Житні хлібці в магазині коштують дорого, але їх можна зробити майже без витрат. Печемо з борошна і води

12

Навіть зовсім невелика упаковка житніх хлібців в магазині коштує невиправдано дорого. Адже їх можна майже без всяких витрат зробити і вдома за 15 хвилин. Печуться такі хлібці просто з борошна і води.

продукти

  • 200 грамів житнього борошна
  • 125 мл теплої води
  • 20 грамів меду
  • 20 мл рослинного масла
  • половина чайної ложки солі
  • 1 столова ложка кунжуту і стільки ж лляного насіння
  • чайна ложка розпушувача.

Як приготувати житні хлібці

У приготуванні такі хлібці дуже прості. Спочатку в глибокій мисці змішуємо борошно, розпушувач, насіння кунжуту і льону. Потім розводимо в теплій воді сіль і мед, виливаємо цю суміш до борошна і замішуємо тісто. Дайте йому відпочити півгодини.

На робочу поверхню розстеляємо пергамент, присипаємо його борошном (так тісто не буде прилипати) і прямо на ньому розгортаємо тісто в плоский прямокутник. Ділимо гострим ножем на окремі заготовки.

Ставимо деко в духовку і запікаємо 15 хвилин при 180 градусах.

Наші житні хлібці вийшли швидше нейтральними, їх можна подавати на стіл замість хліба до будь-якої страви.

Приємного апетиту!

відеорецепт: