Рубані котлети з курки завжди виручають мене, якщо потрібно приготувати швидкий і ситну вечерю. А найбільше радує той факт, що всі компоненти для фаршу подрібнюються ножем, а не електром’ясорубкою, яка свої гудінням зводить з розуму весь будинок. Курячі котлети дуже ніжні і соковиті, і залишаються смачними навіть в холодному вигляді.
Рубані котлети з курячої грудки з сиром і майонезом на сковороді
покроковий рецепт приготування рубаних курячих котлет:
М’ясо промити, очистити від плівок і замаринувати на 10-15 хвилин в солі і лимонному соку (можете також додати свою улюблену приправу).
Помиті гриби дрібно нарізати, протушкувати на сковороді до повного випаровування вологи, після чого додати трохи рослинного масла і обсмажити.
Нарізати невеликими кубиками твердий сир.
Куряче філе також подрібнити дрібними скибочками.
Додати обсмажені печериці.
Змішати фарш з кукурудзою і дрібно нарізаними помідорами (без шкірки).
Додати яйця, майонез, перець, сіль. Якщо любите зелень, то можете додати в котлетки свіжу петрушку або кінзу.
В останню чергу змішати фарш з борошном і поставити його на 10-15 хвилин в холодильник.
Тепер залишилося обсмажити котлети з обох сторін, викладаючи на сковороду по столовій ложці фаршу.
З кількості продуктів, зазначених в моєму рецепті, виходить 15-18 котлет, так що вистачить для вечері великій родині (і навіть пригостити сусідів).