
  • Лук очистити, порізати невеликими шматочками, злегка обсмажити на сковороді
  • Додати до фаршу, розмішати, посолити, поперчити. Обсмажити все разом хвилини дві
  • Кабачки віджати, позбавити від рідини
  • Помідори вимити, порізати кружечками
  • Яйця збити віночком, додати сметану, збити всі разом до однорідності. Не забудьте посолити
  • Сир натерти на тертці
  • Форму обмазати маслом
  • Викласти на дно половину маси з кабачків
  • Зверху розташувати фарш з цибулею
  • Потім додати решту овочеву масу
  • Рівномірно розподілити по всій поверхні помідорні гуртки
  • Залити все яєчно-сметанним соусом
  • Присипати сиром
  • Відправити в гарячу духовку (180) на 35-40 хвилин.
  • Якщо Вам захочеться посилити помідорне присутність, то додайте у фарш півтори, дві ложки томатної пасти. Це потрібно зробити на етапі підсмажування з цибулею.

    Ось ще й таке диво можна приготувати з кабачків! Але на цьому дива не закінчуються. У запіканки можна додавати і картоплю, що багато хто і робить. Від цього вона стає ситніше.

    Не зіпсують кабачкову сюїту і баклажани з солодким перцем. Зазвичай всі овочі перекладаються шарами. Готове блюдо стає не тільки багатшим і більш насиченим, але і красивіше на зовнішній вигляд. Одним словом, фантазуйте і творіть на свій смак. Успіху і приємного апетиту!

    Джерело: http://msmirnova.ru/