Консервовані кабачки – недорогий спосіб урізноманітнити запаси на зиму. Крім традиційної кабачкової ікри зараз дуже популярні рецепти салатів з додаванням корейської приправи.
Хочете смачно, а головне швидко законсервувати кабачки? Ми пропонуємо вам найкращі з рецептів. Смачно! Швидко! Дешево! До того ж пропоновані салати можна їсти і відразу, без консервації. Ось кращі кабачки по-корейськи на зиму швидкого приготування! 5 найбільш смачних рецептів!
Зміст:
Загальні рекомендації:
Рецепт кабачків по-корейськи з приправою пальчики оближеш
Кабачковий салат з помідорами на корейський лад
Кабачковий салат з червоним солодким перцем
Медовий кабачковий салат без часнику і цибулі
Кабачковий салат з кольорової капустою
Загальні рекомендації:
Плоди кабачків повинні мити молодими. Інакше у вас буде багато відходів, що не може не позначитися на кількості готового продукту. Доведеться очищати від твердої шкірки і насіннєвий частини.
Ідеальний сорт кабачків для консервування салатів – Цукіні. М’якоть плодів краще зберігає форму і не надто солодка.
Рецепт кабачків по-корейськи з приправою пальчики оближеш
На 12 літрових банок вам знадобиться:
кабачки – 5 кг
морква – 9 шт.
цибуля ріпчаста – 3 шт.
часник – 10 зубчиків
оцет – 2 склянки
пісне масло – 1,5 склянки
сіль – 3 столові ложки з гіркою
цукор – 1 склянка
приправа для корейської моркви – 3 шт.
Підготовка продуктів:
Овочі промити. Очистити цибулю, часник і моркву.
Крупно натерти кабачки і моркву. Бажано на корейській тертці. Можна нарізати і тонкими брусочками.
Цибулю нарізати тонкими смужками.
Часник подрібнити.
Послідовність приготування:
Кабачок, моркву і цибулю укласти упереміж в ємність.
Розігріти олію. Не чекаючи кипіння насипати сіль і цукор. Розмішувати, поки не розчиняться. Потім всипати корейську приправу. Знімаємо з вогню, додаємо часник і оцет.
Залити маринадом овочі, прикрити і залишити на півгодини.
Заповнити банки салатом, заливаючи до верху утворився соком. На дно великої каструлі постелити ганчірочку і на неї викласти в банки. Кришки бажано придавити грузиком. Наприклад, плоскими камінцями. Потім каструлю залити водою до вигину банок. Як тільки вода закипить, засікаємо час. Виймаємо банки через 30 – 40 хвилин.
Закатані банки укутати вниз.
“Швидкий кабачковий салат” відмінна холодна закуска до будь-якого столу. І смачно так, що і діти їдять із задоволенням!
Кабачковий салат з помідорами на корейський лад
На 12 літрових банок вам знадобиться:
кабачки – 5 кг
морква – 0,5 кг
цибуля ріпчаста – 300 гр.
помідори – 1,5 кг
часник – 10 зубчиків
оцет – 2 склянки
олія – 0,5 склянки
сіль – приблизно 100 гр.
соєвий соус – приблизно 100 – 150 гр.
чорний перець – за смаком 3 – 5 чайних ложок
Гострий перець – за смаком 3 – 5 шт.
кінза – 100 гр, можна більше
Підготовка продуктів:
Овочі промити. Очистити цибулю, часник, моркву, перець і кінзу.
Кабачки розрізати вздовж по всій довжині, а потім – поперек пластинками по 3 – 5 мм.
Моркву теж розрізати вздовж по всій довжині, а потім нарізати по діагоналі напівовальним скибочками по 2 мм.
Помідори маленьких сортів (бажано Черрі) розрізати вздовж на 2 – 4 шматочки.
Гострий перець нарізати стружкою.
Кінзу крупно порубати.
Цибулю нарізати невеликими шматочками.
Часник нарізати тоненькими пластинками.
Послідовність приготування:
Кабачки рясно посолити, перемішати руками і залишити просаливаться. Через 15 – 20 хвилин гарненько промити під струменем води, щоб позбавитися від зайвої солі. Можна в процесі промивання пробувати на смак. Потім кабачки потрібно гарненько віджати руками і укласти в ємність.
Розігріти олію, поступово додаючи в нього цибулю, моркву і помідори. Постійно помішуючи, смажити овочі 3 – 5 хвилин.
Овочі з маслом в гарячому вигляді змішати з кабачками.
Додати гострий перець, часник, кінзу, соєвий соус. Поперчити, не розминаючи перемішати, прикрити і залишити на півгодини.
Заповнити банки салатом, утрамбовуючи ложкою, щоб піднявся сік.
На дно великої каструлі постелити ганчірочку і на неї викласти в банки. Кришки бажано придавити грузиком. Наприклад, плоскими камінцями. Потім каструлю залити водою до вигину банок. Як тільки вода закипить, засікаємо час. Виймаємо банки через 30 – 40 хвилин.
Закатані банки укутати вниз.
Кабачковий салат з помідорами смачний як в холодному вигляді, так і в якості гарячого гарніру.
Кабачковий салат з червоним солодким перцем
На 12 літрових банок вам знадобиться:
кабачки – 5 кг
морква – 1 кг
часник 15 зубчиків
цибуля ріпчаста – 5 шт.
оцет – 1 стакан
пісне масло – 0,5 л
соєвий соус – 200 – 250 гр.
сіль – близько 100 гр.
цукор – 1 склянка
червоний солодкий перець – 3,5 кг
мелений чорний перець – 30 – 50 гр.
Підготовка продуктів:
Овочі промити. Морква, перець, цибуля і часник очистити. Очистити цибулю, часник, моркву і перець.
