Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді і в духовці

917

Хай вибачать мене всі кулінарні сайти і автори статей, але мої їжачки з фаршу з рисом з підливою найкращі! Тому я вирішила поділитися з вами, як роблю їжачки з фаршу з рисом і підливою на сковороді і в духовці.

Напередодні зібралася готувати це улюблене блюдо всієї родини. Думаю, дай – ка, полистаю сторінки інтернету в пошуках чого-небудь новенького, цікавенького. Господині мене зрозуміють, іноді хочеться імпровізації і оригінальності. Але інет лише переконав, що їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, які готую багато років – найцікавіші.

Ось тому я тут, і хочу поділитися своїми секретами і напрацюваннями. Сподіваюся, що Ви оціните мій фірмовий рецепт.

Заодно хочу привітати тих кулінарів, які хочуть освоїти приготування чудового блюда. Їжачки з фаршу з рисом з підливою в духовці або на сковороді – це смачно, швидко, економно.

М’ясний фарш з рисом, ввібравши в себе красу кисленькой підливи, просто тануть у роті. Так і хочеться висловитися російськими буквами на французький манер – сі маніфік! Чарівно, чудово, чудово!

Їжачки не вимагають додаткового гарніру, що скорочує час на приготування обіду. Крім того, вони дуже цікаво виглядають в готовому вигляді – крупинки набряклого рису, видатні із загальної маси, дійсно нагадують голки добродушного звірка. Діти в захваті від такого частування.

Зміст:

  • Рецепт їжачків з фаршу з рисом з підливою на сковороді
  • Приготування їжачків з фаршу з рисом з підливою в духовці

Рецепт їжачків з фаршу з рисом з підливою на сковороді

Не здивую, якщо скажу, що секрети вдалих і смачних їжачків полягають у м’ясному фарші і смачною підливці. Чим відрізняється мій рецепт? Приготуванням того самого, смачного і незвичайного м’ясного напівфабрикату. У нього я закладаю не сирий лук, а підсмажений, та ще з морквою. Погодьтеся, що такі їжачки будуть набагато краще. Адже саме запашні цибулька і морковочка надають стравам особливу родзинку. Крім того, такі їжачки будуть м’якше і соковитіше. І на зовнішній вигляд привабливіше.

Яке м’ясо краще використовувати? Яке є в холодильнику – свинина, яловичина, куряче або індиче філе. Якщо є можливість вибору, то віддайте перевагу більш м’якою свинині, враховуючи той факт, що рис закладається в підлозі сирому вигляді. Чудовим буде поєднання свинини і яловичини. Але навіть якщо у Вас в наявності тільки яловиче м’ясо, підсмажену цибульку пом’якшить його щільну структуру.

Чим ще хороший пропонований рецепт? Навіть якщо у Вас є в наявності невеликий шматочок м’яса (погодьтеся, що бувають і такі ситуації), їжачки готувати можна. І нічого, якщо рису виявиться більше, ніж м’яса. У цьому випадку відмінно попрацюють у фарші цибулю і моркву, вони покращать ситуацію. Ніхто й не здогадається про дефіцит м’яса. Готовий продукт буде таким же смачним і насиченим.

Приготувавши один раз за класичного набору продуктів, Ви зможете в наступні рази готувати з того, що є в наявності. Одним словом, на око. Знаючи загальні принципи, робити це неважко. Чим і займаються досвідчені домогосподарки.

Готуємо класичний набір інгредієнтів

  • М’ясо – 800 грамів (якщо є готовий фарш, ще краще)
  • Рис – половина склянки (стакан 200 гр.). Довго зернистий буде виглядати ефектніше.Тільки не беріть пропарений
  • Три великі цибулини
  • Три великих морквини
  • Одне яйце
  • Дві столові ложки томатної пасти, або томатний сік 100-150 мл
  • Майонез – 50 гр
    Борошно – 150 грамів
  • Рослинне масло – нехай під рукою буде грамів 200
  • Сіль, перець чорний мелений, лавровий лист
  • Зелень (петрушка, кріп)
  • Цукор – 0,5 ч. л.

