Отгадаете загадку? У ботаніці ягода, в кулінарії овоч. Правильно – його величність баклажан! «Фіолетова груша, яку варять, тушкують, смажать, сушать. І їдять взимку і влітку, всі – і дорослі і діти».
Що можна додати до чудовим дитячим римівки, які виражають і всенародне обожнювання продукту і його універсальність? Тільки найсмачніші рецепти баклажанів, які і будуть кращими компліментами незвичайного овочу. Тому далі опишемо як готувати баклажани в духовці, баклажани на сковороді швидко і смачно. Прості рецепти для всіх бажаючих.
Рецепти підтвердять, що можна приготувати синенькі смачно і швидко, а можна пофантазувати, підготуватися і створити справжній кулінарний шедевр. Що він дружить практично з усіма продуктами, а вітають його і мангал, і гриль, і духовка, і звичайна сковорода. Що він може бути абсолютно різним, як ніжним, так і обжігающе гострим.
Давайте ж насправді переконаємося, що баклажан не лише «красивий собою, але й корисніше каші вдвічі».
Зміст:
- Як смачно приготувати баклажани на швидку руку
- Рецепт баклажанів, запечених в духовці з помідором і сиром
- Рецепт баклажанів по корейськи
- Оригінальний рецепт рулетиків з баклажанів
- Рецепт ікри з баклажанів, запечених в духовці
- Рецепт салату з баклажанів з овочами, запеченими на мангалі
Як смачно приготувати баклажани на швидку руку
Щоб швидко організувати чудову закуску з синеньких, потрібно знати, з якими продуктами вони краще всього поєднуються. Це, насамперед, часничок і всілякі сири. Без особливих клопотів це тріо чудово виконає свою місію, виручивши господиню в потрібний момент.
Для найпростішого страви нам знадобляться
- Два – три баклажанчика
- Пара зубчиків часнику (кількість коректуйте за смаком)
- Майонезу 100 гр.
- Будь-якого сиру від 50 до 100 грамів (який є в будинку – твердий, плавлений)
- Борошна 150 гр
- Рослинного масла 150 гр
- Зелень кропу
- Кілька листочків салату
- Спеції у вигляді солі і меленого перцю.
В наш час синенькі продаються таких сортів, які особливо не гірчать. Так що якщо Ви впевнені в своїх овочах, особливих маніпуляцій з ними робити не потрібно, тільки нарізати і підсолити. Але давайте уявимо, на всяк випадок, що нам потрібно прибрати гіркоту з овоча. Для цього його вимийте, наріжте кружечками (товщина 3-5 мм), присоліть, відставте хвилин на 20-30. Потім змийте сіль, а напівфабрикат підсушіть паперовим рушником.
Починаємо готувати
Просто, швидко і виключно смачно. Хочеться лише додати, що можна імпровізувати з соусом. Баклажани з помідорами і часником – відмінна компанія. Так що замість майонезу можна використовувати натертий помідорчик, приправлені часником.
Рецепт баклажанів, запечених в духовці з помідором і сиром
Баклажани, запечені в духовці взагалі чудо. А приправлені з помідорами, часником і сиром – подвійно. Дивовижне блюдо з підрум’яненою скоринкою і зводить з розуму ароматом. Красиве і смачне, завжди першим розкидається зі столу.
Підготуємо набір продуктів
- Два великих синеньких
- Чотири – п’ять помідорів
- Зубчик часничку
- Дві ст. л. сметани (майонезу)
- П’ятдесят – сімдесят гр. твердого сиру
- Перець і сіль
- Сто гр. рослинного масла.
Покрокове приготування
Описати не можливо, потрібно тільки готувати і куштувати! До речі, нарізати баклажан можна не тільки смужками, але і кружечками. У певній обстановці це може бути навіть і зручніше. На пікніку, наприклад.
