Морозиво в домашніх умовах: як зробити морозиво з молока за 5 хвилин

72

Вирішили приготувати морозиво в домашніх умовах з молока своїми руками? Честь Вам і хвала. Це своєрідний подвиг, за наявності величезного асортименту готового продукту в продаж.

Морозиво обожнюють всі вікові категорії, і не відмовляються від порції смачного, прохолодного десерту. Тому питання як приготувати морозиво в домашніх умовах, як зробити морозиво з молока за 5 хвилин, хвилюють невтомних кулінарів.

Тут Ви знайдете доступні і перевірені (!) рецепти, відповіді на питання, що цікавлять Вас. Відкриєте секрети приготування домашнього морозива з чарівним смаком. Причому з найбільш прийнятних продуктів і без особливих турбот. Разом ми приготуємо різні види морозива, з використанням сезонних ягід, фруктів і навіть овочів.

Готувати улюблені ласощі своїми руками – своєрідний престиж і рівень майстерності. Адже що таке домашнє морозиво? В першу чергу, це сто процентна гарантія якісних продуктів. Пригощаємо то ми самих близьких людей, і повинні бути спокійними за їх здоров’я.

Це прекрасна можливість накрити з родзинкою солодкий стіл. Погодьтеся, що в наш час важко чимось здивувати. А домашнє морозиво приємно вразить і домочадців і гостей.

Зрештою, це набагато смачніше магазинного пропозиції. А праць великих не становить. Самими різними добавками, Ви зможете задовольнити смаки всіх домашніх ласунів.

Морозиво в домашніх умовах

Якщо вже готувати морозиво своїми руками, то неодмінно найкраще. Пломбір, наприклад. А чому б і ні?
Зовсім не обов’язково мати на кухні особливі пристосування, для того щоб приготувати освіжаючий десерт. Мається на увазі морожениця. Є добре, немає – відмінно впораємося і без неї.

З кухонного приладдя нам знадобляться тільки міксер, каструлька, глибока миска для збивання продуктів, пластиковий контейнер з кришкою для готового продукту. Миску для збивання вибирайте таку, щоб її можна було поставити на вогонь.

Готуємо набір продуктів

  • Молока 250 мл
  • Жирних вершків (30-33 відсотка) 250 гр.
  • Цукру 150-180 г
  • Чотири жовтка
  • Ванільного цукру 1-2 ч. ложки

Покрокове приготування

  • Молоко вилити в каструльку, закип’ятіть. Зніміть пінку, відставте для охолодження

  • В окремій мисочці змішайте жовтки, два види цукру (ванільний і звичайний), збийте міксером до однорідної маси

  • Продовжуючи процес збивання, тоненькою струечкой вливайте остигле молоко. Повинна вийти однорідна кремоподібна маса

  • Крем поставте на слабкий вогонь. При постійному помішуванні, доведіть до загустіння, зніміть з вогню

  • Дайте охолонути спочатку при кімнатній температурі, а потім відправте в холодильник для більш ґрунтовного охолодження

  • Тепер потрібно збити охолоджені(!) вершки. Тут хочу дати декілька порад

    Миску, в якій будете збивати, а також віночки від міксера, помістіть для охолодження в морозильник. В холодній посуді вершки краще дійдуть до потрібної кондиції. Починайте роботу з малої швидкості міксера, поступово її збільшуючи. Закінчуйте, також поступово зменшуючи обертів. Критерій збитих вершків – сліди від міксера на поверхні і стійкі піки. Не перестарайтеся, можете отримати олію

  • Отже, вершки ми добре збили. Тепер з’єднуємо їх з кремом, добре перемішуємо.

    Тут зроблю ще один відступ: якщо Ви раптом захочете зробити шоколадний пломбір, то додайте шоколад на цьому етапі, попередньо розтопивши його на водяній бані. Краще, якщо використовуєте чистий продукт, без добавок. Можна також використовувати фруктові добавки у вигляді пюре, бананового, наприклад

  • Перекладіть кулінарний виріб в контейнер з кришкою надішліть на 3 години в морозильник, після чого дістаньте і перемішайте.
  • Повторіть процедуру ще через три години.
  • Морозиво можна зберігати в щільно закритому контейнері при подачі красиво укладати на порційній тарілці ложкою. Можна відразу розкласти у формочки.
    Якщо прикрасите морозиво горіхами, то перетворіть десерт у справжнє диво. Приємного!

    Як зробити морозиво в домашніх умовах

    Розглянемо найпростішу, але гарантовану технологію. Вона видає чудовий результат. Морозиво виходить незвичайно смачним. І готувати ми його будемо на основі згущеного молока та вершків. Використовуючи ці продукти, Ви приготуєте ласощі дійсно за 5 хвилин.

