Хай вибачать мене всі кулінарні сайти і автори статей, але мої їжачки з фаршу з рисом з підливою найкращі! Тому я вирішила поділитися з вами, як роблю їжачки з фаршу з рисом і підливою на сковороді і в духовці.
Напередодні зібралася готувати це улюблене блюдо всієї родини. Думаю, дай – ка, полистаю сторінки інтернету в пошуках чого-небудь новенького, цікавенького. Господині мене зрозуміють, іноді хочеться імпровізації і оригінальності. Але інет лише переконав, що їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, які готую багато років – найцікавіші.
Ось тому я тут, і хочу поділитися своїми секретами і напрацюваннями. Сподіваюся, що Ви оціните мій фірмовий рецепт.
Заодно хочу привітати тих кулінарів, які хочуть освоїти приготування чудового блюда. Їжачки з фаршу з рисом з підливою в духовці або на сковороді – це смачно, швидко, економно.
М’ясний фарш з рисом, ввібравши в себе красу кисленькой підливи, просто тануть у роті. Так і хочеться висловитися російськими буквами на французький манер – сі маніфік! Чарівно, чудово, чудово!
Їжачки не вимагають додаткового гарніру, що скорочує час на приготування обіду. Крім того, вони дуже цікаво виглядають в готовому вигляді – крупинки набряклого рису, видатні із загальної маси, дійсно нагадують голки добродушного звірка. Діти в захваті від такого частування.
Зміст:
- Рецепт їжачків з фаршу з рисом з підливою на сковороді
- Приготування їжачків з фаршу з рисом з підливою в духовці
Рецепт їжачків з фаршу з рисом з підливою на сковороді
Не здивую, якщо скажу, що секрети вдалих і смачних їжачків полягають у м’ясному фарші і смачною підливці. Чим відрізняється мій рецепт? Приготуванням того самого, смачного і незвичайного м’ясного напівфабрикату. У нього я закладаю не сирий лук, а підсмажений, та ще з морквою. Погодьтеся, що такі їжачки будуть набагато краще. Адже саме запашні цибулька і морковочка надають стравам особливу родзинку. Крім того, такі їжачки будуть м’якше і соковитіше. І на зовнішній вигляд привабливіше.
Яке м’ясо краще використовувати? Яке є в холодильнику – свинина, яловичина, куряче або індиче філе. Якщо є можливість вибору, то віддайте перевагу більш м’якою свинині, враховуючи той факт, що рис закладається в підлозі сирому вигляді. Чудовим буде поєднання свинини і яловичини. Але навіть якщо у Вас в наявності тільки яловиче м’ясо, підсмажену цибульку пом’якшить його щільну структуру.
Чим ще хороший пропонований рецепт? Навіть якщо у Вас є в наявності невеликий шматочок м’яса (погодьтеся, що бувають і такі ситуації), їжачки готувати можна. І нічого, якщо рису виявиться більше, ніж м’яса. У цьому випадку відмінно попрацюють у фарші цибулю і моркву, вони покращать ситуацію. Ніхто й не здогадається про дефіцит м’яса. Готовий продукт буде таким же смачним і насиченим.
Приготувавши один раз за класичного набору продуктів, Ви зможете в наступні рази готувати з того, що є в наявності. Одним словом, на око. Знаючи загальні принципи, робити це неважко. Чим і займаються досвідчені домогосподарки.
Готуємо класичний набір інгредієнтів
- М’ясо – 800 грамів (якщо є готовий фарш, ще краще)
- Рис – половина склянки (стакан 200 гр.). Довго зернистий буде виглядати ефектніше.Тільки не беріть пропарений
- Три великі цибулини
- Три великих морквини
- Одне яйце
- Дві столові ложки томатної пасти, або томатний сік 100-150 мл
- Майонез – 50 гр
Борошно – 150 грамів - Рослинне масло – нехай під рукою буде грамів 200
- Сіль, перець чорний мелений, лавровий лист
- Зелень (петрушка, кріп)
- Цукор – 0,5 ч. л.
Покрокове приготування
Протушкувати наші їжачки тридцять хвилин на повільному вогні. Потім обов’язково дайте настоятися. Щоб переконатися в готовності, акуратно відокремте кілька рисинок і спробуйте крупу. При необхідності подовження процес гасіння. Подавайте їжачки, присипавши залишилася зеленню. Це, ну дуже смачно. М’які, соковиті і красиві, їжачки не залишать нікого байдужими.
Приготування їжачків з фаршу з рисом з підливою в духовці
Духовий варіант їжачків з фаршу з рисом з підливою можна назвати дієтичним. У цьому випадку відсутній процес підсмажування. А все інше – інгредієнти, процеси змішування фаршу, приготування підливи – нічим не відрізняється від приготування на сковороді.
Отже, у нас є підготовлений фарш з м’яса, рису і підсмажених овочів. Приготували ми і підливу. Далі:
Їжачки з фаршу з рисом з підливою в духовці готові! В такому випадку вони більш відповідають назві. Це від того, що вони покладені в один ряд, і підлива, як правило, накриває їх лише на третину висоти. Такий варіант хороший для дитячого харчування. Малюки без розуму від оригінального зовнішнього вигляду, і їдять із задоволенням.
Кілька слів про підливці. Будуть гарні в якості основного продукту і сметана, і майонез, і різні кетчупи. Можна додати улюблені прянощі, вони тільки збагатять і аромат і смак.
Тут доречно буде сказати, що хорошу основу нічим не зіпсуєш.
Ось такі фірмові їжачки в нашій родині. Спробуйте, Вам обов’язково сподобається!
Джерело: http://freya.kiev.ua/