Як швидка весняна допомогу, суп з щавлю з яйцем поспішає наповнити вітамінами наші виснажені за зиму організми. Від одного виду красивого і чудового на смак страви піднімається настрій, бажання спати і творити.
Якщо Ви тут, значить вирішили підсилити ефект від весняного супчика хорошими рецептами. Як би сказали в Одесі – їх є у мене. Більш того, словами іншого класика додам, що можу запропонувати три чудових рецепта, від яких Ви просто не зможете відмовитися.
Звідки така впевненість? А от давайте розберемося разом.
Зміст:
Рецепт супу з щавлю з яйцем
Суп з щавлю з яйцем та плавленим сиром
Суп з щавлю з яйцем і галушками
Рецепт супу з щавлю з яйцем
Чим хороший цей рецепт? Маленькими кулінарними хитрощами, які роблять його смак багатим. Колір – більш оригінальним, і контрастним. Консистенцію – густий, і насиченою.
Отже, давайте по порядочку.
Суп будемо готувати на яловичому бульйоні. М’ясо повинно бути на кістки. В такому випадку бульйон буде більш наваристим. Чудово підійдуть м’ясні ребра, відбивні на кістки. М’яса повинно бути достатньо, щоб вирізати шматочки в готову страву.
Що стосується яєць. Бажано підготувати домашні. У них більш щільний і яскравий жовток. Якщо є можливість, врахуйте цей нюанс. Яйця ми будемо додавати у двох видах – звареними і сирими.
Посилити смак супу нам допоможуть прим’ята картопелька і бовтанка з яєць.
І, звичайно ж, зелень. Якщо зважилися на суп з щавлю з яйцем, потурбуйтеся про ароматною і вітамінізованої складової. Її має бути багато, суп від цього тільки виграє.
Необхідний набір продуктів для каструлі на 5 літрів
Яловичина на кістці – 500-800 гр.
Щавель – 500 гр.
Картопля – 600 гр.
Яйця – 6 штук
Три середні цибулини
Дві морквини
По пучку зеленої цибулі, петрушки і кропу
Невеликий шматочок кореня селери, як часточка середнього апельсина (це для бульйону, якщо ні, можна і без нього)
Сіль, чорний перець горошком, пара листочків лаврушки
Сметана для подачі
Рослинна олія для зажарочки – 70 гр.
Покрокове приготування
Почнемо з бульйону. М’ясо потрібно гарненько вимити, вибрати дрібні кісточки. Залити холодною водою, поставити на вогонь
По мірі закипання зніміть пінку
Закладіть в воду очищені овочі – цибулину і одну морквину. Додайте горошки перцю, селера
Зробіть вогонь помірним. Не забудьте відкрити кришку каструлі. Варитися буде години півтора, два. Це залежить від віку яловичини. Після того, як м’ясо повариться одну годину, підсолити бульйон
Очистіть одну картоплину, киньте її в бульйон цілком. Коли звариться, дістаньте. Відкладіть в мисочку, розітріть вилочкою на пюре, відставте на час
Відваріть круто чотири яйця. Поріжте невеликими кубиками
Що залишився лук і моркву потрібно очистити і нарізати для засмажки. Цибулю-шматочками, моркву соломкою
На розігріту з маслом сковороду відправте спочатку цибулю, злегка обсмажте до м’якості і прозорості
Додайте до цибулі моркву. Підсмажте всі разом до легкої золотавості. Зауважте, що пересмажувати ні в якому разі не можна
Коли зажарка готова, вимкніть піч. А в ще гарячу сковороду відправте пюре з картоплини. Розімніть його ще раз на сковороді, перемішайте з овочами. Цей прийом збагатить бульйон картопляними принадами, зробить його густим і насиченим
Картопля очистіть і наріжте крупною соломкою
Щавель переберіть, гарненько вимийте під проточною водою, наріжте невеликою соломкою
Поки є час, займіться зеленню. Промийте, дрібно нарубаєте
Коли м’ясо звариться, дістаньте його, остудіть. Відокремте м’якоть від кісток, наріжте порційними шматками
З готового бульйону дістаньте овочі. Вони зробили свою благородну справу, більше не знадобляться. Процідіть бульйон. Це зробить його набагато прозорішим, а застереже Вас від дрібних кісток. Впоралися? Тепер можна ставити його на вогонь
У киплячий бульйон відправте нарізану картоплю, варіть до готовності
Слідом надсилайте щавель. Нехай покипить п’ять хвилин
В цей час розбийте залишилися два яйця в миску, ложкою расколотите їх гарненько. Сюди ж додайте три столових ложок холодної води. Перемішайте все до однорідності. Відставте на хвилинку, іншу. Цю масу ми будемо додавати в суп. Що це дає? Яйця сприяють поліпшенню смаку, різноманітності кольору. А ми розбавляємо водою їх для того, що б вони рівномірно розподілилися по всій рідини, а не плавали великими шматками
Щавель прокипел, обов’язково спробуйте на смак. За необхідності підсолити, поперчіть
У киплячий суп тонким струменем влийте яєчну масу. Це потрібно робити при постійному перемішуванні
В останню чергу кидайте зелень. Прокип’ятіть три хвилини
Ще раз зніміть пробу, вимикайте.
