Кажуть, що навіть з мрії можна приготувати варення, якщо додати фруктів і цукру. Сьогодні ми переиначим знаменитий афоризм. У нас є чудові абрикоси, і ми будемо готувати варення – мрію – виключно смачне варення з абрикосів без кісточок.
На радість ласунам до процесу творчо підійдемо, приготуємо абрикосове варення різними способами. А в зимову негоду, або осінню сльоту відкриємо помаранчеве літо у скляній баночці, поп’ємо чайку. І нам стане затишно і тепло.
А ще ми приготуємо абсолютно унікальне абрикосове варення, за яке Вас будуть носити на руках. Заінтригувала? Тоді, до справи.
Зміст:
- Рецепт варення з абрикосів часточками
- Рецепт абрикосового варення з ядерцями «Царський»
- Абрикосове варення без варіння
- Рецепт варення з абрикосів, перекручених на м’ясорубці з лимонами і апельсинами. Без варіння і стерилізації
Рецепт варення з абрикосів часточками
Уявіть собі на хвилиночку. Ви відкрили баночку абрикосового варення. В бурштиновому і прозорому меду ніжаться цілі-цілісенькі, упругенькие абрикосові часточки. Набираєте ложечку, пробуєте, закриваєте очі від задоволення – як смачно! Приємний, кисло – солоденький букет з неймовірним ароматом.
Ось таку смакоту ми будемо готувати. Що нам для цього потрібно зробити? В першу чергу правильно вибрати фрукти.
Не бійтеся слова «надзелень» – дійдуть в процесі, цукор і температура зроблять свою благородну справу. Зате часточки будуть цілісними, не розпадуться на волокна.
Готуємо нескладний набір інгредієнтів
- Один кілограм абрикосів
- Один кілограм цукрового піску.
Спеціально вказала таку кількість, з якого випливає, що пропорції один до одного. Ось скільки у Вас є фруктів, стільки потрібно і цукру. Абрикоси отмеряю вже без кісточок.
Приступаємо до процесу
Варення виходить тягуче і насичене. Якщо хто любить рідкий нектар, можна при першій п’ятихвилинці додати трохи водички. Але не більше 300 мл, інакше вийде компот, а не варення.
Що буде, якщо у Вас в наявності і стиглі соковиті фрукти? Варення вийде смачним – абрикосу важко зіпсувати. Але часточки розваряться і розшарувати, прозорого медика не вийде. Може з таких плодів краще приготувати джем?
Подумайте.
Рецепт абрикосового варення з ядерцями «Царський»
Ну, це самий справжній делікатес. Царське назва вже натякає на вишуканий смак. Чого б і нам не відчути себе королівськими особами?
Нам потрібно помічники у вигляді кухонної дошки, молоточка, дерев’яної ложки або олівця.
Готуємо інгредієнти
- Щільні, не перезрілі абрикоси – кілограм з невеликим (1,1 кг)
- Цукор – 1 кілограм
- Вода 250 мл
- Столова ложка лимонного соку.
Варимо варення
Шедевр готовий. Ви можете пишатися.
Обов’язково приготуйте царський варення. Ви витратите трохи більше часу, але воно окупиться вдячністю домочадців і захопленими відгуками гостей. Це як краса, яка вимагає певних жертв.
Хотілося б додати, що ядерець боятися не варто. Термічна обробка зробить їх абсолютно нешкідливими. А стояти така смакота довго не буде.
Абрикосове варення без варіння
Чудовий рецепт смачного варення, де часточки цілі і щільні – одна до одної. А можна і створити ілюзію цілого фрукта, вийнявши при цьому кісточку. Варити ми його не будемо. А збереження забезпечимо стерилізацією.
Фрукти нам знадобляться стиглі, але щільні і тверді. Що про кількість, то швидше це на око. У цьому випадку важливо знати пропорції сиропу. Але що б приблизно знати, від чого відштовхуватися, давайте підготуємо наступний набір продуктів.
- Стиглих абрикос кілограм
- Кілограм цукру
- Вода для сиропу половина склянки.
Перед приготуванням підготуйте банки і кришки. Вони повинні бути не тільки чистими, але і обданными гарячим паром.
Підготуйте робоче місце: поставте мисочку з цукром і чайною ложкою, тарілку для кісточок, підготовлені банки.
Процес приготування
Варення створює враження абрикосів у власному соку. Це, ну дуже смачно!
Рецепт варення з абрикосів, перекручених на м’ясорубці з лимонами і апельсинами. Без варіння і стерилізації
Прийшов час відкрити завісу над обіцяної інтригою. Ми будемо готувати варення без термічної обробки, яка збереже всі наявні в абрикосі корисності. А додавання апельсина і лимона збагатить смак готового продукту. Не варення, а суцільний вітамін С і іже з ним. Готується швидко, теж своєрідна п’ятихвилинка.
Зберігати це варення потрібно в морозильнику. Для цього чудово підійдуть пластикові харчові контейнери, ті ж скляні банки з капроновою кришкою.
В процесі знадобиться м’ясорубка, глибока миска для змішування інгредієнтів.
Набір інгредієнтів
- Два кілограми абрикос (смачних, стиглих, соковитих)
- Цукру 3 кілограми
- Два середніх лимона
- Три середніх апельсина.
Готуємо кулінарне диво
Незважаючи на те, що варення зберігається при низькій температурі, воно прекрасно ріжеться на шматочки в той момент, коли Ви дістаєте його для вживання. З млинцями, з оладки з вівсянкою, такого варення ціни немає. Посудіть самі, серед холодної зими, у Вас на столі свіжі абрикоси. Так що, рекомендую!
На закінчення хочеться сказати, що варення – це наші національні традиції, частина російської душі. І, незважаючи на достаток солоденького в магазинах, ми все одно запасаємося на зиму домашніми вареньицами, не перестаємо любити їх. І правильно робимо.
Джерело: http://glam-novias.com.ua/