Кабачки по-корейськи швидкого приготування на зиму: 5 найсмачніших і швидких рецептів

70

Консервовані кабачки – недорогий спосіб урізноманітнити запаси на зиму. Крім традиційної кабачкової ікри зараз дуже популярні рецепти салатів з додаванням корейської приправи.

Хочете смачно, а головне швидко законсервувати кабачки? Ми пропонуємо вам найкращі з рецептів. Смачно! Швидко! Дешево! До того ж пропоновані салати можна їсти і відразу, без консервації. Ось кращі кабачки по-корейськи на зиму швидкого приготування! 5 найбільш смачних рецептів!

Зміст:

  • Загальні рекомендації:
  • Рецепт кабачків по-корейськи з приправою пальчики оближеш
  • Кабачковий салат з помідорами на корейський лад
  • Кабачковий салат з червоним солодким перцем
  • Медовий кабачковий салат без часнику і цибулі
  • Кабачковий салат з кольорової капустою

Загальні рекомендації:

  • Плоди кабачків повинні мити молодими. Інакше у вас буде багато відходів, що не може не позначитися на кількості готового продукту. Доведеться очищати від твердої шкірки і насіннєвий частини.
  • Ідеальний сорт кабачків для консервування салатів – Цукіні. М’якоть плодів краще зберігає форму і не надто солодка.
  • Рецепт кабачків по-корейськи з приправою пальчики оближеш

    На 12 літрових банок вам знадобиться:

    • кабачки – 5 кг
    • морква – 9 шт.
    • цибуля ріпчаста – 3 шт.
    • часник – 10 зубчиків
    • оцет – 2 склянки
    • пісне масло – 1,5 склянки
    • сіль – 3 столові ложки з гіркою
    • цукор – 1 склянка
    • приправа для корейської моркви – 3 шт.

    Підготовка продуктів:

  • Овочі промити. Очистити цибулю, часник і моркву.
  • Крупно натерти кабачки і моркву. Бажано на корейській тертці. Можна нарізати і тонкими брусочками.
  • Цибулю нарізати тонкими смужками.
  • Часник подрібнити.
  • Послідовність приготування:

  • Кабачок, моркву і цибулю укласти упереміж в ємність.
  • Розігріти олію. Не чекаючи кипіння насипати сіль і цукор. Розмішувати, поки не розчиняться. Потім всипати корейську приправу. Знімаємо з вогню, додаємо часник і оцет.
  • Залити маринадом овочі, прикрити і залишити на півгодини.
  • Заповнити банки салатом, заливаючи до верху утворився соком. На дно великої каструлі постелити ганчірочку і на неї викласти в банки. Кришки бажано придавити грузиком. Наприклад, плоскими камінцями. Потім каструлю залити водою до вигину банок. Як тільки вода закипить, засікаємо час. Виймаємо банки через 30 – 40 хвилин.
  • Закатані банки укутати вниз.
  • “Швидкий кабачковий салат” відмінна холодна закуска до будь-якого столу. І смачно так, що і діти їдять із задоволенням!

    Кабачковий салат з помідорами на корейський лад

    На 12 літрових банок вам знадобиться:

    • кабачки – 5 кг
    • морква – 0,5 кг
    • цибуля ріпчаста – 300 гр.
    • помідори – 1,5 кг
    • часник – 10 зубчиків
    • оцет – 2 склянки
    • олія – 0,5 склянки
    • сіль – приблизно 100 гр.
    • соєвий соус – приблизно 100 – 150 гр.
    • чорний перець – за смаком 3 – 5 чайних ложок
    • Гострий перець – за смаком 3 – 5 шт.
    • кінза – 100 гр, можна більше

    Підготовка продуктів:

  • Овочі промити. Очистити цибулю, часник, моркву, перець і кінзу.
  • Кабачки розрізати вздовж по всій довжині, а потім – поперек пластинками по 3 – 5 мм.
  • Моркву теж розрізати вздовж по всій довжині, а потім нарізати по діагоналі напівовальним скибочками по 2 мм.
  • Помідори маленьких сортів (бажано Черрі) розрізати вздовж на 2 – 4 шматочки.
  • Гострий перець нарізати стружкою.
  • Кінзу крупно порубати.
  • Цибулю нарізати невеликими шматочками.
  • Часник нарізати тоненькими пластинками.
  • Послідовність приготування:

