Соус для бургера в домашніх умовах: рецепт від шефа

101

Соус для бургерів від шефа

Технологія приготування соусу для гамбургера однієї з найбільших мереж фастфуд-ресторанів була засекречена майже 50 років. При цьому любителі бургерів обмежувалися змішуванням кетчупу і майонезу в рівних пропорціях, роблячи їх вдома. Однак результат переконував в тому, що для правильного соусу потрібно знати точний склад продуктів. В озвученому офіційно в 2012 році з екранів телевізорів рецепті не вказувалися точні пропорції, але склад продуктів був такий:

Все перераховане вище перемішують і збивають віночком. Маса повинна вийти однорідною. Соус подається на двох кунжутних булках з нарізаною цибулею. Між ними кладеться лист свіжого салату, сир, скибочки огірочків в солодкому маринаді і яловича котлета. З тих пір як був розкритий секрет оригінального соусу, господині навчилися робити кілька різновидів бургерів. З’явилися і рецепти цікавих заправок.

Соус для домашнього бургера

Звичайний гамбургер стане смачніше, якщо додати один з цих соусів.

  • Гострий: очищений від шкірки помідор нарізається дрібними кубиками і гаситься з подрібненим зубчиком часнику близько 5 хвилин. Підсолена половинка стручка гострого перцю кладеться в заправку разом з цибульними кільцями.

  • З хріном: корінь хрону дрібно натирають, заливають окропом і залишають в закритому посуді. У остигнула масу кладуть 1,5 ст.л. Оцту (9%), сіль і цукор по 1 ст. Л. З гіркою. Все змішується з 1 ст. Л. Майонезу.

  • З гірчицею: нарубана свіжа зелень змішується з гірчицею в рівних частках (по 1 ст.л.) і 1 ст. Л. Сметани або майонезу. Сіль і перець додають за смаком.

  • Сирний: 250 г твердого сиру натирають і змішують з 1 ст.л. Крохмалю, додають 1 неповний стакан жирних вершків. Близько 5 хвилин суміш тримають на невеликому вогні, помішуючи періодично. За цей час сир повинен розплавитися. В отриману суміш додають гострий соус.

  • Тайський: змішують 1 ст. Л. Майонезу і 1,5 ст.л. Соєвого соусу. Туди ж кладуть 2 ст. Л. Кетчупу з 1,5 ст. Л. Соку лимона. Все ретельно перемішується. В кінці додають 1 ст. Л. Каррі, домагаючись отримання однорідної маси. На кожен з рецептів не потрібно багато часу і дорогих продуктів. Освоїти їх може навіть новачок в кулінарній справі.

Альфія табермакова

попередня статтяВідшарування
наступна статтяПерше побачення з хлопцем