Пишні оладки на дріжджах – покроковий рецепт з фото!

73

Хочете приготувати пишні оладки на дріжджах і шукайте хороший рецепт? Чудово розумію Ваше бажання спекти смачні, пишні та рум’яні дріжджові оладки. Ви зайшли за адресою. Можу поділитися гарним класичним рецептом, неодноразово перевіреним і схваленим неупередженими сімейними сластенами.

Не помилюся, якщо скажу, що оладики обожнюють в кожному будинку. Краще будь-якого будильника своїм ароматом вони піднімуть до сніданку. Повітряні і золотисті, политі сметанкою і медом, підвищать настрій і зададуть тон на цілий день. Так і до вечері ніхто не запізниться, якщо в меню це улюблені ласощі. Тому хороший рецепт оладок на дріжджах – це своєрідне надбання і гордість домашнього кухаря.

Мати під рукою надійні пропорції дріжджового тесту для оладок, значить бути завжди у всеозброєнні. Це прекрасна можливість і ситно нагодувати, і зі смаком пригостити, причому без особливих клопотів.
Розуміючи важливість моменту, поспішаю розповісти про чудову рецепті, і про те, як приготувати найсмачніші і пишні оладки на дріжджах.

Зміст:

  • Пишні оладки на дріжджах. Класичний покроковий рецепт з фото
  • Як приготувати пишні оладки на дріжджах з яблуками, кабачками

Пишні оладки на дріжджах. Класичний покроковий рецепт з фото

Чим гарний рецепт, який я хочу запропонувати?

  • Оладки відрізняються збалансованим смаком.
  • Добре піднімаються.
  • Виходять ароматними, м’якими і повітряними.
  • Дані пропорції можна використовувати для приготування оладок зі всілякими добавками – фруктовими, овочевими.
  • Ці якості забезпечують вивірені співвідношення продуктів і додавання інгредієнтів, які відсутні в інших рецептах (знаю точно, вже довелося у свій час поїздити по інтернету).

    Готуємо набір продуктів, з яких у мене виходить 20 чудових оладок

    • Борошно – 500 грамів
    • Свіжі дріжджі – 21 грам (можна замінити двома чайними ложками сухих дріжджів)
    • Дві склянки молока, яке повинно бути теплим (це приблизно 450 мл)
    • Два яйця середніх розмірів
    • Пачка ванільного цукру
    • Дві столові ложки цукру
    • Половина чайної ложки солі
    • Дві столові ложки рослинного масла в тісто
    • Рослинна олія для смаження.

    Хочу зупинитися на тих інгредієнтів, які роблять оладки просто чудовими: це ванилька і рослинне масло, доданий безпосередньо в тісто.

    Готовий продукт бентежить неймовірним ароматом і легкістю. Обов’язково додайте ці складові, і Ви відчуєте різницю.

    Ще хочеться пробігтися за списком продуктів і виділити секрети вдалих і пишних оладиков:

  • Борошно обов’язково просеивайте. Збагатившись таким чином киснем, вона позитивно вплине на пишність.
  • Дріжджі використовуйте придатним терміном використання, інакше тісто не буде підходити. І ще – зрозуміло, що Ви не станете, швидше за все, купувати саме 21 грам дріжджів. Просто розділіть стограмову пачечку на рівні п’ять частин і все (якщо немає кулінарних ваг).
  • Молоко повинно бути теплим, ні в якому разі не гарячим. Висока температура погубить дріжджі. А холодне молоко буде гальмувати процес бродіння.
  • Рослинна олія краще використовувати без запаху.
  • Так само хочу порадити вам чудовий рецепт оладок на кефірі https://kopilpremudrosti.ru/oladi-na-kefire.html Якщо з якоїсь причини ви передумали робити оладки на дріжджах, це те, що потрібно.

