Салат з грибами

36
  1. простий салат з грибами ми готуємо зі свіжого листя — вважаємо за краще купувати готові набори з подрібненого листя різного виду, так звані салатні «мікси». Вони вже вимиті і просушені, продаються в пакетах. Подрібнення проводиться без розрізання, що виключає появу в мисці великої кількості рідини. Це дуже зручно для домашнього готування. Печериці завжди можна купити в магазині – вони є всякі.
  2. для салату ми обсмажуємо невеликі гриби цілими, так вони чудово виглядають в салаті. Гриби обов’язково вимити і обсушити серветками. У сковорідці нагріти по 1 ст.л. Вершкового масла і оливкового масла – така суміш дуже ароматна. Постійно помішуючи, обсмажувати в олії печериці на сильному вогні. Гриби можуть випустити трохи рідини, яка швидко випарується.
  3. смажити печериці, поки вони не почнуть рум’янитися і трохи зморщуватися. Далі додати до грибів 1-1.5 ст.л. Світлого соєвого соусу. Якщо у вас є грибний соус – можна додати 1-2 ч.л. Зменшити вогонь і продовжувати обсмажувати гриби 2-3 хв, поки вони практично повністю не вберуть соуси. Нагрівання вимкнути і дати печерицям охолонути, щоб вони залишалися відчутно теплими. Але, якщо хочете, салат з грибами можна готувати і з повністю остиглими печерицями.
  4. інгредієнти зручно змішувати у великій мисці за допомогою двох спеціальних ложок для салату. У миску покласти підготовлені клаптики листя салату. Якщо вони занадто великі, варто пальцями розірвати їх на частини. Відповідний розмір шматочків-2.5 – 3 см.посолити листя дрібкою солі-не більше, соєвий соус відчутно солоний. Перемішати салат і дати йому постояти кілька хвилин.
  5. додати в миску обсмажені з соусами гриби. Сир для салату варто використовувати напівтвердий, з приємним і помітним ароматом і вираженим гострим смаком. Наріжте сир кубиками, за розміром як овочі для салату олів’є. Додайте сир до грибів. Салат треба поперчити чорним перцем, який варто змолоти безпосередньо перед додаванням в салат.
  6. перемішати всі інгредієнти. Якщо після обсмажування грибів в сковорідці залишилася рідина, її можна злити в чашку і використовувати для заправки. У чашку також додати 1 ст. Л. Оливкової олії і кілька крапель винного оцту – підійде також бальзамічний оцет. Ретельно збити соус виделкою і полити заправкою салат з грибами.
  7. розкласти салат в салатниці і відразу ж подавати до столу. Це легка і приємна закуска, яка може бути теплою або холодною, в залежності від температури підготовки грибів. У закусці можна використовувати різну зелень – базилік, кінзу, петрушку. Непогано підійде солодкий лук, нарізаний соломкою, а також свіжі овочі – томати «черрі», очищений огірок або стебла селери.
попередня статтяЗнову ловлю реагент 🙁
наступна статтяПечиво з картоплі: для тих, хто не любить солодкої випічки.