Я придумала для себе відмінний спосіб саме насмажити (!) цілу купу кабачків, і при цьому немає ні горілого запаху, ні бризок масла в різні боки, ні брудної плити … Нічого цього немає!!! а кабачки виходять смажені, з хрусткою скоринкою, поки ” з пилу, з жару». А ще немає потреби стояти біля плити і чатувати кожен гурток кабачка, поки він приготується.
Отже почнемо.
Молоденькі кабачки я ріжу кружечками товщиною близько 0,5 см.
Викладаю їх в чашу, злегка посипаю сіллю і перемішую. Ми залишаємо кабачки на 15-20 хвилин, щоб вони пустили сік. Видаляти зайву рідину з кабачків в даному випадку обов’язково.
Виділився сік з кабачків виливаємо.
Я заздалегідь включила духовку на 240° (тільки нижній тен) і поставила на дно духовки величезну сковороду (за розміром духовки), щоб вона нагрівалася. Тут можна використовувати деко або велику форму для запікання.
Беремо невеликий поліетиленовий пакет, насипаємо в нього трохи борошна і викладаємо в пакет кабачки.
Тепер злегка струшуємо пакет, щоб все кабачки запанірувалися борошном.
Тепер виймаємо з духовки розігріту сковороду, наливаємо в неї масло так, щоб дно тільки-тільки покрилося маслом, і викладаємо кабачки щільно один до одного.
Ставимо сковороду або деко на дно духовки, закриваємо духову шафу і займаємося своїми справами близько 7 — 8 хвилин.
Ви побачите, що кабачки в духовці саме смажаться.
Потім перевертаємо кабачки на іншу сторону і таким же чином смажимо ще 5-6 хвилин. Якщо в духовці є конвекція, її можна включити — буде ще швидше.
Смажені кабачки я зазвичай прокладаю часником і посипаю зеленню. Часник і зелень готую, поки кабачки смажаться в духовці.
Ось такі красиві, рум’яні, засмажені кабачки з хрусткою скоринкою у нас вийшли.
Викладаємо їх шарами на тарілку, посипаючи зеленню і часником.
Приємного апетиту!