Манник на сметані. Три покрокових рецепти з фото

76

Не відкрию Америку, якщо скажу, що у кожної господині має бути на озброєнні рецепт солоденького на всі випадки. Щоб просто, швидко і обов’язково зі смаком. Так щоб діти їли з апетитом. Манник на сметані – саме те! Ось вам 3 покрокових рецепти з фото!

Смак просто чудовий, нагадує ніжний бісквіт. З приготуванням впорається навіть недосвідчений у питаннях кулінарних новачок. Варто тільки один раз прочитати детальну інструкцію, що ми і пропонуємо зробити, і Ви – Майстер.

Мало того, маннік на сметані може стати прекрасною основою для самого вишуканого торта. Можливість додавання найрізноманітніших фруктів, горіхів, імпровізації з прикрасою і подачею, дозволять Вам блищати на кухні, чесне слово.

Хочеться відзначити наиглавнейшее гідність лепешняку на сметані, важливе для кожного кухаря – це свідомо успішний результат. Рецептура така, що він не може не піднятися в духовці, не може бути не смачним. Так що, приступаючи до приготування лепешняку на сметані, знайте – сьогодні Ви обов’язково здивуйте домочадців кулінарним мистецтвом, і почастуєте їх чудовим пирогом.

Якщо раптом у вас завалявся старий кефір, то можете почитати про маннік на кефірі. Там багато цікавого…

Готувати манник одне задоволення. Аромат, що доноситься з духовки, навіває приємні спогади про батьківському домі або шкільних роках. Страва асоціюється з домашнім затишком і теплом. Адже немає нічого приємнішого, ніж попити чайку з улюбленим ласощами в тісному сімейному колі.
Ось такий він маннік на сметанці – чудовий десерт, який можна приготувати з найпростіших і доступних продуктів. Буває, що я в додаток до маннику готую ще сирники із сиру, щоб зовсім побалувати сім’ю.

Зміст:

  • Манник на сметані класичний рецепт
  • Рецепт шоколадного лепешняку на сметані
  • Рецепт лепешняку на сметані з бананами

Манник на сметані класичний рецепт

Класичний рецепт лепешняку на сметані передбачає основний набір інгредієнтів та випікання в духовці.
Обговоримо і набір необхідних кухонного приладдя. Нам знадобляться:

  • Глибока миска для замочування крупів і змішування інгредієнтів;
  • Міксер;
  • Роз’ємна форма. Якщо такої немає, не впадайте у відчай. Чудово підійдуть і глибока сковорода, і аркуш з бортиками;
  • Ємність для збивання яєць з цукром;
  • Пергамент для випікання.
  • Головні продукти, що входять до складу смачного пирога, це манна крупа і сметана. Якщо Ви заздалегідь готуєтеся до процесу приготування, то купуйте крупу м’яку, марки «М». Якщо, звичайно, існує можливість вибору.

    Якщо ні, купуйте таку, яка є в магазині. Лише б була свіжа. Класифікація крупи впливає лише на час її замочування, ось і вся різниця.

    Сметану вибирайте середньої жирності, відсотків 20. Це і не занадто жирно, але і не зовсім пісний варіант. А тісто при цьому буде більш насиченим.

    Що стосується борошна, то вона повинна бути вищого гатунку. Обов’язково сухий і просіяти. Цукор використовуйте сухий, інакше яйця погано взобьются, так і тісто буде грудкуватим.

    Отже, нам знадобиться:

    • Сметани 150 мл
    • Манної крупи 150 гр
    • Борошна 100 гр
    • Соди 1 ч. л.
    • Три яйця
    • Один лимон
    • Цукру 200 гр
    • Масла вершкового 10 гр
    • Невелика кількість кокосової стружки для прикраси (можна вдаватися до інших варіантів, і використовувати те, що є під рукою – цукрова пудра, джеми, варення, шоколад).

    Як готувати маннік на сметані

    Почну з важливого моменту. У нашій сім’ї люблять такий пиріг, щоб крупа не відчувалася в готовому виробі. Для цього її треба замочувати. Мінімальний час 1 год. За ці хвилини крупа набубнявіє, придбає м’яку консистенцію. Це коли підтискає час і підганяють истомившиеся домочадці.

    Якщо немає тимчасових обмежень, що процес замочування можна і продовжити. Так що нічого страшного не буде, якщо Ви замочіть крупу, і на якийсь час забудете про неї. Такий варіант просто необхідний, якщо задумаєте використовувати коржі лепешняку для приготування тортика.

    Чому так докладно зупиняюся на цьому моменті? Тому що знаю, що деякі люблять присутність крупинок в тесті, віддають своєрідну данину манки. Вибирати Вам. Головне, щоб Ви знали, що від часу замочування крупів залежить структура тесту.

