Це печиво сподобається тим, хто не проти попити чайку з чимось печеним, але солодку випічку не любить. Печиво виходить дуже ситним, насиченим за смаком, картопелька відчувається.
продукти
- 200 г картоплі
- 75 г сл. Масла або маргарину
- 150 г борошна
- 1 яйце
- кмин або коріандр (за бажанням)
- сіль за смаком (приблизно 1/2 ч.ложки)
- борошно для розкочування.
Як приготувати печиво з картоплі
Картопля відварюємо і розминаємо. Можна використовувати і холодний, що залишився від інших страв. Його натираємо на дрібній тертці.
Масло злегка підтоплюємо і перемішуємо, але не потрібно повністю «розпускати» до рідкого стану.
Додаємо його в картоплю.
Жовток відокремлюємо від білка і додаємо жовток в картоплю. Білок поки відставляємо.
Перемішуємо, додаємо сіль. Можна додати кмин, коріандр або навіть сухий часничок. Дуже добре підходить сухий кріп.
Але все це — за бажанням. Можна нічого не додавати. Зробити, так би мовити,» класичний ” варіант.
Всипаємо борошно.
Замішуємо пластичне тісто. Прибираємо його в холодильник на 30 хвилин.
Тепер ділимо тісто на 16 шматочків, скачуємо в кульки.
Кожен кульку розгортаємо в тоненьку коржик.
Коржики складаємо стопочкою один на одного.
Тепер всю цю стопочку розгортаємо ще раз в пласт товщиною 7 мм.
Нарізаємо на квадратики або прямокутники і викладаємо на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком.
Білок збиваємо вінчиком. Чи не до пишної піни, а просто до змішування. Можна трохи підсолити. Верх печенек буде солоненьким.
Змащуємо білком печиво.
Відправляємо печиво в розігріту до 200с духовку. Випікаємо близько 20хв до рум’янцю.
Якщо хочеться, щоб печиво було м’яким, його потрібно дістати, поки воно ще світле.
А якщо потрібно більш засмажене і хрустке, потримаємо довше.
Після охолодження печиво підсохне і буде нагадувати крекер, хоча всередині залишиться листковим.
Смачно з солодким чаєм або з молоком.
Приємного апетиту!