Олімпіада 2014: крем-суп з брокколі з мигдалем на обід.

256




Кожна Олімпіада – це привід для країни похвалитися своїми організаційними здібностями, кращими спортсменами і, звичайно, шеф-кухарями. Меню для Сочі 2014 досі тримається в секреті, але ми знаємо, що нагодують гостей крем – суп з брокколі з мигдалем.

Згідно з деякими даними, самої «смачної» була визнана Олімпіада 1992 року в Барселоні. У столиці Каталонії до столу подавали корисні і неймовірно смачні страви: паелью, рибу, м’ясо, знамениту іспанську шинку, всілякі овочі і фрукти — словом, на тарілці у спортсменів виявилося все пишність середземноморської кухні.

А ось найбільш невдалими в кулінарному плані були визнані Ігри 1996 року в Атланті. Тоді багато делегації вельми негативно відгукувалися про якість олімпійської кухні (варто зауважити, що серйозній критиці піддалася організація тієї Олімпіади в цілому). Ну, а Олімпійські ігри в Пекіні запам’яталися явним домінуванням страв китайської кухні. До речі, деякі делегації на Олімпіади воліють приїжджати зі своєю їжею.

Олімпійський рецепт

Щоб відчути себе учасником Ігор, можна насолодитися стравами з олімпійського меню. Крем-суп з брокколі з мигдалем — одне з блюд, сочинський рецепт якого тримається в секреті. Можна тільки гадати, чи співпаде цей рецепт з тим, по якому приготують страву для спортсменів.

Інгредієнти:

– 400 грам брокколі,
– 1 морква,
– 2 картоплі,
– 1 ріпчаста цибуля,
– 1 літр овочевого бульйону,
– 100 грам вершків,
– оливкова олія,
– сіль, мелений імбир і кайенский перець за смаком,
– 100 грамів великого мигдалю.

Рецепт приготування:

Брокколі помити, почистити, розділити на суцвіття.

Моркву і картоплю почистити, помити, нарізати невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порубати.

Розігріти оливкову олію в каструлі, злегка приспустити в ньому овочі. Залити овочевим бульйоном, довести до кипіння, готувати з закритою кришкою близько 20 хвилин. Приправити сіллю, кайенским перцем, імбиром, чорним перцем і мускатним горіхом.

Розім’яти овочі за допомогою заглибного блендера, поставити в тепле місце. Додати вершки.

Мигдаль обсмажити на антипригарній сковороді без додавання жиру або масла, посипати суп перед подачею до столу.

Приємного апетиту!

Смак Сочі можна буде зберегти і після Олімпіади. Під брендом «Сочі-2014» по всій країні в продаж надійдуть солодкі символи Олімпіади — шоколадні цукерки з ягідними й горіховими начинками, шоколадні медалі, нуга, а також шоколадні фігури, виконані у вигляді талісманів сочинських Ігор.

Рецепт з путівника “Сочі олімпійський” серії “Помаранчевий гід”, ЕКСМО

Олимпиада 2014: крем-суп из брокколи с миндалем на обед

Сочі завжди був, є і залишається головним курортом країни, туристичною Меккою, куди прагнуть потрапити всі, хто жадає моря, сонця і відмінного відпочинку. Тепер місто асоціюється не лише з численними пляжами, санаторіями, і пальмами, але і з найважливішим для Росії і всього світу подією – зимовими Олімпійськими іграми «Сочі 2014».

Посилання по темі:

Топ-9 сайтів, де можна подивитися Олімпіаду в режимі онлайн

попередня стаття«Тепер і весілля можна»: актриса Кірстен Данст вперше стала мамою.
наступна статтяПереваги відпочинку в санаторії