Варена ковбаса в домашніх умовах: рецепти з різного м’яса

13

Домашня варена ковбаса з курячого м’яса

З курячого філе продукт виходить м’яким, ніжним і нежирним. Таку ковбасу готувати швидше, ніж з яловичини або свинини.

приготування

  1. Куряче філе охолодіть. Подрібніть його в блендері або пропустіть кілька разів через м’ясорубку, щоб маса вийшла кремоподібної консистенції.

  2. Додайте перець, сіль і яєчні білки. Знову збийте масу в блендері.

  3. Влийте холодні вершки.

  4. На стіл покладіть прямокутний шматок харчової плівки і викладіть на нього третину фаршу. Загорніть його ковбаскою, а кінці зв’яжіть ниткою. Аналогічно виконайте з іншими двома частинами. Вийде 3 ковбаски.

  5. Готуйте в пароварці 1 годину при температурі 90с.

Після готовності зніміть плівку, на лист пергаментного паперу насипте сушеного кропу або базиліка. Загорніть в нього ковбасу. Приберіть в холодильник на 8-10 годин. Після наріжте ковбасу скибочками. Подавайте на стіл охолодженою.

Домашня варена ковбаса зі свинячо-яловичого фаршу

За таким рецептом раніше в домашніх умовах готували ковбасу згідно госту.

приготування

  1. М’ясо перекрутіть в м’ясорубці. Спочатку пропускайте через велику сітку, а потім через дрібну.

  2. Додайте сіль, цукор і кардамон. Ретельно перемішайте.

  3. Фарш всипте в чашу блендера, додайте молоко і яйце. Перемішайте, щоб вийшла тягуча маса.

  4. Поставте масу в холодильник на 1 годину.

  5. Підготуйте каструлю об’ємом 5 л, налийте 3 л води, підсолити і підігрійте її до 95с.

  6. Фарш викладіть в рукав для запікання шириною 30 см.сформуйте ковбаску. Обв’яжіть вийшов батон по периметру нитками.

  7. Опустіть ковбасу в киплячу воду і варіть 1 годину. Не допускайте закипання.

Готовий батон охолодіть під проточною водою, а потім поставте в холодильник на 12 годин.

Щоб ковбаса була не блідою, а рожевою, як ми всі звикли її бачити на прилавках магазинів, додайте в фарш 2 ст. Л. Горілки або якісного коньяку.

Варену домашню ковбасу можна зберігати в холодильнику 5 діб. Під час приготування, щоб фарш не виліз назовні, батон скручують бавовняної мотузкою.

Альфія табермакова