Три рецепти приготування новорічного холодцю.

73




Холодець – це страва, без якого важко уявити святковий стіл на Новий рік. Деякі господині уникають його готувати, думаючи, що це дуже складно і довго. Однак поспішаємо вас переконати і пропонуємо три простих рецепта «холодцю» на різний смак.

М’ясний холодець без желатину

Інгредієнти:

Свинячі ніжки – 2 шт.
Яловичина – 1 кг
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Часник – 1 головка
Лавровий лист – 3 шт.
Корінь селери (сухий), запашний перець, сіль, перець – за смаком

Приготування:

Свинячі ніжки і яловичину добре промийте, яловичину крупно поріжте. Залийте їх повністю водою в каструлі і доведіть до кипіння. Періодично прибирайте піну. Викладіть в бульйон цибулю, лавровий лист, запашний перець, дрібку кореня селери, сіль і перець. Через 30 хв вийміть лавровий лист, цибулю і варіть майбутній холодець ще 4-5 годин. Після вийміть м’ясо з бульйону, відокремте від кісток, наріжте разом з часником і викладіть у форму. Бульйон процідіть і також залийте у форму. Охолоджуйте холодець 10-12 годин і прикрасьте його свіжими овочами. Не забудьте, що холодець без желатину почне танути на столі вже через 2 години!

Три рецепта приготовления новогоднего холодца

Класичний курячий холодець

Інгредієнти:

Курка – 1 шт.
Курячі стегенця – 2 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Часник – 1 головка
Морква – 1 шт.
Желатин – 40 г
Запашний перець, лавровий лист, сіль, зелень – за смаком

Приготування:

Курку і стегенця залийте в каструлі 5 л води і доведіть до кипіння. Зніміть пінку, відлийте 2 ополоника, додайте желатин і залиште набухати 1 годину. Викладіть в каструлю очищені моркву з цибулею, запашний перець, лавровий лист і сіль. Варіть бульйон 2,5 години, після процідіть і змішайте з желатином. М’ясо відокремте від кісток, порвіть на волокна, помістіть разом з нарізаним часником в форми і залийте бульйоном. Холодець поставте на ніч у холодильник і посипте свіжою зеленню.

Три рецепта приготовления новогоднего холодца

Вегетаріанський холодець з агар-агаром

Інгредієнти:

Морква – 2 шт.
Корінь селери – ½ шт.
Запашний перець – 5 шт.
Агар-агар – 2 ч. л.
Броколі, стручкова квасоля, кукурудза, петрушка, лавровий лист, спеції, сіль – за смаком

Приготування:

Очистіть моркву, корінь селери, залийте 2 ст. води і варіть 20 хв. Додайте за смаком петрушка, брокколі, стручкову квасолю, кукурудзу або інші овочі на ваш смак, а також улюблені спеції, лавровий лист і сіль. Готуйте ще 10-15 хв. Після вийміть овочі з бульйону, наріжте і викладіть у форму. В рідину всипте агар-агар, ретельно перемішайте, залийте овочі і відправте холодець в холодне місце на всю ніч. Подавайте блюдо з хріном або гірчицею!

Три рецепта приготовления новогоднего холодца