Кладемо баклажани всередину тесту за порадою італійського кухаря. Коли приготуються, м’яса до них вже не потрібно

15

За порадою шеф-кухаря ми вирішили повторити один з класичних рецептів італійської кухні і перетворити баклажани в справжню прикрасу столу. Якщо при звичайній обсмажуванні ці овочі підходять хіба що для легкої закуски, то укладені всередину тесту вони ж після приготування виходять абсолютно повноцінним блюдом, м’яса до якого навіть не потрібно.

продукти

  • лист тіста (швидше і простіше буде взяти магазинне, воно підійде в цьому рецепті нітрохи не гірше приготованого своїми руками)
  • баклажани
  • по 200 грамів моцарели і пармезану
  • 900 грамів помідорів
  • часник
  • базилік
  • сіль
  • рисове борошно
  • оливкова олія.

Як приготувати баклажани

Спочатку займемося соусом. Розігріваємо в сотейнику оливкова олія, кидаємо туди зубчик часнику, виливаємо протерті помідори. Солимо, перчимо, проварюємо під кришкою на середньому вогні 10 хвилин, потім додаємо базилік. Переходимо до баклажанів. Ріжемо їх порівняно тонкими слайсами, солимо і залишаємо в друшляку на півгодини. За цей час овочі віддадуть непотрібний нам сік, з яким піде і зайва гіркота. Просушуємо баклажани паперовим рушником.

Тепер обвалюють в рисовому борошні і смажимо на заздалегідь розігрітій олії. Знімаємо в сторону і знову використовуємо паперовий рушник-на цей раз воно допоможе прибрати надлишки масла.

Доводимо в сотейнику воду до кипіння, додаємо трохи оливкової олії. Опускаємо в воду тісто (до речі, його можна замінити і на листи яєчної пасти, так буде навіть смачніше) на 30 секунд. Перекладаємо тісто на робочу поверхню, змащуємо томатним соусом і присипаємо пармезаном.

Зверху викладаємо баклажани

На них скибочки моцарели і звертаємо заготовку рулетом.

Виливаємо на дно форми для запікання томатний соус.

Укладаємо все рулетики впритул один до одного, кожен також промазуємо соусом.

Зверху посипаємо сиром. Ставимо заготовку в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

До приготованим таким чином кабачків вже ніяке м’ясо не потрібно. Блюдо і без того вийшло дуже насиченим.

Приємного апетиту!