Як вибрати ресторан

8-21-2021

Щомісяця на гастрономічній карті відкриваються нові ресторани, кафе і бістро.  І якщо ви одного разу вирішите вибрати нове місце для проведення вашого торжества, будь то банкетний зал на сотню гостей або всього лише столик для двох, ви можете загубитися серед безлічі рейтингів, відгуків і рецензій журнальних критиків.

У цій статті ви знайдете не тільки інструкцію, за якими параметрами вибирати ресторан для свята, але і в якості бонусу — короткий гід по кращим гастрономічним точкам москви.

Як вибрати ресторан для весілля

Вибір http://escu.com.ua/yak-pravilno-vibrati-restoran-dlya-provedennya-urochistogo-zaxodu/ -це друге за важливістю рішення після самого наміру укласти шлюб. Тут буде проходити весільна вечеря і розважальна частина заходу, тому формат майданчика, дизайн, умови обслуговування і меню повинні підходити вам за всіма критеріями.

Формат майданчика

Від того, який ви представляєте ваше весілля, залежить вибір майданчика. Це може бути як відкрита веранда на березі озера, так і ресторан на верхніх поверхах в москва-сіті з виходом на оглядовий майданчик.

Форма залу вкрай важлива, коли мова заходить про розстановку столів. Найпопулярніші типи розсадження для проведення весілля в москві — європейська з круглими столами, «ялинкою», буквою «п» або «т».

Дизайн майданчика

Якщо в оформленні ви дотримуєтеся певної колірної концепції або проводите тематичну вечірку, то дизайн деяких залів може не підійти по стилю. Зверніть увагу на:

  • колір сервірувальних серветок і скатертин.
  • наявність весільної арки і можливість її флористичного оформлення.
  • наявність чохлів на стільцях. Чи входить їх оренда у вартість банкету? чи є можливість замінити чохли?

Бронювання ресторану

Чим раніше ви приступите до пошуків, тим вище шанси знайти відповідний банкетний зал. Весільні агентства радять замовляти ресторан не менше ніж за 6 місяців до заходу, особливо якщо свято припадає на «гарячий сезон» для весіль — з травня по жовтень.

Розмір майданчика

Коли ви приїдете на перегляд майданчика, не забудьте уточнити у адміністратора точну квадратуру приміщення. Найчастіше зали здаються більше, ніж є насправді, тому вимірів «на око» не достатньо. Буває, що клієнтам показують порожній майданчик, а з банкетними столами вільного місця виявляється в рази менше.

Для комфортної розсадження одному гостю потрібно мінімум 2 кв.м. Однак не забувайте, що рано чи пізно почнуться танці та конкурси, і буде дуже прикро, якщо запрошені проведуть весілля, не залишаючи меж власного стільця.

Крім того, дізнайтеся про можливість закриття всього ресторану. Якщо сума за таку послугу перевищить ваші фінансові очікування, то уточніть, скільки заходів буде проходити в ресторані на обрану дату. “сусідство” ще з кількома весіллями-це далеко не те, про що ви мріяли.

Вартість банкету та обслуговування

Вартість банкету розраховується за простою формулою: кількість гостей помножити на вартість меню з розрахунку, що на людину припадає 1,2 кг їжі. Окремим рядком витрат може стати і обслуговування-уточніть дане питання у керуючого ресторану, а також поцікавтеся, скільки офіціантів будуть обслуговувати ваше свято. На кожні 10 гостей рекомендуємо виділити хоча б 1 офіціанта для хорошого сервісу.

Існують деякі аспекти в організації, на яких можна заощадити:

  • Привезіть власний весільний торт і між справою уточніть розмір “солодкого податку” – оплату за винос, нарізку і подачу торта.

  • Купуйте власний алкоголь. У ресторані націнка за одиницю продукції доходить до 200% -300%.

Обговоріть цей нюанс з керуючим заздалегідь, так як не завжди заклади дозволяють використовувати продукцію без чеків або належних сертифікатів якості, а також обкладають алкоголь великим «корковим збором».

  • Уточніть, які знижки або подарунки, наприклад, коровай для молодят, надає ресторан.

Технічна сторона питання

У пошуках того, який ресторан вибрати для весілля, ключовим параметром може стати технічна оснащеність приміщення. Не в кожному ресторані є професійне музичне та світлове обладнання. Буде дуже ніяково, якщо гості не побачать love story-відео нареченого і нареченої просто тому, що в залі не виявилося проектора!

Окремо вирішите ряд питань з керуючим ресторану: у скільки можуть приступити до роботи запрошені вами декоратори і флористи, чи є кімната для переодягання ведучого і задіяних в шоу-програмі акторів і у скільки із залу ресторану повинні бути вивезені прикраси та обладнання.