Рецепт густого варення з абрикосів без кісточок і часточками на зиму

75

Кажуть, що навіть з мрії можна приготувати варення, якщо додати фруктів і цукру. Сьогодні ми переиначим знаменитий афоризм. У нас є чудові абрикоси, і ми будемо готувати варення – мрію – виключно смачне варення з абрикосів без кісточок.

На радість ласунам до процесу творчо підійдемо, приготуємо абрикосове варення різними способами. А в зимову негоду, або осінню сльоту відкриємо помаранчеве літо у скляній баночці, поп’ємо чайку. І нам стане затишно і тепло.

А ще ми приготуємо абсолютно унікальне абрикосове варення, за яке Вас будуть носити на руках. Заінтригувала? Тоді, до справи.

Зміст:

  • Рецепт варення з абрикосів часточками
  • Рецепт абрикосового варення з ядерцями «Царський»
  • Абрикосове варення без варіння
  • Рецепт варення з абрикосів, перекручених на м’ясорубці з лимонами і апельсинами. Без варіння і стерилізації

Рецепт варення з абрикосів часточками

Уявіть собі на хвилиночку. Ви відкрили баночку абрикосового варення. В бурштиновому і прозорому меду ніжаться цілі-цілісенькі, упругенькие абрикосові часточки. Набираєте ложечку, пробуєте, закриваєте очі від задоволення – як смачно! Приємний, кисло – солоденький букет з неймовірним ароматом.

Ось таку смакоту ми будемо готувати. Що нам для цього потрібно зробити? В першу чергу правильно вибрати фрукти.

  • Абрикоси потрібно відбирати не перестиглі. Я б навіть сказала, надзелень.
  • Сорт потрібен такий, щоб кісточки легко відділялися.
  • Не бійтеся слова «надзелень» – дійдуть в процесі, цукор і температура зроблять свою благородну справу. Зате часточки будуть цілісними, не розпадуться на волокна.

    Готуємо нескладний набір інгредієнтів

    • Один кілограм абрикосів
    • Один кілограм цукрового піску.

    Спеціально вказала таку кількість, з якого випливає, що пропорції один до одного. Ось скільки у Вас є фруктів, стільки потрібно і цукру. Абрикоси отмеряю вже без кісточок.

    Приступаємо до процесу

  • Абрикоси перебрати, ретельно вимити, прибрати вологу паперовим рушником.

  • Вибрати кісточки, розділити на часточки.
  • Взяти суху каструлю, закласти шар абрикосових часточок, засипати їх цукром.
  • Далі знову абрикоси, які повинні отримати свою частку цукру. Одним словом, пересипаємо часточки шарами.
  • Відставляємо до того моменту, коли утвориться сік. Зазвичай засинаю на ніч, а вранці вже можна продовжувати процес.

  • Каструлю поставити на слабкий вогонь, акуратно перемішати масу, дати закипіти.
  • Кипіти варення повинно 5 хвилин при помішуванні. Не забувайте знімати пінку.
  • Покипело, відставте до повного охолодження. Як правило, продовження слід на другий день.
  • Знову даємо закипіти, кип’ятити 5 хвилин, відставляємо. Не забувайте помішувати.
  • Таких п’ятихвилинок має бути три. Стало бути, розтягуємо задоволення на три дні. Можна скоротити – варити вранці і ввечері. Головне, щоб варення встигало остигати.
  • Готове і ще гаряче варення потрібно розлити в простерилізовані банки і закатати залізною кришкою.

  • Варення виходить тягуче і насичене. Якщо хто любить рідкий нектар, можна при першій п’ятихвилинці додати трохи водички. Але не більше 300 мл, інакше вийде компот, а не варення.

    Що буде, якщо у Вас в наявності і стиглі соковиті фрукти? Варення вийде смачним – абрикосу важко зіпсувати. Але часточки розваряться і розшарувати, прозорого медика не вийде. Може з таких плодів краще приготувати джем?

    Подумайте.

    Рецепт абрикосового варення з ядерцями «Царський»

    Ну, це самий справжній делікатес. Царське назва вже натякає на вишуканий смак. Чого б і нам не відчути себе королівськими особами?

    Нам потрібно помічники у вигляді кухонної дошки, молоточка, дерев’яної ложки або олівця.

    Готуємо інгредієнти

    • Щільні, не перезрілі абрикоси – кілограм з невеликим (1,1 кг)
    • Цукор – 1 кілограм
    • Вода 250 мл
    • Столова ложка лимонного соку.

    Варимо варення

  • Абрикоси потрібно вимити, обсушити паперовим рушником.
  • Видалити кісточки так, що б плід залишався цілим. Це потрібно робити за допомогою дерев’яної ложки, або звичайного олівця. В те місце, де був хвостик, вставити олівець. Притримуючи абрикос руками, круговими рухами проштовхувати олівець вперед. Кісточка легко і без проблем вискочить з іншого боку.
  • Тепер потрібно витягти ядра з кісточки. Тут нам допоможе молоток. Робити це потрібно акуратно, щоб не розчавити безцінне ядерце – родзинку варення.
  • Ядерце вставити у абрикос. Підготовлені таким чином фрукти скласти в суху каструльку.
  • Приготуємо сироп. Для цього цукор пересипте в каструлю, додайте воду і сік лимона.
  • Варіть на слабкому вогні. Цукор повинен розчинитися, сироп добре увариться.
  • Гарячим сиропом залити абрикоси.
  • Варення поставити на вогонь, довести до кипіння.
  • Зняти пінку, зняти з вогню, відставити годин на 10-12. В цей час варення не тільки буде остигати – абрикоси будуть насичуватися сиропом.
  • Так потрібно зробити ще два рази. Поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти пінку, відставити. Виходить, що ми варимо варення три рази з інтервалом 10-12 годин.
  • Гаряче варення потрібно розлити у підготовлені стерильні банки, закатати залізної кришечкою.
  • Шедевр готовий. Ви можете пишатися.

