Як варити перловку на воді. Два рецепту приготування перловки

73

Здорове харчування, фізична культура нині в моді. Стало бути, саме час згадати про перловке, відкрити комору білка та інших корисних речей. А заодно і дізнатися, як варити перловку на воді правильно.

Це принципове питання у випадку з перловкою. Адже скептичне ставлення до неї це тільки результат неправильного приготування. Від уміння кашевара буде залежати, що він піднесе до столу – тверду шрапнель або м’яку і розварену кашу, ніжну і дуже смачну.

З перловкою потрібно поводитися делікатно, не варити, а но розварювати. У першому випадку кожна крупинка закриється в собі, злякавшись швидкого натиску. А в другому – разомлеет, розкриється і з вдячністю віддасть всі свої багатства.

Подачу перлової каші можна прикрасити цікавими історичними оповіданнями. Про те, як її любив Петро Великий, про те, як годував корисної кашею своїх диво богатирів Олександр Суворов. А в наш час цар – каша є головною героїнею на фестивалях каш. Історія страви з перловки налічує сторіччя, тому можна знайти захоплююче оповідання для всіх вікових категорій і поєднати корисне з приємним.

В якості гарніру можу порадити курячі котлети, мені сподобався рецепт на сайті http://firstcook.ru/kurinye-kotlety.html

Так само якщо з якихось причин ви передумали варити перловку, може бути, ви захочете приготувати розсольник.

Нам належить теж дуже захоплюючу подорож у світ правильно приготовленої перловки. Після якого можна буде написати свою історію відкриття дивовижної перлини російської кухні.

Отже, в дорогу!

Зміст:

  • Перловка на воді. Рецепт з попереднім замочуванням крупи
  • Перловка на воді. Рецепт швидкого приготування без замочування крупів

Перловка на воді. Рецепт з попереднім замочуванням крупи

Перловка настільки поживна, що цілком може бути самостійною стравою у вигляді каші. Використовують її і для гарнірів, і для приготування супів. Від кінцевої мети будуть залежати і пропорції, і способи приготування.

Перловка готується довше інших круп. Але вона сама буде «допомагати кухарю на всіх етапах. А в результаті ще й нагородить всіх за терпіння незвичайним смаком. Додасть сили, зніме втому, підніме настрій. А для здоров’я перлова каша – справжнісінький вітамінізований джерело. Причому омолоджуючий, допомагає скинути пару – трійку зайвих кілограмів.

Давайте приготуємо перловку так, що б вона показалася у всій своїй красі, і зайняла по праву царське місце на обідньому столі. Якщо Ви один раз відповідально підійдете до процесу, другий раз вмовляти не доведеться. Ви зрозумієте, що це єдино правильний рецепт. Тим більше, що активного робочого часу буде потрібно хвилин двадцять, не більше.

Які ж секрети таїть правильне приготування загадкового злаку?

Їх в принципі небагато, і вони самі нехитрі:

  • Перловку потрібно обов’язково замочувати у воді. Це дозволить їй «розправити плечі», набрякнути, очиститися від непотрібного поверхневого шару. Повною мірою підготуватися до основного процесу. Оптимальна кількість часу для замочування – 10 – 12 годин. В крайньому випадку – не менше 3-4 годин, але це так, на всякий пожежний. Ну, вже якщо ми домовилися готувати за всіма правилами кулінарної науки, давайте орієнтуватися на оптимальний варіант. Замочувати потрібно в таких співвідношеннях: один стакан крупи залити літром холодної води. За основу береться стакан двухсотграммовый
  • Варити бажано на водяній бані. Перловка буде нудитися і розкривати усі свої здібності. А готовий продукт вийде незвичайно м’яким. Крім того, каша не втече і не пригорить. Потрібно буде лише час від часу поглядати за кількістю води в самій «бані»
  • Солити потрібно в самому кінці, хвилин за 10 до готовності
  • Жорсткість води також впливає на смак перловки, як втім, і будь-який інший каші. Що б не зіпсувати готовий продукт, перловку при варінні треба заливати гарячою кип’яченою водою або засипати в киплячу воду
  • Пом’якшити воду, поліпшити якість кулінарного виробу, допоможе невелика кількість вершкового масла, доданого у воду в самому початку процесу томління. Грамів 30 буде досить, якщо ми говоримо про склянку крупи. Вершкове масло можна замінити рослинним. У такому середовищі крупинки не будуть замикатися в собі, і перетворюватися на тверду «кулю». Відштовхуючи воду, вони будуть розварюватися потрібним чином, розкриваючись подібно бутону троянди. Вже вибачте за такі алегорії, але це дійсно так
  • Для досягнення бажаного результату, потрібно витримувати відповідні пропорції.
  • На пропорціях хочеться зупинитися детальніше

  • Якщо Ви хочете приготувати розсипчасту перловку, то на один стакан крупи треба брати дві склянки води
  • Для каші – розмазні кількість води збільшується: на склянку крупи береться три склянки води.
    Розсипчаста крупа буде хороша для гарніру, розмазня краще підійде для самостійного блюда. Але це, як кажуть, на любителя.
  • Давайте підготуємо продукти

    • Стакан перловки
    • Літр води для замочування
    • П’ятдесят грамів вершкового масла (з них 30 для варіння, 20 для додавання в готову страву)
    • Сіль
    • Дві склянки окропу

    Замочування крупи. Краще всього зробити це на ніч.

