Кухар і його робота.

28




Фотограф Марк Липчински з Арізони, США, робить дуже смачні фотографії їжі. Він працює на власний журнал під назвою Bite. Натхнення для своєї творчості Липчински черпає в «паралелі мистецтва і життя» і постійних пошуках таємничого в буденності.

Знімки Марка відображають те, як фуд-фотографія може бути чимось більшим, а його досвід у фотожурналістиці допомагає розповідати цілі історії в фотографіях. Одним з головних методів Марка є створення парних колажів. «Іноді дві фотографії разом розповідають куди більш цікаву історію, ніж один знімок». При цьому його диптихи завжди мають одну спільну рису, будь то однакова колірна гамма, тональність, настрій або стиль їжі.

Зліва: сільський заатар з куркою в ресторані Corner Table. Праворуч: шеф-кухар ресторану Річард Найт в м’ясницькій ресторану Feast. Обидва ресторану знаходяться в Х’юстоні, Техас, США.

Повар и его работа

Зліва: барвистий салат в Cowboy Ciao в Скоттсдейлі, Арізона. Праворуч: кухня в популярному ресторані Х’юстона, штат Техас.

Повар и его работа

Зліва: воду виливають на сухий лід у гарно оздобленому страву з морепродуктів, яке подають в раковині молюска на морському камені. Праворуч: шеф-кухар в італійському ресторані Espresso Pizza в Сан-Дієго, Каліфорнія.

Повар и его работа

Ці фотографії взяті з історії про млинах Hayden для журналу авіаліній American Airlines під назвою American Way. На млині використовуються старовинні способи перемелювання пшениці.

Повар и его работа

Зліва: шеф-кухар Акилс Чавез в його яскравому ресторані La Fisheria в Х’юстоні. Праворуч: заморожений йогурт в кафе-морозиві у Феніксі, Арізона.

Повар и его работа

Зліва:Огустин Салькидо подає гострі тако в Burrio Queen в Скоттсдейлі, Арізона. Праворуч: тако, які подають в ресторані Joyride Taco House в Гілберті, Арізона.

Повар и его работа

У березні 2014 року Липчински видав перший номер свого журналу Bite, який дебютував на місцевому заході під назвою «Поглинений Фенікс».

Повар и его работа

Однією з найвеселіших статей першого номера журналу став розповідь про магазині пива в Тусоні, Арізона.

Повар и его работа

Фото коктейлю стало головним для відкриття розділу, присвяченого напоїв.

Повар и его работа

Стаття, присвячена «Кухні на колесах» — вегетаріанського фургончику, яким володіють Ерін і Чад Романофф. Ця подружня пара готує доволі сміливі і смачні страви, які продає прямо в фургоні.