Як варити кукурудзяну кашу: пропорції

11

каша з кукурудзяної крупи-корисне і ситне блюдо, яке необхідно включити в раціон прихильникам здорового харчування. Дізнайтеся, як варити кукурудзяну кашу і з чим її приготувати, щоб страва стала ще смачніше.

Як варити кукурудзяну кашу правильно

Кукурудзяна каша виходить смачною на воді і молоці. Рекомендуємо готувати страву в духовці. Так воно виходить не тільки ароматне, але і дуже смачне, адже каша не просто вариться, а й злегка запікається.

Кукурудзяна крупа повинна бути шліфованою — саме цей вид застосовується в домашній кулінарії.

Щоб блюдо вдалося з першого разу, дотримуйтесь пропорції і не пропустіть жодного етапу приготування.

Отже, як приготувати кукурудзяну кашу:

  • промиваємо крупу в холодній воді;
  • висипаємо в каструлю;
  • заливаємо водою або молоком в співвідношенні 1:2,5;
  • відправляємо кашу в духовку на 15 хвилин;
  • після того як каша звариться, додаємо в неї вершкове масло за смаком і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин.

Не забувайте перемішувати кашу в процесі приготування.

Щоб блюдо напевно не пригоріло, використовуйте посуд з товстими стінками або протипригарним покриттям.

читайте також: як варити вівсяну кашу з цільної крупи в мультиварці

Як приготувати кукурудзяну кашу з гарбузом

Каша з кукурудзяної крупи поєднується з різними інгредієнтами — від сухофруктів до яловичини.

Джерело фото: гастроном

Але найсмачніший рецепт кукурудзяної каші з гарбузом.

Для того щоб приготувати страву, візьміть:

  • стакан крупи;
  • 300 г гарбуза;
  • столову ложку цукру;
  • 3 склянки молока;
  • щіпку солі і вершкове масло за смаком.

Приготування страви відрізняється від звичайного рецепта, тому вивчіть всі рекомендації.

Ось як готувати кукурудзяну кашу з гарбузом:

  • обсмажуємо кукурудзяне борошно на сухій сковороді;
  • перекладаємо в глибокий посуд, додаємо молоко і залишаємо на півгодини;
  • чистимо гарбуз і нарізаємо дрібними кубиками;
  • додаємо до овочу цукор і тушкуємо на повільному вогні;
  • всипаємо гарбуз до крупі з молоком;
  • ставимо на вогонь і доводимо суміш до кипіння;
  • знімаємо кашу з плити, вкутуємо каструлю в теплий рушник або іншу тканину і ненадовго залишаємо блюдо настоятися.

Готова каша володіє апетитним сонячним кольором і приголомшливим ароматом, який змусить спробувати блюдо навіть тих, хто не любить каші.

Урізноманітніть меню незвичайним блюдом з кукурудзяної крупи. Її просто приготувати, і при цьому в каші збережуться всі корисні речовини!

читайте також: смачна пшоняна каша на молоці: рецепт