Баклажани швидко і смачно: рецепти приготування баклажанів в духовці на сковороді

75

Отгадаете загадку? У ботаніці ягода, в кулінарії овоч. Правильно – його величність баклажан! «Фіолетова груша, яку варять, тушкують, смажать, сушать. І їдять взимку і влітку, всі – і дорослі і діти».

Що можна додати до чудовим дитячим римівки, які виражають і всенародне обожнювання продукту і його універсальність? Тільки найсмачніші рецепти баклажанів, які і будуть кращими компліментами незвичайного овочу. Тому далі опишемо як готувати баклажани в духовці, баклажани на сковороді швидко і смачно. Прості рецепти для всіх бажаючих.

Рецепти підтвердять, що можна приготувати синенькі смачно і швидко, а можна пофантазувати, підготуватися і створити справжній кулінарний шедевр. Що він дружить практично з усіма продуктами, а вітають його і мангал, і гриль, і духовка, і звичайна сковорода. Що він може бути абсолютно різним, як ніжним, так і обжігающе гострим.

Давайте ж насправді переконаємося, що баклажан не лише «красивий собою, але й корисніше каші вдвічі».

Зміст:

  • Як смачно приготувати баклажани на швидку руку
  • Рецепт баклажанів, запечених в духовці з помідором і сиром
  • Рецепт баклажанів по корейськи
  • Оригінальний рецепт рулетиків з баклажанів
  • Рецепт ікри з баклажанів, запечених в духовці
  • Рецепт салату з баклажанів з овочами, запеченими на мангалі

Як смачно приготувати баклажани на швидку руку

Щоб швидко організувати чудову закуску з синеньких, потрібно знати, з якими продуктами вони краще всього поєднуються. Це, насамперед, часничок і всілякі сири. Без особливих клопотів це тріо чудово виконає свою місію, виручивши господиню в потрібний момент.

Для найпростішого страви нам знадобляться

  • Два – три баклажанчика
  • Пара зубчиків часнику (кількість коректуйте за смаком)
  • Майонезу 100 гр.
  • Будь-якого сиру від 50 до 100 грамів (який є в будинку – твердий, плавлений)
  • Борошна 150 гр
  • Рослинного масла 150 гр
  • Зелень кропу
  • Кілька листочків салату
  • Спеції у вигляді солі і меленого перцю.

В наш час синенькі продаються таких сортів, які особливо не гірчать. Так що якщо Ви впевнені в своїх овочах, особливих маніпуляцій з ними робити не потрібно, тільки нарізати і підсолити. Але давайте уявимо, на всяк випадок, що нам потрібно прибрати гіркоту з овоча. Для цього його вимийте, наріжте кружечками (товщина 3-5 мм), присоліть, відставте хвилин на 20-30. Потім змийте сіль, а напівфабрикат підсушіть паперовим рушником.

Починаємо готувати

  • Приготуємо соус. Для цього потрібно змішати майонез з пропущеним через прес часником
  • Укропчик порубаємо дрібнесенько
  • Додаємо в майонезно – часникову суміш нарубану зелень, солимо, перчимо, перемішуємо. Обов’язково спробуйте на смак. Пікантна родзинка готова
  • Синенькі обвалюємо в борошні, обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки
  • Викладаємо на тарілку, застелену паперовою серветкою, яке прибере зайву олію
  • Сирок натираємо на тертці соломкою, або крихтою. Їм ми будемо притрушивать синенькі. Так що зовнішній вигляд страви залежить від Вашого бажання і фантазії
  • Красиво викладаємо остигле виріб. Плоску тарілку устеляємо листям салату, зверху укладаємо шар з баклажанових кружечків. Кожен перемазываем соусом, зверху притрушиваем сирком. Якщо синеньких більше, ніж на один шар, укладайте шарами
  • Перед подачею страви бажано настоятися 30-40 хв.. Тоді синенькі просочаться соуском і будуть набагато цікавіше.
  • Просто, швидко і виключно смачно. Хочеться лише додати, що можна імпровізувати з соусом. Баклажани з помідорами і часником – відмінна компанія. Так що замість майонезу можна використовувати натертий помідорчик, приправлені часником.

    Рецепт баклажанів, запечених в духовці з помідором і сиром

    Баклажани, запечені в духовці взагалі чудо. А приправлені з помідорами, часником і сиром – подвійно. Дивовижне блюдо з підрум’яненою скоринкою і зводить з розуму ароматом. Красиве і смачне, завжди першим розкидається зі столу.

