Мало, хто не любить кабачки взагалі, і ікру з чудового овочу зокрема. Наша сім’я не виняток. Скажу більше, кабачкова ікра на зиму – найбільш затребувана консервація. Ніжна і смачна икорочка чудово виконує роль закуски до основних страв, немає їй рівних і для бутербродів.
Варіантів приготування кабачкової ікри безліч. Але в кожному разі, овочі я обов’язково пережариваю окремо. Погодьтеся, що така технологія зробить смак готового продукту набагато цікавіше, ніж овочі просто відварити або тушкувати. Ось спробуйте приготувати, Ви обов’язково оціните переваги такої методики.
Зміст:
- Рецепт кабачкової ікри на зиму пальчики оближеш
- Рецепт кабачкової ікри на зиму з майонезом
- Рецепт ікри з кабачків на зиму
Рецепт кабачкової ікри на зиму пальчики оближеш
При всій своїй простоті, ікра з кабачків досить-таки примхлива річ. У тому сенсі, що її потрібно обов’язково стерилізувати. Це трошки додає клопоту. Але зате Ви будете впевнені на всі сто відсотків, що праця не пропаде. Ікра буде добре стояти, і буде можливість насолоджуватися нею всю зиму.
Не бажано використовувати ті кабачки, які тільки що зірвані з грядки. У них ще відбувається процес дозрівання. В банку вони можуть повести себе не дуже добре. Для більшої гарантії, застосовуйте заздалегідь приготовані овочі. Кабачки бажано вибирати молоденькі.
На смакові якості ікри позитивно впливають цибулю і моркву. Їх має бути багато. Чудово, якщо морквина сама по собі буде солодкою і смачною. Адже буває зовсім «ніяка» на смак, водяниста. Думаю, кухарі підтримають мою точку зору, що цей нюанс потрібно враховувати.
Банки краще підготувати підлогу – літрові. Вони дуже зручні з точки зору кількості продукту. Відкрили – з’їли. Не буде захаращувати холодильник довгий час.
Процес консервації почніть саме з підготовки тари. Банки потрібно ретельно вимити і обдати гарячою парою. Простерилізувати, одним словом. Так само поступите і з залізними кришечками.
Для прискорення процесу можна використовувати відразу декілька сковорідок. Підготуйте і ємність, куди будете складати обсмажені овочі, зручну глибоку миску або каструльку.
Банки та інвентар готові, саме час підготувати набір продуктів
- Один кг кабачків
- Дві солодких перчины (якщо є можливість, виберіть червоний)
- Шість середніх цибулин
- Шість середніх морквин
- Десять невеликих помідорів
- Олії 400 гр. (масло може стати в нагоді не всі, але нехай буде під рукою)
- Оцту 2 ст. ложки
- Солі грамів 30
- Цукру 50 грамів
Покрокове приготування
Я стерилизую наступним чином. Дно великої каструлі застеляють чистим вафельним рушником. Встановлюю баночки з ікрою (накриті кришкою для закочування), потім підливаю тепленької водички. Вода повинна покривати дві третини висоти банки. Ставлю на вогонь, накриваю кришкою каструлю. Коли вода закипить, кришку трохи прочиняю, вогонь роблю трохи слабше. Не потрібно, щоб вода кипіла сильно
Залиште трохи для проби. Вам неодмінно захочеться заготовити на зиму ще одну порцію!
Поради, які я хотіла б дати початківцям
Рецепт кабачкової ікри на зиму з майонезом
Дуже цікавий і популярний у наш час рецепт приготування ікри з додаванням майонезу. Думаю, не помилюся, якщо зазначу, що багато домогосподарки скептично ставляться до майонезу. А тут його ще й у закупорку додавати. Довго не наважувалася на такий експеримент і я. Але одного разу спробувавши «майонезну» ікру, зробила висновок – рецепт дуже хороший, має право на існування. Адже головні складові майонезу це масло, оцет і гірчиця, які можуть прикрасити смакові якості ікри.
Перший раз робила половину порції, на пробу, так би мовити. Нам сподобалося, тепер сміливо збільшую кількість овочів. А в коморі у мене красуються баночки з ікрою, приготована різними способами. До речі, ікра, приготовлена з майонезом, дуже схожа за смаком на магазинний варіант. Так, принаймні, відзначають мої домочадці. Вона відрізняється пікантним смаком і приємною гостротою.
Інтернет пропонує продукти перекручувати на м’ясорубці, потім довго варити, випарівая рідина. Я пішла іншим шляхом – овочі пережариваю окремо, тільки потім перекручую. Це набагато смачніше і зручніше. Відпадає потреба в багатогодинному вываривании, нескінченному перемішуванні.
Отже, нам знадобиться наступний набір продуктів
- 3 кг кабачків
- 0,5 кг цибулі
- Моркви 0,5 кг
- Майонез 250 мл
- Томатної пасти (пюре) 250 мл
- 10 зубчиків часнику (можна менше, залежно від смаку)
- Цукру від 50 до 100 гр. (будете додавати поступово, пробуючи на смак)
- Солі 1 ст. ложка
- Масла рослинного підготуйте 150-200 гр. (основна маса піде для смаження овочів)
- Оцту столового (9 відсотків) 2 ст. ложки
- Щіпка перцю червоного меленого.
Процес почніть з підготовки баночок. Вони нам потрібні ретельно вимиті та простерилізовані. Із зазначеної кількості продуктів вийде баночок 6 півлітрових. Приготуйте каструлю, куди будете залагоджувати обсмажені овочі.
Вважайте, що Ви забезпечили сім’ю вітамінізованим запасом на зиму!
Рецепт ікри з кабачків на зиму
Літо в розпалі. Урожай кабачків на славу. Природно, це викликає бажання поімпровізувати з ікрою, збагатити її різноманітністю овочів і всіляких ароматних корисностей. Люблю додавати ікру коріння. Це може бути або селера корінь петрушки. Спробуйте, дуже смачно. Ікра набуває особливу родзинку.
Підготуємо продукти
- 2 кг кабачків
- Моркви 0,5 кг
- Перцю болгарського 0,5 кг
- 0,5 кг цибулі
- Корінь петрушки
- Невеликий шматочок кореня селери (приблизно стільки, скільки і петрушки)
- 2 зубчики часнику
- Томатної пасти, 2 ст. л. (можна замінити томатним соком зі свіжих помідорів)
- Цукру 1 ст. л.
- Масла рослинного стакан
- Оцту 2 ст. л.
- Перцю чорного меленого 1 ч. л.
- Солі 1-2 ст. л.
Готуємо ікру
Готово! Взимку можна буде з превеликим задоволенням наминати помаранчеве диво.
Джерело: http:///