Готовому супчику дайте настоятися хвилин 15, як мінімум.
Подавайте зі сметанкою це пахуче пишність. При бажанні можна прикрасити порційну тарілку з супчиком четвертинкою круто звареного курячого яйця. Шикарно буде виглядати і половинка перепелиного.
За однією з версій, назва «щавель» має давні праслов’янські корені. І є похідним від слова «борщ». Суп з щавлю з яйцем, який ми сьогодні приготували за класичним рецептом, цілком можна назвати зеленим борщем. Він такий же наваристий і щедрий на смак. Значить ми молодці подвійно – приготували смачненьке блюдо і доторкнулися до давніх традицій.
Суп з щавлю з яйцем та плавленим сиром
Навесні хочеться насититися зеленню. Щавель в цей час справжня знахідка – і смачно і доступно. Але потрібно, що б було ще й різноманітно. Ось тут – то нам допоможуть оригінальні рецепти. І супи з щавлю з яйцем Ви зможете підносити в різних виконаннях.
У киплячий бульйон відправимо картопельку. Підсолимо бульйон, якщо потрібно
Поки картопля вариться, займемося зеленню. Очистимо, переберемо, вимиємо, дрібно нарубим зелена цибуля, шпинат, кріп і петрушку
Сир натремо на тертці соломкою
Коли картопля покипить 15 хвилин, додамо до неї вівсяні пластівці і сирок, перемішаємо. Нехай поварятся в такому складі 5 хвилин
Потім додамо яйця, всю зелень, лаврушку, перемішаємо. Коли закипить – спробуємо на смак
Суп повинен покипіти хвилин п’ять. Ось тепер можна вимкнути і дати настоятися хвилин 15-50.
Зауважте, що суп готується без засмажки. Він легкий і виключно смачний. Приправте його перчиком і сметанкою і пригощайте домочадців. Будьте готові до комплементам! Якщо ще приготуєте до супчику грінки, то Вас будуть на руках носити!
Суп з щавлю з яйцем і галушками
Чудовий рецепт пісного супу. Ідеальний варіант для весняно – літнього сезону. Легкий та одночасно поживний.
Готуємо набір інгредієнтів для супу
Води 2,5 літра
Картоплі 4 шт
Одну морквину
Одну цибулину
Щавлю 100 гр.
Яєць 4 шт
Масла рослинного 30 гр.
Зелень кропу і петрушки
Спеції, представлені сіллю і перцем чорним меленим
Сметана для подачі
Галушки зажадають
Одне яйце
Пару ложок холодної води
Щіпку солі
Півсклянки борошна
Покрокове приготування
Раджу почати з підготовки щавлю і зелені. Все потрібно ретельно перебрати, вимити. Щавель нарізати соломкою, зелень дрібно посікти
Каструлю з водою поставити на вогонь
Очистити картоплю, помити, нарізати кубиками
По мірі закипання води, закладіть картоплю. Коли закипить, не забудьте підсолити воду. Варити необхідно 15 хвилин
У цей час потрібно очистити цибулю і моркву. Цибулю порізати шматочками, моркву соломкою
У розігрітій з маслом сковороді злегка протушкувати овочі. Хвилини 3-4, не більше
Зажарочку відправити до картоплі. Нехай поварятся 5 хвилин
До речі, хороша ідея – галушки можна замінити фрикадельками! Ні, не так. Потрібно готувати і з галушками, і з фрикадельками. Обидва варіанти дуже гарні. Більше можливостей для приготування страв зі щавлем.
Готується суп з щавлю з яйцем і фрикадельками за такою ж технологією, що і суп з галушками. Тільки замість борошняного напівфабрикату використовуються м’ясні фрикадельки.
Як приготувати фрикадельки
Потрібно взяти 300-400 грамів готового фаршу з будь-якого м’яса
Додати до нього одне яйце, і невелику цибулину, нарізану дрібними шматочками
Маса підсолювати, приправляється перчиком, перемішується
У суп відправляється чайною ложкою (все точно також, як з галушками)
Ось так, буквально на ходу, можна придумувати варіації на щавлеву тему. А що у Вас новенького за цим напрямом?
Сучасні чоловіки так само, як і жінки прагнуть виглядати стильно і модно. Вони стежать за своїм волоссям, нігтями та одягають правильний одяг. Наша редакція зібрала для вас всі молодіжні чоловічі стрижки 2018 модні тенденції, з якими ви ретельніше ознайомитися в цій статті.