Огірки по-корейськи на зиму: найсмачніші рецепти швидкого приготування

1327

Не секрет, що огірки є найпопулярнішою домашньою консервацією. Гарні вони і самі по собі, звичайно. Але якщо Ви приготуєте салати з огірками, то зробите запаси більш різноманітними. А вже якщо закриєте огірки по–корейськи на зиму, вважайте, що закупорювальних страда вдалася. Дуже смачний салатик на всі випадки. Так і в банку красиво виглядає – мимо не пройдеш. Тому його завжди мало.

Його закривають з морквою і без, з додаванням гірчиці і різноманітних овочів. Його стерилізують і тушкують. Рецептів – море. Думаю, що пропонована підбірка корейських салатів допоможе Вам зорієнтуватися в різноманітті варіантів і вибрати для себе підходящий.

Принадність салату ще і в тому, що Ви запросто зможете імпровізувати з інгредієнтами. Робити салат більш або менш гострим, додати улюблені прянощі. Вибирайте, готуйте, фантазуйте.

Зміст:

  • Рецепт огірків по-корейськи на зиму з морквою
  • Рецепт швидкого приготування тертих огірків по-корейськи на зиму без стерилізації
  • Рецепт гострих огірків по-корейськи на зиму з гірчицею
  • Як приготувати огірки по-корейськи з помідорами і солодким перцем без стерилізації

Рецепт огірків по-корейськи на зиму з морквою

Такий салат і на святковий стіл поставити не гріх. Виглядає дуже апетитно. А вже, який аромат і смак, словами не передати – затьмарить всі страви.

Для цієї закупорки нам будуть потрібні 4 кілограми огірків. Якщо є можливість вибрати рівненькі і не сильно великі – добре, віддайте їм перевагу. Але великі овочі теж можуть піти у справу, ми їх просто дрібніше поріжемо. А ось сильно переспілі потрібно буде очистити від шкірки і насіння.

Перед приготуванням огірки потрібно замочити в холодній воді на два – три години. Адже ми хочемо, щоб огірочок залишався пружним і хрустким. Ця процедура допоможе нам у цьому. Крім того, підуть гіркоту і нітрати.
Приготуйте відразу і потрібний інвентар. Знадобляться дві миски або каструльки, де будуть змішуватися салат і заправка. Вибираючи посуд для салату, врахуйте, що її доведеться поміщати в холодильник. Також потрібна допомога терці для корейської моркви й землянки Якщо немає спеціальної терки, то згодиться і звичайна.

Готуємо набір продуктів

  • Чотири кг огірків
  • Один кг моркви
  • Один ст. цукрового піску (ст. 250 мл)
  • Один ст. рослинного масла
  • Один ст. оцту (9 відсотків)
  • Сто гр. солі
  • П’ятнадцять гр. корейської приправки.

Покрокове приготування

  • Огірочки ретельно вимити, обрізати хвостики з обох сторін.
  • Тепер їх потрібно нарізати на невеликі брусочки. Якщо це не великі овочі, то їх досить розрізати вздовж на 4 частини. Великі огірки потрібно буде розділити ще на дві частини. Огірки скласти в миску.

  • Займемося морквою. Її необхідно почистити, натерти соломкою. Якщо у Вас немає терці для корейської моркви, використовуйте звичайну. Тільки рука повинна рухатися в один бік, зверху вниз. Натерту моркву відправте до огірків.
  • Чаклуємо над маринадом. В окрему миску вилити масло і оцет. Додати цукор, сіль, спеції і часник, пропущений через прес. Добре розмішати.
  • Полити Маринадом огірки з морквою, перемішати.

  • Прикрити кришкою, поставити в холодильник на 5 годин.
  • Час зайнятися банками. У мене виходить із зазначеної кількості 6 літрів салату. Ось і прикидывайте, скільки і яких банок Вам потрібно підготувати – вимити, простерилізувати.
  • Салат розкласти по банках і відправити на стерилізацію. У велику каструлю налийте води кімнатної температури, на дно постелити чистий рушник, і тільки потім встановлювати акуратно банки, прикриті металевими кришечками. Води повинно бути стільки, щоб вона покривала дві третини висоти банки.
  • Каструлю поставити на вогонь, стежити за тим, коли вода закипить. Контролюйте час. Підлогу літрова банка стерилізується 10 хвилин, літрова 15. Час намагайтеся витримувати, інакше огірки стануть м’якими.
  • Банки акуратно вийняти з каструлі, закатати.
  • Перевернути, поставити на підлогу, укутати тепленькими речами.

  • Корейську приправу можна приготувати своїми руками, коригувати тим самим смакові якості салату. Для цього потрібно лише змішати 1,5 ч. л. зерен коріандру, половину ч. л. суміші перців, чайну ложку солі, половину ч. л. цукру. Червоний мелений перець додається за бажанням. Зерна коріандру перетираються в ступці.

    Повірте, Ви заготовили на зиму приголомшливий салатик. Вам буде, чим порадувати домочадців і здивувати гостей.

