Сьогодні пропонуємо приготувати дуже ніжне рибне блюдо. Виходить шалено смачно і готується просто. Останнім часом готуємо тільки так минтай у вершковому цибульному соусі і ніякої смаження.
продукти
- минтай ( + / – ) 900 гр..
- лук 2 шт.
- вершкове масло 35 гр.
- сіль по кусу
- чорний перець за смаком
- кількість риби можна коригувати у нас дві рибки вагою приблизно 900 грам.
Як приготувати вершковий минтай
Для початку, опрацюємо минтай. Видалимо плавники, в загальному позбавляємося від зайвого. Добре промити.
Наріжемо рибку на шматочки, приблизно 5 см., можна крупніше, як більше подобається.
Посолити за смаком, додати перець, можна так само додати приправу для риби, мені зазвичай достатньо солі і перцю. Трохи перемішати.
На сковороді, на середньому вогні розтопити вершкове масло, додати трохи солі.
Цибулю нарізати півкільцями. Відправити цибулю на сковороду, потомить 3-5 хвилин.
Викласти шматочки риби на цибульну подушку.
Відправити на вогонь і томити на повільному вогні 10-12 хвилин.
Воду додавати не треба, цибуля пустить сік і вийде багато вершкового соусу з цибулею, дуже і дуже смачного ( в разі якщо цибуля зовсім не соковитий, можна трохи підлити води). Далі рибу акуратно перевернути і томити ще 10-12 хвилин.
Чим більше цибулі, тим смачніше! ось так смачно рекомендую приготувати минтай.
Готову рибку викладаємо на тарілочку, прикрашаємо гілочкою петрушки.
На гарнір можна подати рис, пюре картопляне.
Приємного апетиту!