Смажу (не печу) цілу гору хрустких кабачків і при цьому не стою біля плити (за 15 хвилин).

16

Я придумала для себе відмінний спосіб саме насмажити (!) цілу купу кабачків, і при цьому немає ні горілого запаху, ні бризок масла в різні боки, ні брудної плити … Нічого цього немає!!! а кабачки виходять смажені, з хрусткою скоринкою, поки ” з пилу, з жару». А ще немає потреби стояти біля плити і чатувати кожен гурток кабачка, поки він приготується.

Отже почнемо.

Молоденькі кабачки я ріжу кружечками товщиною близько 0,5 см.

Викладаю їх в чашу, злегка посипаю сіллю і перемішую. Ми залишаємо кабачки на 15-20 хвилин, щоб вони пустили сік. Видаляти зайву рідину з кабачків в даному випадку обов’язково.

Виділився сік з кабачків виливаємо.

Я заздалегідь включила духовку на 240° (тільки нижній тен) і поставила на дно духовки величезну сковороду (за розміром духовки), щоб вона нагрівалася. Тут можна використовувати деко або велику форму для запікання.

Беремо невеликий поліетиленовий пакет, насипаємо в нього трохи борошна і викладаємо в пакет кабачки.

Тепер злегка струшуємо пакет, щоб все кабачки запанірувалися борошном.

Тепер виймаємо з духовки розігріту сковороду, наливаємо в неї масло так, щоб дно тільки-тільки покрилося маслом, і викладаємо кабачки щільно один до одного.

Ставимо сковороду або деко на дно духовки, закриваємо духову шафу і займаємося своїми справами близько 7 — 8 хвилин.

Ви побачите, що кабачки в духовці саме смажаться.

Потім перевертаємо кабачки на іншу сторону і таким же чином смажимо ще 5-6 хвилин. Якщо в духовці є конвекція, її можна включити — буде ще швидше.

Смажені кабачки я зазвичай прокладаю часником і посипаю зеленню. Часник і зелень готую, поки кабачки смажаться в духовці.

Ось такі красиві, рум’яні, засмажені кабачки з хрусткою скоринкою у нас вийшли.

Викладаємо їх шарами на тарілку, посипаючи зеленню і часником.

Приємного апетиту!