    Рецепт швидкого приготування тертих огірків по-корейськи на зиму без стерилізації

    У чому переваги цього рецепту, крім відмінного смаку? У тому, що можна використовувати великі огірки. А ще в тому, що його не потрібно стерилізувати. Термічною обробкою стане гасіння.
    Відрізняється він і зовнішнім виглядом – овочі натираються на тертці. Виходить дуже красиво.

    Інгредієнти

    • Огірки – три кілограми
    • Морква – половина кілограма
    • Цибуля – половина кілограма
    • Цукор – 180 г
    • Сіль – 100 грамів
    • Рослинна олія – 100 грамів
    • Оцет – 100 грамів
    • Упаковочка корейської приправки
    • Часник – 2 середні головки.

    Гасити салат зручно у великій емальованій мисці. Прекрасно підійде чавунний казан, каструля. Приготуємо посуд перед початком процесу. Вона повинна бути чистою і сухою.

    Покрокове приготування

  • Огірки миємо, відрізаємо хвостики з двох сторін. Натираємо на корейській тертці. У нас повинна вийти огіркова соломка. Потерли – відправили в миску.
  • Також чинимо з морквою. Чистимо, миємо, трьом, відправляємо слідом за огірками.
  • Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями і додаємо до загальної маси.
  • Часник чистимо, миємо, тиснемо чесночницей, відправляємо в миску.
  • До овочів додаємо масло, оцет, сіль, цукор, приправу.
  • Все перемішуємо грунтовно. Відставляємо на дві години – нехай овочі замаринуются.
  • Ставимо миску на вогонь, тушкуємо 15 хв. після закипання.
  • Розкладаємо у стерильні баночки, закатуємо залізними кришками.
  • Все, остиглі баночки можна ставити в комору. Нехай трохи покрасуються на полицях. Чому трохи? Тому що їх захочеться відкрити найближчим часом – так вже привабливо салатик виглядає.

    Рецепт гострих огірків по-корейськи на зиму з гірчицею

    Сильно гострим я б цей салат не назвала. Цукор і масло пом’якшують гостроту, смак стає пікантним і цікавим. Прекрасна закуска взагалі, і зокрема до всіх других страв.

    Для її приготування нам будуть потрібні

    • Огірки – 4 кг
    • Стакан соняшникової олії (200 мл)
    • Стакан цукру (трохи не повний)
    • Склянка оцту
    • Стопка солі (100 гр)
    • Дві ст. л. чорного меленого перцю
    • Дві ст. л. роздавленого часнику
    • Дві ст. л. насіння гірчиці (або сухої гірчиці).

    Вихід із зазначеної кількості – 4 літри.

    Приготування

  • Огірки вимити, обрізати хвостики у двох сторін. Порізати кружальцями товщиною 3 – 5 мм
    Можна різати трохи навскоси. При подачі такі шматочки виглядають дуже красиво.
  • До огірків додати масло, цукор, сіль, оцет, спеції та часник.
  • Відставити на три години. Нехай огірки насичуються маринадом.
  • Розкласти в стерильні банки і стерилізувати 15 хвилин.
  • Багато часу приготування цього салату не займе. А задоволення отримаєте масу.

    Тут можна і пофантазувати. Додати пару – трійку цибулин, нарізаних соломкою. Салат прикрасить і червоний солодкий перець, нарізаний кільцями. А ось тепер уявіть кольорову гаму салату. Зелень, розбавлена біло – червоними прожилками. Вражає? Тоді потрібно неодмінно готувати.

    Як приготувати огірки по-корейськи з помідорами і солодким перцем без стерилізації

    Приголомшливий салат – своєрідний і смачний. І, крім того, прекрасна можливість прилаштувати переросли огірки.

    Набір продуктів

    • Огірків – 6 кг
    • Помідорів – 3 кг
    • Болгарського перцю – 8 шт., бажано жовтого кольору
    • Гірка перчинка
    • Часнику – дві середніх головки
    • Солі – 4 ст. л.
    • Цукру – ст. (стакан 200 гр)
    • Оцту ст. (6 відсотків)
    • Два ст. рослинного масла
    • Ложка столова корейської приправи.

    Готуємо

  • Томати обмиваємо, перекручуємо на м’ясорубці, відправляємо в приготовлену посуд для гасіння.
  • Перці очистити від насіння, перекручуємо, відправляємо до помідорів.
  • У загальну масу видавлюємо часничок, закладаємо корейську приправку.
  • Огірки обмиваємо і ріжемо поздовжніми брусками, відправляємо в загальний котел.
  • Закладаємо сіль, цукор, олію, оцет. Змішуємо.
  • Ставимо на вогонь, тушкуємо 15 хв., розкладаємо в банки, які обов’язково повинні бути стерильними.
  • Закатуємо, вкриваємо теплими речами.
  • А взимку подамо до картопляного пюре. Буде дуже смачно.
    Ось скільки нам салатів дивовижних подарував простий огірочок. Зима нам не страшна.

    Джерело: http://modelcollect.com.ua/

    попередня статтяКабачкова ікра на зиму пальчики оближеш: 3 рецепту приготування ікри з кабачків
    наступна статтяСуп з щавлю з яйцем, класичний рецепт з фото