    Підготуємо набір продуктів

    • Два великих синеньких
    • Чотири – п’ять помідорів
    • Зубчик часничку
    • Дві ст. л. сметани (майонезу)
    • П’ятдесят – сімдесят гр. твердого сиру
    • Перець і сіль
    • Сто гр. рослинного масла.

    Покрокове приготування

  • Баклажани порізати широкими смужками товщиною 3 – 5 мм
  • Підсолити, витримати півгодини, обмити сіль, прибрати вологу паперовим рушником
  • Обсмажити на розігрітій з маслом сковороді з обох сторін
  • Лист або лист для запікання застелити фольгою
  • Викласти на фольгу смужки синеньких
  • Тепер потрібно зробити заправочку. Часник пропустити через прес, змішати зі сметаною або майонезом. Підсолити, подперчить, перемішати. Не забудьте спробувати на смак
  • Потім необхідно змастити кожну смужку заправкою
  • Помідори помити, прибрати вологу, порізати кружальцями
  • Сир натерти на дрібній тертці
  • На баклажани потрібно укласти помідори і присипати сиром
  • Можна відправляти в розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 20 хвилин.
  • Описати не можливо, потрібно тільки готувати і куштувати! До речі, нарізати баклажан можна не тільки смужками, але і кружечками. У певній обстановці це може бути навіть і зручніше. На пікніку, наприклад.

    Рецепт баклажанів по корейськи

    Що не залишає нікого байдужим, так це баклажани по корейськи. Чудовий салатик – ароматний, красивий, пікантний, багатий на смак. Не будемо співати оди йому, краще відразу приступимо до приготування. Подумайте тільки, що салат має настоятися добу.

    Для гострою закусочки нам потрібні

    • Чотири баклажана
    • Два – три помідори
    • Два болгарських перцю
    • Дві морквини
    • Цибулина
    • Чотири зубчики часнику
    • Мелених перців – чорний і червоний
    • Зелень петрушки
    • Дві ч. л. меленого коріандру
    • Дві ст. л. яблучного оцту (можна замінити такою ж кількістю лимонного соку)
    • Чотири ст. л. рослинного масла
    • Дві ч. л. кунжуту
    • Чайна ложка меду або цукру
    • Дві ст. л. соєвого соусу
    • Сіль.

    Приготування

  • Баклажани ретельно обмити, нарізати на довгі брусочки за товщиною приблизно два сантиметри
  • Посолити, залишити на 30 хвилин
  • Це час дарма не втрачаємо. Чистимо цибулину, нарізаємо її півкільцями
  • Промиваємо зелень, дрібно нарізаємо
  • Часник пропускаємо через прес
  • Морковочку чистимо, натираємо соломкою. Використовуємо для цього тертці для корейської моркви. Якщо такої немає, можна скористатися звичайною великої, тільки терти в одну сторону – зверху вниз
  • Перець очищаємо від насіння, нарізаємо соломкою
  • Помідор також ріжемо соломкою
  • Тепер можна промити синенькі, підсушити
  • Обсмажити на гарячій сковорідці з олією 7 -10 хвилин. Не забувайте що потрібно перемішувати
  • Перекласти в миску, остудити
  • Додати до них інші овочі, мед і всі приправи. Перемішати
  • Влити оцет і соєвий соус. Перемішати
  • Салат потрібно поставити на добу в холодильник.
  • Всі інгредієнти з’єднаються в єдине ціле, доповнюють один одного. І вже тоді Ви зможете пробувати і захоплюватися. Приємного апетиту!

    Оригінальний рецепт рулетиків з баклажанів

    Особливу славу баклажан здобув собі в приготуванні закусочних страв. Тут, мабуть, йому немає рівних. А баклажановые рулетики – найбільш популярна закуска. Для будь-якого приводу, як кажуть, для всіх часів і народів.

    Сьогодні ми приготуємо оригінальні рулетики. Ви приємно здивуєте домочадців і гостей.