    Отже, почнемо процес приготування

  • Крупу потрібно висипати в підготовлену миску, залити її сметаною, залишити для набухання на 1 годину

  • Коли час набухання буде підходити до кінця, увімкніть духовку. Вона повинна набрати необхідні 180 градусів
  • Відразу розберіться з лимоном – зніміть цедру, складіть окремо (це можна зробити за допомогою терки), видавіть сік. Його знадобиться півтори столових ложок. Цедра додасть маннику цитрусову родзинку
  • В окремий посуд розбийте яйця, відправте до них цукор

  • Збивайте міксером іл віночком до повного розчинення цукрового маси

  • До яєчної маси акуратненько додайте розм’якшену крупу
  • Перемішайте міксером суміш, вона повинна стати однорідною
  • Закладіть соду
  • Слідом відправте лимонний сік. Він виконає функції погашення соди, а заодно і додасть приємну кислинку
  • Додайте цедру і борошно
  • Знову попрацюйте міксером і надайте тесту однорідну консистенцію. Вийти воно повинно густим

  • Дайте час тесту трохи відпочити, а в ці хвилини підготуйте форму. Потрібно дно застелити пергаментом, всю форму змастити вершковим маслом
  • Перекладіть тісто у форму

  • Відправляйте в духовку на 30 хв. Час коректуйте, озираючись на свою духовку
  • Важливий нюанс – не відкривайте дверцята духовки, піднялося тісто може опасть
  • Після закінчення часу, перевірте готовність дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути сухою і чистою
  • Готовий виріб остудіть, перекладіть на плоску тарілку або блюдо

  • Прикрасьте зверху кокосовою стружкою
  • Ви це зробили! Манник на сметані готовий! Запашний і рум’яний він закликає до чаювання. Повірте, ваші старання будуть оцінені. З цієї хвилини Ви неперевершений кондитер!

    Якщо захочете перетворити манник в торт, то розділіть корж на дві частини. Змастіть будь-яким кремом. Це може бути вершковий, заварний. Відмінно підійде сметана, збита з цукром. Так що фантазуйте на здоров’я.

    Кулінарне чуття підказує мені, що ознайомившись з класичними правилами, Ви неодмінно захочете імпровізацій на тему «Манник на сметані з добавками». Ну що ж, давайте подивимося, що ми можемо створити.

    Рецепт шоколадного лепешняку на сметані

    Манник на сметані це смачно. А шоколадний його побратим – це надзвичайно смачно. Справжній шедевр кулінарії з вишуканими нотками. Просто пальчики оближеш!

    Давайте підготуємо набір продуктів

    • Стакан манки (стакан 200 гр.)
    • Стакан цукрового піску
    • Сметани 250 грамів
    • Какао – порошку, 4 ст. л. з гіркою
    • Два яйця
    • Соди половину ч. ложки
    • Масла вершкового 10 грам
    • Трохи цукрової пудри для прикраси

    Як приготувати смачненьке

  • Манку замочіть в сметані на одну годину. Вона повинна розбухнути і стати м’якою
  • Міксером збийте яйця з цукром, який повинен розчинитися повністю
  • До повітряної яєчної маси додайте розм’якшену манку, порошок какао, соду, погашену оцтом
  • Увімкніть духовку нагрійте до потрібних 180 градусів
  • Форму намажте маслом, притрусіть борошном або сухарями. Можна тієї ж манкою
  • Визначте тісто у форму, відправте в духовку на 30-40 хв. Не відкривайте дверцята перші 20-25 хв.
  • Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою, на якій не повинно бути залишків тіста
  • Готове твір остудіть, перекладіть на блюдо, притрусіть цукровою пудрою. Вона прекрасно буде виглядати на шоколадному коржі.
  • Подавати таке пишність можна з фруктами. Дуже смачно зі сметаною. Пробуйте, приємного апетиту!

    Рецепт лепешняку на сметані з бананами

    Розповідь про маннике було б неповним без рецептів з фруктами. А взагалі – то важко написати що-небудь про принади манно – фруктового десерту, слів не вистачає. Тільки уявиш найніжніший бисквитик з шматочками екзотичного банана-вже слинки течуть.

    Давайте скоріше приготуємо продукти і приступимо до процесу. Необхідно підготувати:

    • Півтора склянки манки (стакан двухсотграммовый)
    • Нежирної сметани п’ятсот мл
    • Два яйця
    • Стакан цукру
    • Три столових ложки розм’якшеного вершкового масла. Одна з них піде на змазування форми
    • Два – три банана
    • Півсклянки борошна
    • Ч. л. розпушувача
    • Пакетик ванільного цукру

    Покроковий процес приготування

  • Манку залийте сметанкою, розмішайте, відставте на годину для набухання крупи
  • Яйця збийте з цукровим піском і ванільним цукром. Краще це робити міксером
  • Змішайте яєчно-цукрову масу з розм’якшеною манкою, перемішайте міксером
  • Банани очистіть, наріжте шматочками
  • Додайте масло в основну масу, банани, борошно, розпушувач. Акуратно перемішайте руками або лопаткою
  • Форму намажте маслом, притрусіть борошном
  • Закладіть тісто у форму
  • Випікайте в гарячій духовці 35-40 хв. Витримуйте температуру 180 градусів
  • Перевірте готовність дерев’яною шпажкою.
  • Подрумяненное і пахуче диво приготувався! Хто скаже, що це не смачно?
    Замість бананів можна використовувати яблука. Теж буде добре.

    У нашій родині маннік на сметані обожнюють. Ще я готую його з додаванням тертої моркви та гарбуза. Може, Ви порадите, що – небудь новеньке? Заздалегідь спасибі!

    Джерело: http://feeverte.kiev.ua/