Покрокове приготування

  • Почніть з рису. Наша задача – приготувати напівсирої рис. Точніше навіть сирий, але злегка підданий тепловій обробці. Для цього в киплячу підсолену воду закладіть крупу, розмішайте. Дочекайтеся, поки вода закипить знову, ще раз перемішайте і знімайте з вогню. Рис буде досить сирим, але вже відкритим для подальших маніпуляцій з ним. У такому вигляді він більше прийме у себе принад м’ясного фаршу і підливи.
  • Відкиньте рис на друшляк, промийте. Відставте його, нехай остигає.
  • Готуємо зажарочку. Почищену і помиту цибулю нарізаємо шматочками, кладемо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Не пересмажуємо, лук повинен стати м’яким і прозорим.
  • Очищену моркву натираємо на тертці соломкою. Для цього рухи рук мають бути тільки зверху вниз.
  • Відправляємо моркву до цибулі, злегка обсмажуємо овочі разом. Ще раз підкреслюю, що сильно смажити не треба. Овочі повинні бути м’якими, злегка золотистим.
  • Коли цибуля та морква досить потомляться на сковороді, відберіть трохи менше половини піджарки в окремий посуд і відставте. Відбирайте гущу, тобто цибулю і моркву. Масла у відібраної масі повинно бути небагато. Щоб було зручно, нахиліть сковородочку набік.
  • На сковороду до решти овочів відправте майонез, томатну пасту або сік, перемішайте, дайте закипіти.
  • Влийте в підливку підлогу літрову банку води, посоліть, подперчите, додайте цукор, лавровий лист. Нехай закипає.
  • А тепер увага – коли підлива закипить, обов’язково спробуйте на смак. Вона повинна бути з приємною кислинкою, з віддаленою присутністю солодощі. Кисло – солодкою її не назвеш, звичайно. Але присутність сахарка має злегка відчуватися, це робить підливу насиченою і пікантною. Якщо чогось не вистачає, додайте. Якщо багато кислоти, додайте води і трішки цукру. Від смаку підливи залежить підсумковий результат.
  • Поки підлива доходить до кондиції, помийте і наріжте дрібно зелень.
  • У киплячу підливку киньте половину зелені, перемішайте, вимикайте вогонь.
  • М’ясо перекрутіть на фарш.
  • У зручній посуді змішайте фарш, рис, остиглу овочеву піджарку. Розбийте туди яйце.
  • Посоліть,поперчіть, розмішайте. Спробуйте на смак. Якщо все в достатку, дайте фаршу постояти хвилин десять. Він відпочине, прийде в себе, а інгредієнти об’єднають свої зусилля для досягнення хорошого результату.
  • У цей час приготуйте плоску тарілку, висипте туди борошно для обвалювання їжачків, трохи присолите і подперчите. Підготуйте заодно і каструльку, куди будете складати готові їжачки. Закрийте дно невеликою кількістю підливи – це буде подушкою для нижнього шару. Так, готуючи каструльку, враховуйте той факт, що їжачки при гасінні збільшаться в розмірах – за рахунок набрякання рису.
  • Формувати їжачки потрібно мокрими руками, відбираючи фарш грам по 50. Форма може бути круглої, у вигляді тюфтельок. Цікавими будуть і довгасті їжачки. Це вже як Вашій душі завгодно. Сформований напівфабрикат обвалюйте зі всіх сторін у борошні.
  • Обсмажувати їжачки потрібно на розігрітій з маслом сковороді з обох сторін, до появи золотистої скоринки. Готовий продукт відразу складайте в підготовлену каструльку.
  • Я роблю так: покладений коло їжачків поливаю густий частиною підливи, потім викладаю новий круг, який також заливаю по мірі заповнення. Виходить, що кожен їжачок накритий цибулею і морквою. Решту підливу виливаю наверх, каструльку акуратненько струшую рухами з боку в бік. Це допомагає рідкої частини заповнити весь простір каструлі.
  • Підливи повинно бути стільки, щоб вона покривала всі їжачки. Якщо раптом не вистачить, додайте кип’яченої води і трохи майонезу. Нічого страшного, в процесі гасіння вся підлива з’єднається в єдине ціле. Ідеальний варіант, коли їжачки вільно почувають себе в рідкій поливі, не стикаються сильно один з одним. Тоді у рису більше можливості навострить свої голочки.
  • Протушкувати наші їжачки тридцять хвилин на повільному вогні. Потім обов’язково дайте настоятися. Щоб переконатися в готовності, акуратно відокремте кілька рисинок і спробуйте крупу. При необхідності подовження процес гасіння. Подавайте їжачки, присипавши залишилася зеленню. Це, ну дуже смачно. М’які, соковиті і красиві, їжачки не залишать нікого байдужими.

    Приготування їжачків з фаршу з рисом з підливою в духовці

    Духовий варіант їжачків з фаршу з рисом з підливою можна назвати дієтичним. У цьому випадку відсутній процес підсмажування. А все інше – інгредієнти, процеси змішування фаршу, приготування підливи – нічим не відрізняється від приготування на сковороді.

    Отже, у нас є підготовлений фарш з м’яса, рису і підсмажених овочів. Приготували ми і підливу. Далі:

  • Включіть для нагрівання духовку, її потрібно прогріти до 180 градусів
  • Підготуйте лист з бортиками, закрийте дно невеликою кількістю підливи
  • Формуйте мокрими руками круглі їжачки, відразу укладайте їх на аркуш
  • Залийте підливою. Зазвичай з підливи визирають верхівки їжачків.
  • Накрийте фольгою – так їжачки краще пропарити
  • Відправляємо в розігріту духовку на 45-50 хвилин.
  • Їжачки з фаршу з рисом з підливою в духовці готові! В такому випадку вони більш відповідають назві. Це від того, що вони покладені в один ряд, і підлива, як правило, накриває їх лише на третину висоти. Такий варіант хороший для дитячого харчування. Малюки без розуму від оригінального зовнішнього вигляду, і їдять із задоволенням.

    Кілька слів про підливці. Будуть гарні в якості основного продукту і сметана, і майонез, і різні кетчупи. Можна додати улюблені прянощі, вони тільки збагатять і аромат і смак.

    Тут доречно буде сказати, що хорошу основу нічим не зіпсуєш.

    Ось такі фірмові їжачки в нашій родині. Спробуйте, Вам обов’язково сподобається!

    Джерело: http://freya.kiev.ua/

    попередня статтяГімнастика для обличчя допоможе в лікуванні хропіння.
    наступна статтяКаталог Ейвон 14 2018