    Обов’язково приготуйте царський варення. Ви витратите трохи більше часу, але воно окупиться вдячністю домочадців і захопленими відгуками гостей. Це як краса, яка вимагає певних жертв.

    Хотілося б додати, що ядерець боятися не варто. Термічна обробка зробить їх абсолютно нешкідливими. А стояти така смакота довго не буде.

    Абрикосове варення без варіння

    Чудовий рецепт смачного варення, де часточки цілі і щільні – одна до одної. А можна і створити ілюзію цілого фрукта, вийнявши при цьому кісточку. Варити ми його не будемо. А збереження забезпечимо стерилізацією.

    Фрукти нам знадобляться стиглі, але щільні і тверді. Що про кількість, то швидше це на око. У цьому випадку важливо знати пропорції сиропу. Але що б приблизно знати, від чого відштовхуватися, давайте підготуємо наступний набір продуктів.

    • Стиглих абрикос кілограм
    • Кілограм цукру
    • Вода для сиропу половина склянки.

    Перед приготуванням підготуйте банки і кришки. Вони повинні бути не тільки чистими, але і обданными гарячим паром.

    Підготуйте робоче місце: поставте мисочку з цукром і чайною ложкою, тарілку для кісточок, підготовлені банки.

    Процес приготування

  • Абрикоси обмийте, підсушіть рушником.
  • Працюємо з кожною абрикосинкой окремо. Виймаємо руками кісточку, плід при цьому залишаємо цілісним, тобто не розділяємо на часточки.
  • Замість віддаленої кісточки закладаємо в абрикос чайну ложку цукру, укладаємо фрукт в стерильну банку. Наповнювати банку можна і простішим способом. Ділити фрукти на часточки, вкладати їх у банки і пересипати цукром, шарами, тобто.
  • Заповнивши банку до країв, відставляємо на час.
  • Варимо сироп в каструльці: на склянку цукру половину склянки води.
  • Сироп повинен добре увариться, відповідно цукор повністю розчиниться.
  • Банку з фруктами залити гарячим сиропом, стерилізувати 30-35 хвилин.
  • Варення створює враження абрикосів у власному соку. Це, ну дуже смачно!

    Рецепт варення з абрикосів, перекручених на м’ясорубці з лимонами і апельсинами. Без варіння і стерилізації

    Прийшов час відкрити завісу над обіцяної інтригою. Ми будемо готувати варення без термічної обробки, яка збереже всі наявні в абрикосі корисності. А додавання апельсина і лимона збагатить смак готового продукту. Не варення, а суцільний вітамін С і іже з ним. Готується швидко, теж своєрідна п’ятихвилинка.

    Зберігати це варення потрібно в морозильнику. Для цього чудово підійдуть пластикові харчові контейнери, ті ж скляні банки з капроновою кришкою.

    В процесі знадобиться м’ясорубка, глибока миска для змішування інгредієнтів.

    Набір інгредієнтів

    • Два кілограми абрикос (смачних, стиглих, соковитих)
    • Цукру 3 кілограми
    • Два середніх лимона
    • Три середніх апельсина.

    Готуємо кулінарне диво

  • Абрикоси вимити, підсушити паперовим рушником.
  • Розділити на часточки, видалити кісточки.

  • Лимони вимити, витерти насухо, порізати на шматочки, щоб легше було перекручувати. По можливості видалити кісточки. А ось цедру знімати не потрібно. Вона збагатить варення своїм шармом.
  • Апельсини вимити.
  • Гострим ножем акуратно зняти цедру (вона може гірчити). Але можна і залишити.
  • Розділити апельсин на часточки, видалити білі волокна.

  • Перекрутити на м’ясорубці або подрібнити блендером абрикоси, апельсини і лимони.

  • Скласти масу в миску, додати цукор, розмішати до однорідності.

  • Розкласти в підготовлену тару, закласти на зберігання в морозильник.

  • Незважаючи на те, що варення зберігається при низькій температурі, воно прекрасно ріжеться на шматочки в той момент, коли Ви дістаєте його для вживання. З млинцями, з оладки з вівсянкою, такого варення ціни немає. Посудіть самі, серед холодної зими, у Вас на столі свіжі абрикоси. Так що, рекомендую!

    На закінчення хочеться сказати, що варення – це наші національні традиції, частина російської душі. І, незважаючи на достаток солоденького в магазинах, ми все одно запасаємося на зиму домашніми вареньицами, не перестаємо любити їх. І правильно робимо.

    Джерело: http://glam-novias.com.ua/