Печиво з картоплі: для тих, хто не любить солодкої випічки.

32

Це печиво сподобається тим, хто не проти попити чайку з чимось печеним, але солодку випічку не любить. Печиво виходить дуже ситним, насиченим за смаком, картопелька відчувається.

продукти

  • 200 г картоплі
  • 75 г сл. Масла або маргарину
  • 150 г борошна
  • 1 яйце
  • кмин або коріандр (за бажанням)
  • сіль за смаком (приблизно 1/2 ч.ложки)
  • борошно для розкочування.

Як приготувати печиво з картоплі

Картопля відварюємо і розминаємо. Можна використовувати і холодний, що залишився від інших страв. Його натираємо на дрібній тертці.

Масло злегка підтоплюємо і перемішуємо, але не потрібно повністю «розпускати» до рідкого стану.

Додаємо його в картоплю.

Жовток відокремлюємо від білка і додаємо жовток в картоплю. Білок поки відставляємо.

Перемішуємо, додаємо сіль. Можна додати кмин, коріандр або навіть сухий часничок. Дуже добре підходить сухий кріп.

Але все це — за бажанням. Можна нічого не додавати. Зробити, так би мовити,» класичний ” варіант.

Всипаємо борошно.

Замішуємо пластичне тісто. Прибираємо його в холодильник на 30 хвилин.

Тепер ділимо тісто на 16 шматочків, скачуємо в кульки.

Кожен кульку розгортаємо в тоненьку коржик.

Коржики складаємо стопочкою один на одного.

Тепер всю цю стопочку розгортаємо ще раз в пласт товщиною 7 мм.

Нарізаємо на квадратики або прямокутники і викладаємо на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком.

Білок збиваємо вінчиком. Чи не до пишної піни, а просто до змішування. Можна трохи підсолити. Верх печенек буде солоненьким.

Змащуємо білком печиво.

Відправляємо печиво в розігріту до 200с духовку. Випікаємо близько 20хв до рум’янцю.

Якщо хочеться, щоб печиво було м’яким, його потрібно дістати, поки воно ще світле.

А якщо потрібно більш засмажене і хрустке, потримаємо довше.

Після охолодження печиво підсохне і буде нагадувати крекер, хоча всередині залишиться листковим.

Смачно з солодким чаєм або з молоком.

Приємного апетиту!

попередня статтяСалат з грибами
наступна статтяКвіти купальниця-посадка і догляд у відкритому грунті, сорти з фото і описами