Не встигаю купувати минтай після того, як дізналася «вершковий» рецепт: набагато смачніше смаженого

78

Сьогодні пропонуємо приготувати дуже ніжне рибне блюдо. Виходить шалено смачно і готується просто. Останнім часом готуємо тільки так минтай у вершковому цибульному соусі і ніякої смаження.

продукти

  • минтай ( + / – ) 900 гр..
  • лук 2 шт.
  • вершкове масло 35 гр.
  • сіль по кусу
  • чорний перець за смаком
  • кількість риби можна коригувати у нас дві рибки вагою приблизно 900 грам.

Як приготувати вершковий минтай

Для початку, опрацюємо минтай. Видалимо плавники, в загальному позбавляємося від зайвого. Добре промити.

Наріжемо рибку на шматочки, приблизно 5 см., можна крупніше, як більше подобається.

Посолити за смаком, додати перець, можна так само додати приправу для риби, мені зазвичай достатньо солі і перцю. Трохи перемішати.

На сковороді, на середньому вогні розтопити вершкове масло, додати трохи солі.

Цибулю нарізати півкільцями. Відправити цибулю на сковороду, потомить 3-5 хвилин.

Викласти шматочки риби на цибульну подушку.

Відправити на вогонь і томити на повільному вогні 10-12 хвилин.

Воду додавати не треба, цибуля пустить сік і вийде багато вершкового соусу з цибулею, дуже і дуже смачного ( в разі якщо цибуля зовсім не соковитий, можна трохи підлити води). Далі рибу акуратно перевернути і томити ще 10-12 хвилин.

Чим більше цибулі, тим смачніше! ось так смачно рекомендую приготувати минтай.

Готову рибку викладаємо на тарілочку, прикрашаємо гілочкою петрушки.

На гарнір можна подати рис, пюре картопляне.

Приємного апетиту!

попередня статтяЖіноча дружба та її особливості
наступна статтяТримають у напрузі: 9 цікавих серіалів для шанувальників “паперового дому»