фастфуд-це не найкорисніша їжа. Але до чого ж смачна! рідкісна людина відмовиться від неї: якщо на блюді лежить сосиска в тесті, смажена на сковороді, про дієту забуває кожен другий. Заурчало в животі? читайте рецепт апетитною закуски і бігом на кухню!
Смажені сосиски в тесті: рецепт
Як правило, сосиски в тесті запікають в духовці, проте ми розглянемо варіант приготування на сковороді. По-перше, це швидше, а по-друге, вимити сковорідку легше, ніж деко.
Почнемо з головного — продуктів. Щоб приготувати сосиски в тісті, потрібно:
- сосиски-8-10 (скільки з’їсте) шт.;
- дріжджі-20-30 г;
- рослинна олія-20-30 г;
- борошно-260-300 г (2 склянки);
- цукор – 25 г;
- вода — 200-250 г;
- сіль — 1-2 щіпки.
Для багатьох це буде очевидним, але варто сказати: уважніше поставтеся до вибору продуктів. Беріть борошно вищого сорту, щоб зайвий раз не просівати від лушпиння та іншого сміття.
І найголовніше-не економте на сосисках, адже саме від їх якості залежить смак кінцевого блюда. Бувалі кулінари рекомендують сосиски вищого сорту.
примітка: у цьому рецепті, замість сосисок, можна використовувати котлети, але це вже зовсім інша історія.
Як приготувати сосиски в тесті смажені
Вибрати продукти досить просто, а ось з першого разу приготувати тісто для сосисок в тесті зможе далеко не кожен.
Постараємося описати цей процес так, щоб у вас все вийшло. Отже, ось що потрібно зробити:
- візьміть глибоку миску і роздушіть в ній дріжджі.
- додайте цукор і ретельно перемішайте.
- налийте 100 г води і розмішайте до отримання розчину.
- насипте 60-80 г борошна, додайте ще 100 г води і перемішайте.
читайте також: домашній хліб в духовці: рецепт
Тепер потрібно, щоб тісто підійшло. Поставте його на щось тепле, наприклад миску з теплою водою. Залиште на 10 хвилин.
Щоб не втрачати час, розпакуйте сосиски, відваріть, викладіть на тарілку остигати.
- тісто піднялося? невеликими порціями, в три заходи, додайте в нього борошно, що залишилося. Кожен раз скрупульозно перемішуйте.
- далі налийте рослинне масло і розмішайте.
- ще раз замісіть тісто і знову залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
Як тільки тісто дійде до країв миски, можна починати підготовку:
- візьміть обробну дошку і рясно посипте борошном.
- розділіть тісто на кілька частин за кількістю сосисок.
- з кожного шматка зробіть подобу коржі, покладіть на дошку.
- загорніть по сосисці в кожну коржик.
- коли закінчите, защипніть краї і залиште ще на 10 хвилин.
Корисна порада: якщо тісто липне до рук — значить ви все зробили правильно. Щоб з ним було комфортніше працювати, налийте в тарілку соняшникової олії і змочуйте в ньому пальці. Але пам’ятайте: додавати борошно понад норму не можна.
Через десять хвилин приступайте до обсмажування сосисок в тесті. Налийте в сковороду рослинне масло і поставте на плиту. Як тільки розжариться, викладайте майбутню смакоту.
Підсмажте одну сторону, потім переверніть на другу. Далі обсмажте з боків. Кожну частину тримайте на вогні близько хвилини.
Закінчивши з обжаркой, викладіть закуску на блюдо і дайте охолонути. Через 10-15 хвилин подавайте на стіл.
Сосиски в тісті готові. Вони відмінно поєднуються з чорним чаєм, також їх беруть для перекусу на роботу або під час тривалих прогулянок.
Це універсальна закуска, яка сподобається навіть самому вибагливому члену сім’ї. Приємного апетиту!
читайте також: пиріг з картоплею і куркою на сковороді