Самі смачні холодні супи.

287




Холодні супи чудово підходять для меню в спекотні дні, вони не лише насичують організм, але і допомагають відчувати себе бадьорими і свіжими. Найпопулярніша категорія холодних супів – це, звичайно, всілякі окрошки, які можна приготувати в полегшеному вегетаріанському варіанті, з м’ясом для любителів поїсти ситно навіть у літню спеку, на кефірі, квасі та інших основах. Але окрошка – далеко не єдиний варіант, адже рецептів холодних супів сьогодні існує дуже багато. Так, досить поширені в даний час і холодні буряківники, борщі, щі та інші відомі російські супчики. Ми ж сьогодні пропонуємо вам познайомитися з іншими цікавими варіантами холодних супів, менш відомими, але не менш смачними, корисними і освіжаючими.

ХОЛОДНИЙ БУРЯКОВО-ЩАВЛЕВИЙ СУП

Знадобиться: 200 г бурякової гички і щавлю, 100 г редису, 50 г зеленої цибулі, 30 г зелені кропу, 1 огірок, ¼ склянки сметани, сіль.

Як приготувати холодний буряковий суп зі щавлем. Для початку промийте бадилля буряка і дрібно наріжте, покладіть в каструлю з киплячою водою і проварити 10 хв. Щавель промийте і дрібно наріжте, додайте до бадиллі в каструлю, ще 10 хв проварити, після чого підсолити все і дайте супу охолонути. Нарізати невеликими скибочками огірок, порубати зелень і зелену цибулю, додати в холодний суп. Подавати такий суп зі сметаною.

Якщо сьогодні таким рецептом супу хтось може здивуватися, то ще 100 років тому подібні страви були справою самим повсякденним і поширеним. Супи на бурякової бадиллям ставляться до традиційної російської кухні, їх наші предки готували століттями з самої давнини.

Є бурякову гичку можна сміливо, в ній містяться корисні речовини і це такий же повноцінний продукт, як і сама буряк, але якщо на приготування такого супу ви все-таки не наважуєтеся, спробуйте зробити супчик тільки з одним щавлем.

Самые вкусные холодные супы

ХОЛОДНИЙ СУП З ЩАВЛЮ З ЯЙЦЕМ І ОГІРКАМИ

Знадобиться:

250 г свіжих огірків,
по 150 г сметани та цибулі,
3-4 яйця,
1 кг щавлю.

Як приготувати холодний суп з щавлю з огірками і яйцем. Добре щавель промийте холодною водою, наріжте його, залийте киплячою водою і варіть 5-10 хв при сильному кипінні до розм’якшення листя. Остудіть приготований щавлевий відвар в холоді. Відокремити білки яєць від жовтків, дрібно нарізати цибулю. Огірки очистити, нарізати соломкою. Приправити холодний суп цукром і сіллю за смаком, покласти дрібно нарізані білки яєць, огірки і зелений лук. Жовтки розітріть зі сметаною, покладіть суміш у суп і як слід перемішайте. Посипте рубаним кропом при подачі.

Самые вкусные холодные супы

ХОЛОДНИЙ ГРИБНИЙ СУП З ОВОЧАМИ

Знадобиться:

60 г моркви,
50 г сушених грибів,
50 мл рослинного масла,
40 р ріпчастої цибулі,
30 г кореня петрушки,
по 20 г борошна і зелені петрушки,
15 г кореня селери.

Як приготувати холодний суп із сушених грибів. Гриби промити, замочити на 1-2 години в холодній воді, потім віджати і дрібно порубати, залити новою водою і довести до кипіння. Покласти в суп нарізану кубиками корінь петрушки, таким же чином нарізані моркву, цибулю і селеру, проварити до розм’якшення овочів. Борошно обсмажити на сковороді з рослинним маслом, заправити нею суп за 5 хв до кінця варіння. Перед подачею суп остудити, посипати рубаною петрушкою.

Такий супчик виходить дуже наваристим і ароматним, сподобається всім любителям грибів. Приготувати його можна і з печерицями або вешенками, але тоді аромат супу буде не настільки насиченим.

Готувати холодні супи можна, звичайно, не тільки на воді. Смачний і дуже освіжаючий суп вийде на кисляку.

Самые вкусные холодные супы

ХОЛОДНИЙ СУП З ОГІРКІВ НА КИСЛЯКУ

Знадобиться:

1,5 л кисляку,
800 г огірків,
3-5 зубчиків часнику,
2/3 склянки арахісу,
кріп, сіль.

Як приготувати холодний суп з кисляком. Промити арахіс, обсушити його і прожарити на сухій сковороді, видалити шкірку, дрібно потовкти горішки. Дрібно нарізати огірки, перемішати з горіхами, додати пропущений через прес часник рубаний кріп (близько 1 пучка), підсолити, перемішати і залити суп кислим молоком. Подавати холодним.

Якщо хочеться щоб холодний суп був більш поживним, приготуйте його з рибою.

Самые вкусные холодные супы

ХОЛОДНИЙ ТОМАТНИЙ СУП З РИБОЮ

Знадобиться:

1 л томатного соку,

300 г риби або креветок

1-2 огірки,

1 варене вкруту яйце,

по 4 ст. л. зеленої цибулі і сметани, сіль.

Як приготувати холодний томатний суп з рибою. Зелену цибулю дрібно нарізати, підсолити і до виділення соку розтерти. Кубиками нарізати свіжі огірочки і яйце, додати до цибулі, перемішати і залити все томатним соком. Покласти нарізане шматочками філе вареної, копченої або смаженої риби, заправити суп сметаною і подати, посипавши кропом.

Більш смачним такий суп вийде з приготованого в домашніх умовах томатного соку.

Джерело

попередня статтяВізерунки на піску від Андреса Амадора.
наступна статтяПридбання житла з оздобленням