Соус з помідорів з базиліком на зиму-рецепт з часником

18

по наївності я думала, що заготовлюю соус з помідорів з базиліком на зиму. Але смачна приправа не дочекалася холодів-полетіла в мить. Ця обалденная приправа до м’яса, борщу, та й просто на хлібець схвалена всіма членами сім’ї. Рецепт, запропонований сьогодні-варіація на тему італійського соусу, там подібні приправи обожнюють і вживають у великій кількості з піцою, спагетті та іншими макаронами.

Як правило, на такі заправки пускаються залишки врожаю, коли вже закатано все, що було заплановано, та масово починає йти не кондиція, що не годиться в ні в засолювання, ні для їжі.

Соус з помідорів з базиліком на зиму

Зверніть увагу, в складі рецепта немає цукру і консервовані вони без оцту. Це не заважає їм стояти довгий час і не бродити, якщо все зробите правильно. До речі, рецепт дуже схожий з італійською версією соусу, вони рідко кладу цукор, тільки якщо томати кислуваті. Зазвичай вистачає своєї, природної солодощі помідорів.

  • помідори – 4,2 кг. (дається вага вже очищених овочів).
  • сіль-велика ложка.
  • соняшникова олія-4 великі ложки.
  • паприка-десертна ложка.
  • червоний чилі, чорний перець – за смаком.
  • базилік, сушений-чайна ложка.
  • часник-головка.

Покроковий рецепт:

Переглянете томати, рішуче відріжте всі проблемні місця, залишивши якісну м’якоть.

Овочі необхідно звільнити від шкірки. Якщо ви-щасливий володар кухонного комбайна, дане дуже трудомістке дію можна пропустити. Комбайн подрібнить шкірку без сліду. Іншим доведеться трохи поклопотати. Закип’ятіть в каструлі воду. Опустіть туди помідори, попередньо зробивши надріз хрест-навхрест. Потримайте 20-30 секунд. Закладайте невеликими порціями, по кілька штук.

Коли шкірка зблідне, дістаньте овочі, перекладіть у велику миску. Пролийте холодною водою, це зробить шкірку ще слабкіше.

Зніміть шкірку.

Наріжте овочі шматочками.

Поставте каструлю з нарізкою на плиту, включіть повний вогонь.

Відразу посоліть, розмішайте. Дочекайтеся, коли маса закипить.

Зменшіть потужність вогню до мінімуму, прикрийте каструлю кришкою до половини, щоб волога мала можливість випаровуватися. Варіть при тихому бурлінні рівно 1 годину. Періодично помішуйте вміст.

Після сигналу таймера влийте масло. Обов’язково спробуйте соус на сіль, при необхідності підсолити.

Тушкуйте масу ще 10 хвилин. Оцініть консистенцію приправи. Якщо вирішите, що соус недостатньо густий – уварюйте до необхідної в’язкості.

Увага! на даному етапі приготування соусу можна завершити, оскільки він повністю готовий. Але зварена тільки основа для будь-якої приправи. Взимку ви зможете швидко закип’ятити її, і додати будь-які прянощі, роблячи з кожної баночки інший соус з новим смаком.

Але я обіцяла томатний соус з базиліком, тому йдемо далі. Додайте роздавлений пресом часник, паприку, базилік, обидва види перцю. Спробуйте на смак, підкоригуйте на сіль. При бажанні кількість прянощів можна збільшити.

Прокип’ятіть останні 5 хвилин, вимкніть, швидко розлийте по стерильним банкам. Закрутіть кришками, переверніть вгору денцями тепло укутайте, щоб закуска охолоджувалася повільно.

На наступний день переставте остигнула консервацію в холодне приміщення, забезпечивши низьку температуру.

Більш складно складений варіант приправи для заготовки на зиму. Я вже робила щось подібне, дуже сподобався, тому і вирішила познайомити вас з рецептом. Вдалих вам заготовок, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші томатні соуси!