Паска на сметані.

25




Смачний домашній паска без проблем і клопоту. Вийде навіть у початківців!

Інгредієнти:

Борошно — 350 г
Дріжджі сухі — 5 г
Молоко — 100 мл
Масло вершкове — 80 г
Сметана жирна — 80 г
Цукор — 120 г
Яйця — 2 Штуки
Лимонна цедра — за смаком
Ваніль — за смаком
Родзинки — 150 г (або цукати)
Горіхи подрібнені — 50 г

Опис приготування:

1. Для приготування опари змішати тепле молоко, дріжджі і 3 ст. ложки борошна. Якщо тісто вийшло рідким, додайте ще трохи борошна. Накрийте опару кухонним рушником і залиште на 2 години в теплому місці.
2. Яйця збийте з цукром і сіллю, додайте сметану і перемішайте.
3. Масло вершкове розімніть і збийте вінчиком, а краще – міксером.
4. Через дві години опару змішайте зі збитими яйцями. Додайте борошно і замісіть м’яке і еластичне тісто. При необхідності, додайте борошна або молока.
5. У тісто додайте збите масло, тісто ще раз перемішайте. Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне – додайте борошна.
6. Тісто викладіть в змащену маслом (вершковим або рослинним) миску, накрийте і залиште в теплому місці на дві години або більше, поки тісто не подвоїться в об’ємі.
7. Через дві години обімніть тісто, додайте родзинки (попередньо замочіть його і просушіть) або цукати, подрібнені горіхи (за бажанням), ваніль і лимонну цедру.
8. Тісто поділіть на стільки частин, скільки у вас є формочок. Шматочок тесту повинен займати третину форми.
9. Форми змастіть маслом, а ще краще – застеліть пергаментним папером.
10. Заповніть форму тістом, залиште, поки тісто не збільшиться на 3/4 форми. Потім паски відправимо в духовку.
11. Духовку нагрійте до 180 градусів. Паски змастіть збитим яйцем.
12. Запікайте паски в розігрітій духовці протягом 40 хвилин – години до утворення золотисто-коричневого верху.
13. Готові паски викладіть на рушники й остудіть, перевертаючи.
14. Потім приготуйте цукрову глазур, подрібнені горіхи і кулінарну посипання і прикрасьте паски.

Паски на сметані готові!

Джерело