Рецепт баклажанів по корейськи
Що не залишає нікого байдужим, так це баклажани по корейськи. Чудовий салатик – ароматний, красивий, пікантний, багатий на смак. Не будемо співати оди йому, краще відразу приступимо до приготування. Подумайте тільки, що салат має настоятися добу.
Для гострою закусочки нам потрібні
- Чотири баклажана
- Два – три помідори
- Два болгарських перцю
- Дві морквини
- Цибулина
- Чотири зубчики часнику
- Мелених перців – чорний і червоний
- Зелень петрушки
- Дві ч. л. меленого коріандру
- Дві ст. л. яблучного оцту (можна замінити такою ж кількістю лимонного соку)
- Чотири ст. л. рослинного масла
- Дві ч. л. кунжуту
- Чайна ложка меду або цукру
- Дві ст. л. соєвого соусу
- Сіль.
Приготування
Всі інгредієнти з’єднаються в єдине ціле, доповнюють один одного. І вже тоді Ви зможете пробувати і захоплюватися. Приємного апетиту!
Оригінальний рецепт рулетиків з баклажанів
Особливу славу баклажан здобув собі в приготуванні закусочних страв. Тут, мабуть, йому немає рівних. А баклажановые рулетики – найбільш популярна закуска. Для будь-якого приводу, як кажуть, для всіх часів і народів.
Сьогодні ми приготуємо оригінальні рулетики. Ви приємно здивуєте домочадців і гостей.
Для цього підготуємо
- Два – три баклажана
- М’якого жирного сиру 200 гр
- Два зубчики часничку
- Майонезу 50 -70 гр
- Жменьку горіхів волоських
- Рослинного масла 150-200 гр
- Зелень укропчика
- Сіль
Готуємо
Ось таке чудове кулінарний виріб у нас вийшли, з кавказької ноткою. Роль начинки чудово може виконати м’який сирний сир. Можливо і доповнення натертого на дрібній тертці твердого сиру. Різноманітність сирів тільки поліпшить кінцевий результат.
Рецепт ікри з баклажанів, запечених в духовці
Таку пікантну ікорочку я просто закликаю Вас приготувати. Багато зелені, запечені овочі – принадність. А під шашлички як хороша, не передати! Родзинку їй надає кінза, обов’язково її використовувати.
Продукти
- Два – три баклажанчика
- Два солодких перцю (якщо є червоні – чудово)
- Гірка перчинка
- Два помідора
- Зелень кінзи, кропу і петрушки
- Цибулина одна (не запікається, ріжеться в сирому вигляді)
- Дві – три ст. л. рослинного масла
- Сіль і перець чорний мелений.
Для роботи потрібні деко, фольга, два целофанові пакетики
Покрокове приготування
Ікра готова. Вона пахне ароматами і проситься до шашличку. Її ще можна загорнути в тонкий лаваш, теж буде добре.
Рецепт салату з баклажанів з овочами, запеченими на мангалі
Баклажанна історія залишається не повною без мангалу. Баклажан, запечена на вугіллі – це шикарна річ. У поєднанні з іншими овочами виходить чудовий, вишуканий салат. І разом з тим дуже простий. На пікніку це справжня знахідка.
Якщо говорити про інших складових салату, то можна сказати так – які є в наявності. Чим різноманітніше, тим краще. Овочі запікаються на решітці. Кількість їх порівнюйте зі своїм інвентарем.
Наведу приблизний набір продуктів, будемо вважати його класичним
- Баклажан
- Помідор
- Перець солодкий
- Цибулина
- Петрушка
- Оливкова олія – 3-4 ст. л.
Приступаємо до таїнства приготування
Дуже смачно! Обов’язково спробуйте і долучіться до високої кухні у себе на присадибній ділянці.
Крім відмінних смакових якостей, баклажани славляться виключною корисністю для організму. Так що давайте поспішимо оздоровитися приємним методом.
Джерело: http://amidi.com.ua/