  • Для початку крупу потрібно вимити. Засипте в миску, залийте холодною водою в довільній кількості. Мийте, перетираючи зернятка руками. Уявіть, що Ви звільняєте кожну крупинку від лушпиння
  • Злийте воду. Повторіть процедуру ще раз – чим краще промиєте, тим перловочка буде вільніше дихати
  • Залийте крупу літром холодної води – відкладіть для набухання
  • Після закінчення покладеного часу зерна потрібно ретельно промити. Зливайте воду до тих пір, поки не зникнуть всі залишки верхнього шару. Не зайвим буде і промивання під проточною водою з допомогою друшляка.
  • На цьому підготовчий етап закінчився. Приступаємо до основного процесу. Для того, що б організувати водяну баню, нам знадобляться дві каструлі різних розмірів. Споруджувати лазню, враховуючи заходи обережності.

    Підбирайте зручні каструлі. Тому що кашу доведеться іноді помішувати. У мене, наприклад, вийшло так: менша каструля виконувала функції джерела пари, а більшою тужила каша. До речі, посудину для каші підбирайте з урахуванням того, що крупа буде збільшуватися в розмірах. Для склянки крупи цілком підійде дволітрова каструлька. Відразу зазначу, що процес приготування повинен відбуватися на помірному вогні.

    Покроковий процес приготування перловки на воді

  • Поставте каструлю на водяну баню.
  • Відправте в неї замочену крупу
  • Залийте необхідною кількістю окропу(2 або 3 склянки, в залежності від бажаного виду каші)
  • Додайте 30 грамів вершкового масла
  • Розмішайте, відкрийте кришку і будьте вільні на деякий час
  • Зрідка поглядайте, стежте за тим, що б вода в бані не википіла
  • Розсипчаста каша буде готуватися приблизно одну годину, розмазня, природно, довше. Коли води в каструлі з кашею залишиться зовсім небагато, посоліть перловку за своїм смаком, перемішайте, спробуйте
  • Нехай нудиться до повного випаровування води
  • По мірі готовності, зніміть з пари. Відставте для настоювання хвилин на двадцять. За цей час наша каша дійде до повної кондиції.
  • При подачі здобріть вершковим маслом.
  • Все готово! Ви розібралися, як варити перловку на воді за всіма правилами. Саме так, як радять корифеї національної кухні. Ви справжній кашовар!

    Перловка на воді. Рецепт швидкого приготування без замочування крупів

    Не благаючи переваг замочування і водяній лазні, зазначимо, що можливе приготування перловки на воді без цих процедур. Мало які бувають випадки в житті. Може терміново потрібно приготувати розсольник, наприклад, який немислимий без перловки. Так що потрібно мати на озброєнні і швидкий рецепт.

    Готуємо класичний набір продуктів для розсипчастої каші

    • Стакан перловки
    • Тридцять грамів вершкового масла
    • Два, два з половиною склянки води
    • Сіль

    Приготування

  • Каструльку з водою ставимо на вогонь. На цьому етапі кількість води можна не заміряти. Її доведеться зливати (щоб голову не ламати, влийте склянки чотири)
  • Поки вода закипає, ретельно крупу промиваємо під проточною водою
  • Відправляємо перловку у киплячу воду, даємо покипіти хвилин п’ять – десять
  • Обережно зливаємо воду, крупу відкидаємо на друшляк, промиваємо
  • Знову ставимо каструльку на вогонь, вливаємо відміряну кількість води
  • Доводимо до кипіння, закладаємо вершкове масло
  • По мірі закипання води з олією, додаємо крупу, перемішуємо
  • Зменшуємо вогонь до слабкого, відкриваємо кришку, тушкуємо перловку. За часом це буде близько години
  • Коли води в каструлі залишиться зовсім небагато, посоліть кашу, перемішайте, нехай доваривается
  • По готовності, зніміть з вогню, дайте настоятися хвилин тридцять. Упариться, так сказати.
  • Якщо Ви захочете скуштувати перлової каші, то додайте трохи вершкового масла. Буде смачно. А заодно порівняйте два методи приготування, відзначите для себе оптимальний варіант.

    Включайте в своє домашнє меню перловку частіше, і Ви відчуєте, як вона наповнює організм енергією і життєдайною силою Готуйте з любов’ю! І царське блюдо відповість взаємністю!

    Джерело: http://istoriya.sumy.ua/