Знаменитий салат «мімоза»… Різні господині роблять його по-різному: з картоплею і без, з морквою, з вершковим маслом, з рибними консервами типу сардини/сайри або з горбушею і т.д. Я роблю «мімозу» зі скумбрією в маслі, мені подобається саме такий варіант. Незважаючи на те, що рецепт давній, цей салат незмінно користується популярністю за святковим столом і подобається всім гостям.
продукти
- рибні консерви в олії (у мене скумбрія) – 1 баночка
- відварна картопля – 2-3 шт.
- яйця варені – 3 шт.
- сир твердих сортів – 100 г
- цибуля — 1 шт
- сіль, зелень – за смаком
- майонез для заправки
як приготувати салат
Спочатку підготуємо всі інгредієнти, а потім будемо збирати салат шарами на блюді.
Скумбрію розминаємо виделкою, великі кісточки дістаємо.
Варені круто яйця трьом на дрібній тертці окремо білки від жовтків.
Також натираємо сир і подрібнюємо зелень.
Відварну картоплю розминаємо в пюре або трьом на тертці.
Тепер викладаємо салат шарами, кожен шар трохи подсаливаем і поливаємо майонезом.
Нижній шар-картопля, далі йде скумбрія, потім дрібно нарізану цибулю, потім терті яєчні білки, зелень, сир і зверху – яєчні жовтки.
Перед подачею обов’язково даємо салату просочитися в холодильнику.
Приємного апетиту!