Кабачки розрізати вздовж по всій довжині, а потім – поперек пластинками по 2 – 4 мм.
Крупно натерти моркву. Бажано на корейській тертці.
Кабачки рясно посолити, перемішати руками і залишити просаливаться. Через 15 – 20 хвилин гарненько промити під струменем води, щоб позбавитися від зайвої солі. Можна в процесі промивання пробувати на смак.
Змішати оцет, цукор і мелений чорний перець і залити цим соусом терту моркву.
Кабачки потрібно гарненько віджати руками, щоб у процесі смаження скоротити споживання рослинного масла.
Розігріти олію і покласти в нього 5 розрізаних навпіл зубчиків часнику, які через 3 – 5 хвилин вийняти.
Потім на цьому рослинній олії обсмажити кабачки до золотистого кольору. Зняти з вогню.
Додати до кабачків моркву з оцтовим соусом, перемішати, прикрити і залишити маринуватися на півгодини.
Додати до овочів солодкий червоний болгарський перець, цибулю і подрібнений часник. Розмішати, прикрити і знову дати відстоятися півгодини.
Заповнити банки салатом, утрамбовуючи ложкою, щоб піднявся сік.
На дно великої каструлі постелити ганчірочку і на неї викласти в банки. Кришки бажано придавити грузиком. Наприклад, плоскими камінцями. Потім каструлю залити водою до вигину банок. Як тільки вода закипить, засікаємо час. Виймаємо банки через 30 – 40 хвилин.
Закатані банки укутати вниз головою.
Кабачковий салат з червоним перцем в теплому вигляді може слугувати легким гарніром до м’яса. В іншому він з апетитом з’їдається і як холодна закуска.
Медовий кабачковий салат без часнику і цибулі
На 12 літрових банок вам знадобиться:
кабачки – 5 кг
морква – 1,5 кг
перець болгарський – 2,5 кг
оцет – 2,5 – 3 склянки
соєвий соус – 200 – 250 гр.
сіль – близько 100 гр.
мед – 2,5 склянки
коріандр – 5 чайних ложок
мелений червоний перець солодкий – 30 – 50 гр.
мелений червоний перець гострий – за смаком 20 – 30 гр.
Підготовка продуктів:
Овочі промити. Морква і перець очистити.
Кабачки нарізати тоненькими пластинками по 2 мм. Як чіпси! Простіше це зробити в овощерезке.
Крупно натерти моркву. Бажано на корейській тертці.
Перець нарізати соломкою. Для того щоб салат виглядав більш ошатно, можна купити болгарський перець
різних сортів: зелений, жовтий, червоний, фіолетовий.
Послідовність приготування:
Нарізані скибочки кабачка перемішуючи посолити, потім перекласти на друшляк, щоб оттекали.
Через півгодини кабачок, моркву і перець укласти упереміж в ємність.
Розігріти на маленькому вогні мед. Постійно помішуючи всипати в неї коріандр, гострий і солодкий мелений червоний перець, а потім олію і соєвий соус.
Залити овочі гарячим медовим соусом, перемішати і маринувати півгодини.
Додати оцет і знову перемішати. Заповнити банки салатом, утрамбовуючи ложкою, щоб піднявся сік.
На дно великої каструлі постелити ганчірочку і на неї викласти в банки. Кришки бажано придавити грузиком. Наприклад, плоскими камінцями. Потім каструлю залити водою до вигину банок. Як тільки вода закипить, засікаємо час. Виймаємо банки через 30 – 40 хвилин.
Закатані банки укутати вниз головою.
Медовий кабачковий салат потрібно подавати, розмішавши з заздалегідь обсмажених до коричневого кольору кунжутом.
Кабачковий салат з кольорової капустою
На 12 літрових банок вам знадобиться:
кабачки – 3 кг
морква – 1,5 кг
цвітна капуста – 1,5 кг
часник 15 зубчиків
цибуля ріпчаста – 1 кг
оцет – 1 стакан
пісне масло – 250 гр.
соєвий соус – 200 – 250 гр.
сіль – близько 100 гр.
цукор – 1 склянка
вода – 1,5 л
корейська приправа – 2 столові ложки
Підготовка продуктів:
Овочі промити. Очистити цибулю, часник і моркву.
Кабачки і моркву натерти на корейській або просто на крупній тертці.
Цибулю нарізати тонкими смужками.
Часник подрібнити.
Цвітну капусту розщепити на суцвіття.
Послідовність приготування:
Суцвіття цвітної капусти опустити в киплячу солону воду на 2 хвилини. Потім вийняти з окропу і остудити.
Кабачок, моркву, цвітну капусту і цибулю укласти упереміж в ємність.
Розігріти олію. Не чекаючи кипіння насипати сіль і цукор. Розмішувати, поки не розчиняться. Потім всипати корейську приправу. Знімаємо з вогню, додаємо часник і оцет.
Заповнити банки салатом, утрамбовуючи ложкою, щоб піднявся сік.
На дно великої каструлі постелити ганчірочку і на неї викласти в банки. Кришки бажано придавити грузиком. Наприклад, плоскими камінцями. Потім каструлю залити водою до вигину банок. Як тільки вода закипить, засікаємо час. Виймаємо банки через 30 – 40 хвилин.
Закатані банки укутати вниз головою.
Кабачків салат з кольорової капустою можна так само використовувати в якості наповнювача для легких супів і овочевих рагу.
Дорогі господині, можна з упевненістю похвалитися перед гостями цими салатами. Готуйте на задоволення і їжте на здоров’я!
Озеро Ері - одне з пяти Великих озер Північної Америки. При тому, що середня глибина озера всього 19 метрів, сильні вітри піднімають на ньому такі хвилі, що їм може позаздрити океанський шторм.