Ще один варіант знаменитого салату»мімоза”. Тепер зі скумбрією

59

Знаменитий салат «мімоза»… Різні господині роблять його по-різному: з картоплею і без, з морквою, з вершковим маслом, з рибними консервами типу сардини/сайри або з горбушею і т.д. Я роблю «мімозу» зі скумбрією в маслі, мені подобається саме такий варіант. Незважаючи на те, що рецепт давній, цей салат незмінно користується популярністю за святковим столом і подобається всім гостям.

продукти

  • рибні консерви в олії (у мене скумбрія) – 1 баночка
  • відварна картопля – 2-3 шт.
  • яйця варені – 3 шт.
  • сир твердих сортів – 100 г
  • цибуля — 1 шт
  • сіль, зелень – за смаком
  • майонез для заправки

як приготувати салат

Спочатку підготуємо всі інгредієнти, а потім будемо збирати салат шарами на блюді.

Скумбрію розминаємо виделкою, великі кісточки дістаємо.

Варені круто яйця трьом на дрібній тертці окремо білки від жовтків.

Також натираємо сир і подрібнюємо зелень.

Відварну картоплю розминаємо в пюре або трьом на тертці.

Тепер викладаємо салат шарами, кожен шар трохи подсаливаем і поливаємо майонезом.

Нижній шар-картопля, далі йде скумбрія, потім дрібно нарізану цибулю, потім терті яєчні білки, зелень, сир і зверху – яєчні жовтки.

Перед подачею обов’язково даємо салату просочитися в холодильнику.

Приємного апетиту!

попередня статтяКрасиві і здорові волосся – як їх зберегти?
наступна стаття“лікар говорив, що такого взагалі не може бути”. Жінка з позаматковою вагітністю народила здорову дитину