    Нам знадобляться

    • Жирних вершків (33-35 відсотків) 500 грамів
    • Молока згущеного 200-250 грамів (якщо брати звичайну баночку, то потрібно буде відокремити половину або дві третини вмісту). Пам’ятайте, що кількість молока впливає на солодкість готового продукту

    Пробіжимося за списком продуктів

  • Жирність вершків витримуйте. З нежирними продуктами Ви зведете свої зусилля до нуля, вони просто не взобьются
  • Вершки повинні бути охолодженими. Переморожені, або навпаки теплі будуть розшаровуватися, не дадуть необхідного ефекту
  • Згущене молоко використовуйте перевірений, хорошої якості. До речі, згущене молоко можна приготувати самостійно (трохи пізніше ми до цього повернемося). Це хороший варіант, якщо не довіряєте магазинного продукту, або не знайшли гідної якості.
  • Приступаємо до приготування морозива

  • На першому етапі збиваємо вершки
  • У збиті вершки тонкою цівкою вливаємо згущене молоко, одночасно працюючи міксером на малих обертах
  • У нас вийшла однорідна маса. Спробуйте на смак – справжнє морозиво
  • Перекладіть морозиво в контейнер з кришкою
  • Надішліть контейнер в морозильник на 3 години
  • Після закінчення часу, вийміть контейнер, перемішайте морозиво. Можна навіть міксером
  • Через дві години повторіть процедуру ще раз.
  • Ось власне і все. Правда, що вийшло чудове морозиво? Впевнена, що у Вас з’являються думки про те, які можна привнести добавки в рецептуру, як можна подати кулінарний шедевр.

    Найпростіша добавка, з якою найменше доведеться возитися – тертий шоколад. Його можна додати при вливанні в вершки згущеного молока. При подальшому збиванні, він особливо не втратить структуру, але разом з тим привнесе в десерт шоколадної родзинки. Буде не менш чудово, якщо просто посипати зверху при подачі.

    Можна використовувати варену згущенку. Смак морозива стане більш оригінальним.
    Подавати морозиво можна з фруктовим джемом, зі свіжими фруктами. Смакота, та й тільки.
    Тепер повернемося до того, як приготувати згущене молоко в домашніх умови. Це стане в нагоді не тільки у випадку з морозивом, але і при виготовленні кремів для самих різних тортів.

    Приготуйте продукти: 200 г молока, 200 г цукру, 20 г вершкового масла. Змішайте інгредієнти в каструлі з бортиками вище – буде пінитися. Доведіть до кипіння, варіть 10 хвилин, не забувайте помішувати.

    Вогонь спочатку повинен бути слабким, потім можна збільшити. При малому вогні цукор розчиниться, не буде пригорати. Ось і вся недовга – згущене молоко ми приготували. Нам не доведеться вишукувати її в магазині, прискіпуючись до якості.

    А тепер увага – якщо Ви додасте в домашню згущене молоко 3 – 4 столових ложок какао, то вийде шоколадне морозиво.

    Так і хочеться переінакшити класика «О, скільки нам миттєвостей дивних готує приготування домашнього морозива»! Дерзайте!

    Рецепт морозива в домашніх умовах

    Тепер приготуємо бананово – фруктове морозиво. Це так смачно, що словами передати неможливо. Влітку йому ціни немає. Коли на вулиці стоїть спека, так приємно охолодити запал порцією фруктового делікатесу. До того ж це і дієтичний варіант. Їм можна насолоджуватися нескінченно. Його приготування – п’яти хвилинна справа.

    Готується він на основі заморожених бананів. А в якості наповнювачів можна використовувати самі різноманітні ягоди і фрукти, які тільки є під рукою. Полуниця, смородина, ожина, груші, персики, нектарини – всі будуть доречними і додадуть свою родзинку.

    Готуємо набір інгредієнтів

    • Два банана
    • Невелика жменька свіжої полуниці чи іншого наповнювача
    • Щіпка цукру за смаком. Можна взагалі без нього. А якщо у Вас є в наявності стевія, яка є прекрасним замінником цукру, додайте її зовсім трошки. Буквально на кінчику ножа
    • Лимонний сік-1 ст. ложка

    Приготування морозива

  • Банани потрібно очистити, порізати кубиками і заморозити
  • Полуницю ретельно промити, видалити зайву вологу
  • З’єднати в зручній посуді заморожений напівфабрикат і свіжі ягоди, лимонний сік
  • Збити блендером. Особливо не старайтеся – повинно вийти м’яке морозиво, а не коктейль
  • Для посилення фруктово – ягідного ефекту, можна в отриману м’яку масу додати шматочки ягід або фруктів.
  • Принадність такого морозива в м’якою і ніжною консистенцією, і в феєрверку ягідних смаків.