    Для цього підготуємо

    • Два – три баклажана
    • М’якого жирного сиру 200 гр
    • Два зубчики часничку
    • Майонезу 50 -70 гр
    • Жменьку горіхів волоських
    • Рослинного масла 150-200 гр
    • Зелень укропчика
    • Сіль

    Готуємо

  • Синенькі потрібно нарізати широкими смужками уздовж. Дотримуйтеся товщини 3-5 мм
  • Підсолити, відставте на півгодини
  • Сіль потім потрібно змити, а скибочки підсушити
  • На розігрітій з маслом сковороді обсмажити з двох сторін
  • Прибрати зайве масло за допомогою паперового рушника
  • Сирок необхідно перетерти через сито або розім’яти виделкою
  • Зелень і горіхи подрібнити
  • З’єднати всі разом – сир, горіхи, майонез і зелень
  • Додати пропущений через прес часник
  • Перемішати, підсолити, спробувати на смак
  • Намазати масою кожен скибочку, згорнути в рулетик.
  • Ось таке чудове кулінарний виріб у нас вийшли, з кавказької ноткою. Роль начинки чудово може виконати м’який сирний сир. Можливо і доповнення натертого на дрібній тертці твердого сиру. Різноманітність сирів тільки поліпшить кінцевий результат.

    Рецепт ікри з баклажанів, запечених в духовці

    Таку пікантну ікорочку я просто закликаю Вас приготувати. Багато зелені, запечені овочі – принадність. А під шашлички як хороша, не передати! Родзинку їй надає кінза, обов’язково її використовувати.

    Продукти

    • Два – три баклажанчика
    • Два солодких перцю (якщо є червоні – чудово)
    • Гірка перчинка
    • Два помідора
    • Зелень кінзи, кропу і петрушки
    • Цибулина одна (не запікається, ріжеться в сирому вигляді)
    • Дві – три ст. л. рослинного масла
    • Сіль і перець чорний мелений.

    Для роботи потрібні деко, фольга, два целофанові пакетики

    Покрокове приготування

  • Овочі помити, обсушити паперовим рушником
  • Спорудити з фольги подобу човників для кожного виду овочів. Просто покласти на шматочок фольги синенькі, наприклад, і загнути краї. Це потрібно для того, що не витікав сік
  • На деко укласти отримані 4 човники – з синенькими, з солодким перцем, з гіркою перчинкою, з помідорами
  • Відправити деко в розігріту духовку (180 градусів)
  • Запікати до м’якості овочів, це можна перевірити зубочисткою. Вони повинні легко протыкаться
  • Поки йде процес запікання, можна вимити й дрібненько посікти зелень
  • Очистити цибулю, нарізати маленькими шматочками
  • Готові овочі вийняти
  • Перці визначити в целофанові пакети – це допоможе швидше очистити від шкірки
  • Іншим овочам дати охолонути
  • Синенькі очистити від шкірки, дрібно порубати, скласти в мисочку
  • Помідори також звільнити від шкірки і дрібно нарізати, відправити до баклажанів
  • Остиглі перці очистити від шкірки, насіння, нарізати маленькими шматочками, додати до загальної маси
  • Сюди ж направити зелень і цибулю
  • Додати масло, посолити, поперчити, перемішати.
  • Ікра готова. Вона пахне ароматами і проситься до шашличку. Її ще можна загорнути в тонкий лаваш, теж буде добре.

    Рецепт салату з баклажанів з овочами, запеченими на мангалі

    Баклажанна історія залишається не повною без мангалу. Баклажан, запечена на вугіллі – це шикарна річ. У поєднанні з іншими овочами виходить чудовий, вишуканий салат. І разом з тим дуже простий. На пікніку це справжня знахідка.

    Якщо говорити про інших складових салату, то можна сказати так – які є в наявності. Чим різноманітніше, тим краще. Овочі запікаються на решітці. Кількість їх порівнюйте зі своїм інвентарем.

    Наведу приблизний набір продуктів, будемо вважати його класичним

    • Баклажан
    • Помідор
    • Перець солодкий
    • Цибулина
    • Петрушка
    • Оливкова олія – 3-4 ст. л.

    Приступаємо до таїнства приготування

  • Овочі помити, прибрати вологу паперовим рушником
  • Синенькі нарізати смужками товщиною 3-5 мм
  • Перець очистити від насіння, поділити на чотири частки в довжину (можна на більшу кількість, залежно від величини)
  • Помідори нарізати кружечками (дуже тонко нарізати не потрібно)
  • Цибулю також нарізати кружечками
  • Овочі викласти на сітку, запекти на вугіллі до м’якого стану
  • Перекласти на велике блюдо, полити оливковою олією, присолити, дуже акуратно перемішати
  • Зверху прикрасити зеленню.
  • Дуже смачно! Обов’язково спробуйте і долучіться до високої кухні у себе на присадибній ділянці.

    Крім відмінних смакових якостей, баклажани славляться виключною корисністю для організму. Так що давайте поспішимо оздоровитися приємним методом.

    Джерело: http://amidi.com.ua/