    Як приготувати пишні оладки на дріжджах

    Как приготовить пышные оладьи на дрожжах

    Хочу підкреслити – готуємо з любов’ю і повагою до чудового блюда. Тоді оладки відповідять взаємністю, порадують і смаком і зовнішнім виглядом.

  • Першим ділом готуємо опару. Для цього в глибоку посуд (краще якщо це буде каструля з кришкою) влийте тепле молоко, розведіть в ньому дріжджі (розімніть ручками до повного розчинення). Додайте сюди цукор і один стакан борошна, розмішайте. Накрийте кришкою, відставте на півгодини в тепле місце. Цього часу вистачить для того, щоб наша опара піднялася шапкою.
  • Піднялася опару збити, акуратно розмішуючи ложкою або руками.
  • В окремому посуді злегка збийте яйця, надішліть їх в опару.
  • Слідом закладіть борошно, сіль, ванільний цукор, рослинна олія.
  • Все гарненько розмішайте до однорідного стану. У Вас повинно вийти тягуче і не рідке тісто.
  • Накрийте каструлю кришкою, відставте дріжджовий напівфабрикат ще на півгодини.
  • Якщо дріжджі добрі, то цього часу цілком вистачить. Але випадки бувають різні: то якість дріжджів підводить, то тесту холоднувато. Як у такому випадку визначити його готовність? Зрідка потрібно поглядати за ним.

    Якщо Ви бачите, що процес підняття тесту ще йде (це можна визначити навіть по стінках каструлі), значить час для смаження ще не підійшло. Якщо тісто не піднімається вище, з’явилися ознаки опадання – саме час смажити.

    Перед початком процесу підготуйте велику плоску тарілку, мисочку більше і глибше для складування готової продукції і паперові рушники для видалення зайвого жиру. На плоску тарілку покладіть паперовий рушник – сюди Ви будете укладати гарячі оладки.

    Відразу попереджу, що в глибокій мисці укладайте трохи остиглі оладки на бічну частину. Укладені один на одного, вони прімнутся і осядуть.

    Смажити потрібно на розігрітій сковороді. Вогонь повинен бути помірним, щоб наші красені підрум’янилися з двох сторін і пропеклися всередині. Готові оладки складайте на підготовлену плоске блюдо з паперовим поглиначем непотрібного олії. І вже потім укладайте рядками в посуд глибше.

    Якщо солодощі Вам здасться замало, то це можна підкоригувати обсипанням гарячих оладок цукром. Ну, ось власне і все – шедевральні готові оладки. Можна запрошувати до столу спраглих в очікуванні домочадців.

    Як приготувати пишні оладки на дріжджах з яблуками, кабачками

    Как приготовить пышные оладьи на дрожжах с яблоками, кабачками

    Володіючи секретами приготування класичного дріжджового тесту для оладок, зовсім неважко пригостити близьких ласощами з різноманітними фруктовими та овочевими добавками. Це буде дуже смачно і оригінально. З’явиться чудова можливість зробити домашній раціон насиченим, і можна сказати, розкішним і вишуканим.

    Найчастіше використовують яблука, кабачки. З ними оладки набувають яскраво виражений пікантний смак. Крім того, ці продукти є найбільш доступними.

  • Фрукти і овочі потрібно вимити, очистити від шкірки і насіння, натерти на крупній тертці. Порізати теж, звичайно, можна, але в натертому вигляді вони більше підійдуть до структури тесту, а оладки будуть ніжніше.
  • Натерті добавки відправити в готове тісто, розмішати, смажити в звичайному режимі.
  • Яблука краще використовувати кисло-солодких сортів.
  • При використанні кабачків зайву вологу, яка утворюється при натирання, потрібно зливати.
  • Разом з кабачками можна підрізати зелені – укропчика, кінзи. Це взагалі буде супер.
  • Сподіваюся, що ці рецепти стануть для Вас справжніми помічниками в кулінарному мистецтві.

    Джерело: http://salfetki.org.ua/