    Рецепт оригінального морозива в домашніх умовах з гарбузом, родзинками і ромом

    Рецепт смачного морозива актуальне у той час, коли наспіла гарбуз. Та й не тільки. Адже напевно багато господинь закладають ці дари літа на зберігання. Ще один спосіб наситити організм вітамінами. Адже зрівнятися з гарбузом в цьому відношенні не береться жоден овоч.

    Обов’язково приготуйте таке морозиво. Воно має незвичайний смак, багатий і насичений. Домочадці оцінять Ваші старання, а гості будуть в невимовному захваті – не в кожному домі готують такий вишуканий десерт.

    Приготуємо набір продуктів

    • Пюре гарбуза (густе) – 225 гр.
    • Вершки (відсоток жирності від 30 до 35) – 250 гр.
    • Згущене молоко – 250 мл
    • Цукрова пудра – 100 гр
    • Родзинки – 75 гр
    • Ром – 50 мл
    • Сік половини лимона
    • Кориця – 1 ч. л.
    • Мелений мускатний горіх – 1 ч. л.
    • Мелений імбир – 1 ч. л.

    Для початку потрібно приготувати пюре з гарбуза. Це можна зробити і напередодні. Що зробить процес приготування морозива набагато швидше.

    Необхідний шматочок гарбуза очистити від волокон, нарізати пластинами, запекти в розігрітій духовці (середній час 20-30 хвилин, воно залежить від Вашого обладнання). Запікати краще в щільно закритій тарі або фользі. Готовий продукт розім’яти виделкою, або навіть краще перебити блендером – пюре готове.

    Готуємо морозиво

  • З’єднуємо пюре з цукром, згущеним молоком, соком лимона і спеціями. Гарненько збиваємо до однорідності
  • Ретельно збиваємо вершки
  • З’єднуємо вершки з гарбузової масою і ромом, перемішуємо акуратненько
  • Перелаживаем майбутнє морозиво в контейнер з кришкою, що щільно закривається, відправляємо в морозилку на три години
  • Дістаємо контейнер після закінчення покладеного часу, перемішуємо масу. Так потрібно зробити два рази.
  • От і все. Можна пригощатися. Це, ну дуже смачно. Наша сім’я підсіла на таке морозиво після вечері в ресторані. Всім дуже сподобалося. Але так як там рецепту не дали, природно, мені довелося добряче поблукати кулінарних сайтів. Тепер якщо в будинку є гарбуз, обов’язково готую незвичайне морозиво. Якщо ні рому, заміняю його мартіні. Один раз навіть хлюпнула трохи коньячку – теж нічого. Так що, рекомендую, не пошкодуєте.

    Рецепт морозива в домашніх умовах зі смородиновим соусом

    Хочу запропонувати ще один чудовий рецепт домашнього морозива. Адже чудово розумію, що справжньому кулінару хочеться розглянути більше цікавих варіантів. Це справжній витвір кулінарного мистецтва. Його не гріх приготувати і на особливе торжество. Таке морозиво прославить Вас, як Майстра з великої літери.
    Для красивої подачі бажано підготувати піали, або іншу подібну посуд.

    Необхідні наступні продукти

    • П’ятсот грамів вершків (жирністю 33-35)
    • Білки від 6-7 яєць
    • Смаженого арахісу 225 гр.
    • Цукатів 225 гр.
    • Цукру 100 гр.
    • Рідкого меду 100 гр.
    • Води 2 ст. л.

    Для соусу

    • Смородини, свіжої або замороженої – 400 гр.
    • Цукру – 100 гр.
    • Води – 100 гр.

    Покроковий процес

  • Подрібніть цукати і горіхи, з’єднайте їх разом
  • У каструлю, залийте воду, додайте мед і цукор, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, потримайте в такому режимі хвилин 5
  • В окремому посуді збийте білки до щільної пишної маси
  • У збиті білки (робота міксером триває) влийте ще гарячий сироп тонкою струечкой
  • Після охолодження, додайте сюди суміш з цукатів і горіхів, перемішайте
  • Збийте вершки
  • Змішайте вершки з основною масою, перемішайте
  • Розкладіть масу в піали, визначте в морозильник для застигання на цілу ніч. Піали не забудьте охолодити перед застосуванням
  • Подавати ласощі потрібно политим смородиновим сиропом
  • Як приготувати сироп смородиновий

  • Воду змішати з цукром і закип’ятити
  • Смородину потрібно подрібнити блендером
  • Додати смородину в сироп, перемішати
  • Обов’язково процідіть і остудіть.
  • Якщо знайдете м’яти, прикрасьте її листочками морозиво в піалах. Це буде дуже красиво. А про смак і говорити не доводиться. Самі напевно здогадуєтеся – збиті білки, сливки. Просто повітряне диво!
  • Ось так можна готувати улюблені ласощі – різноманітно і з фантазією. Це те, що Вам потрібно. Кращим кухарям – кращі рецепти. Удачі!

    Джерело: http://upi.kiev.ua/