каша з кукурудзяної крупи-корисне і ситне блюдо, яке необхідно включити в раціон прихильникам здорового харчування. Дізнайтеся, як варити кукурудзяну кашу і з чим її приготувати, щоб страва стала ще смачніше.
Як варити кукурудзяну кашу правильно
Кукурудзяна каша виходить смачною на воді і молоці. Рекомендуємо готувати страву в духовці. Так воно виходить не тільки ароматне, але і дуже смачне, адже каша не просто вариться, а й злегка запікається.
Кукурудзяна крупа повинна бути шліфованою — саме цей вид застосовується в домашній кулінарії.
Щоб блюдо вдалося з першого разу, дотримуйтесь пропорції і не пропустіть жодного етапу приготування.
Отже, як приготувати кукурудзяну кашу:
- промиваємо крупу в холодній воді;
- висипаємо в каструлю;
- заливаємо водою або молоком в співвідношенні 1:2,5;
- відправляємо кашу в духовку на 15 хвилин;
- після того як каша звариться, додаємо в неї вершкове масло за смаком і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин.
Не забувайте перемішувати кашу в процесі приготування.
Щоб блюдо напевно не пригоріло, використовуйте посуд з товстими стінками або протипригарним покриттям.
читайте також: як варити вівсяну кашу з цільної крупи в мультиварці
Як приготувати кукурудзяну кашу з гарбузом
Каша з кукурудзяної крупи поєднується з різними інгредієнтами — від сухофруктів до яловичини.
Джерело фото: гастроном
Але найсмачніший рецепт кукурудзяної каші з гарбузом.
Для того щоб приготувати страву, візьміть:
- стакан крупи;
- 300 г гарбуза;
- столову ложку цукру;
- 3 склянки молока;
- щіпку солі і вершкове масло за смаком.
Приготування страви відрізняється від звичайного рецепта, тому вивчіть всі рекомендації.
Ось як готувати кукурудзяну кашу з гарбузом:
- обсмажуємо кукурудзяне борошно на сухій сковороді;
- перекладаємо в глибокий посуд, додаємо молоко і залишаємо на півгодини;
- чистимо гарбуз і нарізаємо дрібними кубиками;
- додаємо до овочу цукор і тушкуємо на повільному вогні;
- всипаємо гарбуз до крупі з молоком;
- ставимо на вогонь і доводимо суміш до кипіння;
- знімаємо кашу з плити, вкутуємо каструлю в теплий рушник або іншу тканину і ненадовго залишаємо блюдо настоятися.
Готова каша володіє апетитним сонячним кольором і приголомшливим ароматом, який змусить спробувати блюдо навіть тих, хто не любить каші.
Урізноманітніть меню незвичайним блюдом з кукурудзяної крупи. Її просто приготувати, і при цьому в каші збережуться всі корисні речовини!
читайте також: смачна пшоняна каша на молоці: рецепт