  • Кабачки рясно посолити, перемішати руками і залишити просаливаться. Через 15 – 20 хвилин гарненько промити під струменем води, щоб позбавитися від зайвої солі. Можна в процесі промивання пробувати на смак. Потім кабачки потрібно гарненько віджати руками і укласти в ємність.
  • Розігріти олію, поступово додаючи в нього цибулю, моркву і помідори. Постійно помішуючи, смажити овочі 3 – 5 хвилин.
  • Овочі з маслом в гарячому вигляді змішати з кабачками.
  • Додати гострий перець, часник, кінзу, соєвий соус. Поперчити, не розминаючи перемішати, прикрити і залишити на півгодини.
  • Заповнити банки салатом, утрамбовуючи ложкою, щоб піднявся сік.
  • На дно великої каструлі постелити ганчірочку і на неї викласти в банки. Кришки бажано придавити грузиком. Наприклад, плоскими камінцями. Потім каструлю залити водою до вигину банок. Як тільки вода закипить, засікаємо час. Виймаємо банки через 30 – 40 хвилин.
  • Закатані банки укутати вниз.
  • Кабачковий салат з помідорами смачний як в холодному вигляді, так і в якості гарячого гарніру.

    Кабачковий салат з червоним солодким перцем

    На 12 літрових банок вам знадобиться:

    • кабачки – 5 кг
    • морква – 1 кг
    • часник 15 зубчиків
    • цибуля ріпчаста – 5 шт.
    • оцет – 1 стакан
    • пісне масло – 0,5 л
    • соєвий соус – 200 – 250 гр.
    • сіль – близько 100 гр.
    • цукор – 1 склянка
    • червоний солодкий перець – 3,5 кг
    • мелений чорний перець – 30 – 50 гр.

    Підготовка продуктів:

  • Овочі промити. Морква, перець, цибуля і часник очистити. Очистити цибулю, часник, моркву і перець.
  • Кабачки розрізати вздовж по всій довжині, а потім – поперек пластинками по 2 – 4 мм.
  • Крупно натерти моркву. Бажано на корейській тертці.
  • Перець і цибулю нарізати соломкою.
  • 10 зубчиків часнику подрібнити, 5 – розрізати навпіл.
  • Послідовність приготування:

  • Кабачки рясно посолити, перемішати руками і залишити просаливаться. Через 15 – 20 хвилин гарненько промити під струменем води, щоб позбавитися від зайвої солі. Можна в процесі промивання пробувати на смак.
  • Змішати оцет, цукор і мелений чорний перець і залити цим соусом терту моркву.
  • Кабачки потрібно гарненько віджати руками, щоб у процесі смаження скоротити споживання рослинного масла.
  • Розігріти олію і покласти в нього 5 розрізаних навпіл зубчиків часнику, які через 3 – 5 хвилин вийняти.
  • Потім на цьому рослинній олії обсмажити кабачки до золотистого кольору. Зняти з вогню.
  • Додати до кабачків моркву з оцтовим соусом, перемішати, прикрити і залишити маринуватися на півгодини.
  • Додати до овочів солодкий червоний болгарський перець, цибулю і подрібнений часник. Розмішати, прикрити і знову дати відстоятися півгодини.
  • Заповнити банки салатом, утрамбовуючи ложкою, щоб піднявся сік.
  • На дно великої каструлі постелити ганчірочку і на неї викласти в банки. Кришки бажано придавити грузиком. Наприклад, плоскими камінцями. Потім каструлю залити водою до вигину банок. Як тільки вода закипить, засікаємо час. Виймаємо банки через 30 – 40 хвилин.
  • Закатані банки укутати вниз головою.
  • Кабачковий салат з червоним перцем в теплому вигляді може слугувати легким гарніром до м’яса. В іншому він з апетитом з’їдається і як холодна закуска.

