Не встигаю купувати минтай після того, як дізналася «вершковий» рецепт: набагато смачніше смаженого

15

Сьогодні пропонуємо приготувати дуже ніжне рибне блюдо. Виходить шалено смачно і готується просто. Останнім часом готуємо тільки так минтай у вершковому цибульному соусі і ніякої смаження.

продукти

  • минтай ( + / – ) 900 гр..
  • лук 2 шт.
  • вершкове масло 35 гр.
  • сіль по кусу
  • чорний перець за смаком
  • кількість риби можна коригувати у нас дві рибки вагою приблизно 900 грам.

Як приготувати вершковий минтай

Для початку, опрацюємо минтай. Видалимо плавники, в загальному позбавляємося від зайвого. Добре промити.

Наріжемо рибку на шматочки, приблизно 5 см., можна крупніше, як більше подобається.

Посолити за смаком, додати перець, можна так само додати приправу для риби, мені зазвичай достатньо солі і перцю. Трохи перемішати.

На сковороді, на середньому вогні розтопити вершкове масло, додати трохи солі.

Цибулю нарізати півкільцями. Відправити цибулю на сковороду, потомить 3-5 хвилин.

Викласти шматочки риби на цибульну подушку.

Відправити на вогонь і томити на повільному вогні 10-12 хвилин.

Воду додавати не треба, цибуля пустить сік і вийде багато вершкового соусу з цибулею, дуже і дуже смачного ( в разі якщо цибуля зовсім не соковитий, можна трохи підлити води). Далі рибу акуратно перевернути і томити ще 10-12 хвилин.

Чим більше цибулі, тим смачніше! ось так смачно рекомендую приготувати минтай.

Готову рибку викладаємо на тарілочку, прикрашаємо гілочкою петрушки.

На гарнір можна подати рис, пюре картопляне.

Приємного апетиту!