    Медовий кабачковий салат без часнику і цибулі

    На 12 літрових банок вам знадобиться:

    • кабачки – 5 кг
    • морква – 1,5 кг
    • перець болгарський – 2,5 кг
    • оцет – 2,5 – 3 склянки
    • соєвий соус – 200 – 250 гр.
    • сіль – близько 100 гр.
    • мед – 2,5 склянки
    • коріандр – 5 чайних ложок
    • мелений червоний перець солодкий – 30 – 50 гр.
    • мелений червоний перець гострий – за смаком 20 – 30 гр.

    Підготовка продуктів:

  • Овочі промити. Морква і перець очистити.
  • Кабачки нарізати тоненькими пластинками по 2 мм. Як чіпси! Простіше це зробити в овощерезке.
  • Крупно натерти моркву. Бажано на корейській тертці.
  • Перець нарізати соломкою. Для того щоб салат виглядав більш ошатно, можна купити болгарський перець
  • різних сортів: зелений, жовтий, червоний, фіолетовий.
  • Послідовність приготування:

  • Нарізані скибочки кабачка перемішуючи посолити, потім перекласти на друшляк, щоб оттекали.
  • Через півгодини кабачок, моркву і перець укласти упереміж в ємність.
  • Розігріти на маленькому вогні мед. Постійно помішуючи всипати в неї коріандр, гострий і солодкий мелений червоний перець, а потім олію і соєвий соус.
  • Залити овочі гарячим медовим соусом, перемішати і маринувати півгодини.
  • Додати оцет і знову перемішати. Заповнити банки салатом, утрамбовуючи ложкою, щоб піднявся сік.
  • На дно великої каструлі постелити ганчірочку і на неї викласти в банки. Кришки бажано придавити грузиком. Наприклад, плоскими камінцями. Потім каструлю залити водою до вигину банок. Як тільки вода закипить, засікаємо час. Виймаємо банки через 30 – 40 хвилин.
  • Закатані банки укутати вниз головою.
  • Медовий кабачковий салат потрібно подавати, розмішавши з заздалегідь обсмажених до коричневого кольору кунжутом.

    Кабачковий салат з кольорової капустою

    На 12 літрових банок вам знадобиться:

    • кабачки – 3 кг
    • морква – 1,5 кг
    • цвітна капуста – 1,5 кг
    • часник 15 зубчиків
    • цибуля ріпчаста – 1 кг
    • оцет – 1 стакан
    • пісне масло – 250 гр.
    • соєвий соус – 200 – 250 гр.
    • сіль – близько 100 гр.
    • цукор – 1 склянка
    • вода – 1,5 л
    • корейська приправа – 2 столові ложки

    Підготовка продуктів:

  • Овочі промити. Очистити цибулю, часник і моркву.
  • Кабачки і моркву натерти на корейській або просто на крупній тертці.
  • Цибулю нарізати тонкими смужками.
  • Часник подрібнити.
  • Цвітну капусту розщепити на суцвіття.
  • Послідовність приготування:

  • Суцвіття цвітної капусти опустити в киплячу солону воду на 2 хвилини. Потім вийняти з окропу і остудити.
  • Кабачок, моркву, цвітну капусту і цибулю укласти упереміж в ємність.
  • Розігріти олію. Не чекаючи кипіння насипати сіль і цукор. Розмішувати, поки не розчиняться. Потім всипати корейську приправу. Знімаємо з вогню, додаємо часник і оцет.
  • Залити овочі гарячим медовим соусом, додати соєвий соус, перемішати і маринувати півгодини.
  • Заповнити банки салатом, утрамбовуючи ложкою, щоб піднявся сік.
  • На дно великої каструлі постелити ганчірочку і на неї викласти в банки. Кришки бажано придавити грузиком. Наприклад, плоскими камінцями. Потім каструлю залити водою до вигину банок. Як тільки вода закипить, засікаємо час. Виймаємо банки через 30 – 40 хвилин.
  • Закатані банки укутати вниз головою.
  • Кабачків салат з кольорової капустою можна так само використовувати в якості наповнювача для легких супів і овочевих рагу.

    Дорогі господині, можна з упевненістю похвалитися перед гостями цими салатами. Готуйте на задоволення і їжте на здоров’я!

    Джерело: http://marsella.com.ua/