Шарлотка з яблуками в духовці – простий і смачний рецепт!

75

Якщо Вам потрібно накрити стіл до чаю шикарно і швидко – це явно шарлотка з яблуками в духовці. Це абсолютно безпрограшний варіант. Поєднання солодкого і ніжного бісквіту з соковитими фруктами задовольнить найвишуканіші смаки. А Ви, маючи під рукою простий і смачний рецепт шарлотки з яблуками в духовці, отримаєте масу захоплених компліментів.

Що ж це за диво – рецепт? Звідки гарантована впевненість у хорошому результаті? Це рецепт не тільки простий і смачний, він ще й перевірений на власному досвіді. Вивірені пропорції методом проб і помилок. Зате тепер я з гордістю можу поділитися ним, розкрити свої маленькі секрети приготування ласощів.

Пропонований рецепт шарлотки з яблуками в духовці, надасть можливість подати до солодкого столу справжній кулінарний шедевр. Оригінально оформлений, він складе гідну конкуренцію тортів і тістечок.

Хочу ще додати до переваг моєї пропозиції:

  • Вам більше не доведеться борознити простори інтернету в пошуках надійної рецептури
  • Взявши за основу пропорції бісквітного тіста, Ви станете справжнім асом у приготуванні кондитерських виробів на бісквітній основі.
  • Так що не сумнівайтеся, пробуйте!

    Як приготувати шарлотку з яблуками в духовці

    Шарлотка з яблуками користується не просто популярністю, а постійно зростаючою. Любителі солоденького обожнюють її за відмінний смак, професійні кухарі – кондитери через швидкість приготування, домашні господині за доступність інгредієнтів у будь-який час року.

    Все веде до того, що мати смачний рецепт шарлотки просто гостра необхідність. Отже вперед, і як кажуть, з піснею.

    Крім продуктового набору нам знадобляться кухонне приладдя

    • Форма. В її якості можна використовувати заводський розбірний варіант, глибоку сковороду, лист або деко з бортиками. Розмір залежить від Ваших апетитів і кількості персон
    • Міксер. Його відсутність може замінити віночок, але тоді доведеться довше збивати яйця з цукром. Але зазначу відразу, що на якість шарлотки це не вплине
    • Миска або каструлька для збивання та змішування продуктів
    • Пергамент для випічки

    Необхідні інгредієнти

    Секрет смачної і вдалою шарлотки таїться в бісквітної основі. Саме вона, м’яка і повітряна, задає тон готовому продукту. А щоб бісквіт вийшов високим і гарним, потрібно правильно визначитися з пропорціями основних складових, які співрозмірні з наявною формою.

    Наведене кількість продуктів буде ідеальним для круглої форми розміром 20-25 сантиметрів в діаметрі. Якщо у Вас форма більше, або кількість учасників чаювання велике, пропорції продуктів можна зр

    івать.

    Для початку визначимося з нехитрим списком інгредієнтів, який включає в себе:

    • Двісті грамів цукру
    • Сто п’ятдесят грамів борошна
    • Шість яєць середніх розмірів
    • Яблука в кількості 6-7 штук.

    За кількістю необхідних грамів, хочу дати пораду: якщо немає можливості зважити продукти, скористайтесь склянкою. Якщо Ви є щасливим володарем гранчастого двухсотграммового склянки, то він чудово замінить кулінарні ваги. Візьміть по одній склянці борошна і цукру.

    Вимоги до продуктів

    Якісні інгредієнти, які відповідають певним вимогам, забезпечать пишний бісквіт. Те, до чого ми власне і прагнемо.

  • Борошно обов’язково повинна бути вищого гатунку, суха і просеянная. Пропустивши її через сито, Ви збагатите її киснем, що просто необхідно для хорошого бісквітного тіста.
  • Цукор також повинен бути сухим.
  • Дуже важливий нюанс – яйця повинні бути холодними. В такому випадку вони краще взобьются з цукром. І ще – не біжіть за домашніми яйцями на ринок, бажаючи поліпшити смакові якості тесту. Магазинні не тільки чудово підійдуть, але корисніше для бісквітного тіста. У них жовток не такий щільний, як в домашньому продукті, і тому вони більш придатні для збивання. Та й «вік» магазинних яєць більш прийнятний – сильно свіжі нам не бажані.
  • Яблука краще використовувати кислих або кисло-солодких сортів. Але якщо є в наявності тільки солодкі, то можна трохи зменшити кількість цукру
  • Покрокове приготування

  • Нескладний процес почнемо з маленьких хитрощів. Для того щоб яйця з цукром пишніше взбивались, покладіть приготовлену для цих цілей мисочку з віночками для збивання в холодильник. Можна навіть в морозильник хвилин на 10-15.
  • Далі включимо духовку, нехай набирає необхідні градуси. Нам потрібно 180.
  • Готуємо форму. Її треба вистелити з усіх боків пергаментом. Його використовую навіть у випадках з рознімної формою – мені так здається надійніше. Якщо у Вас сковорода або лист, нехай пергамент трохи виступає за краї. Тоді буде краще виймати шарлотку.
  • Готуємо яблука. Їх потрібно вимити, прибрати вологу, очистити від шкірки, насіння.
  • Наріжте фрукти невеликими кубиками, складіть в окремий посуд, прикрийте, щоб не потемніли.
  • В охолоджену миску розбийте яйця, всипте цукор.
  • Подивіться на годинник, запам’ятайте час. Починайте збивати, поступово збільшуючи швидкість міксера. Процес збивання триває 15 хвилин. Не поспішайте, бісквітне тісто не любить суєти. Саме за цей час цукор повинен повністю розчинитися, маса придбає необхідний обсяг і консистенцію. Дотримуйтеся цього тимчасового нюансу. Це одна із запорук вдалого бісквіту.
  • Після закінчення покладеного часу, Ви побачите перед собою побілілі повітряну масу. Рази в три, як мінімум, збільшення в об’ємі.
  • Відкладіть міксер, далі працюємо ручками. Тільки ними можна відчути потрібну структуру напівфабрикату.
  • Поступово закладаємо борошно, одночасно перемішуючи тісто акуратними рухами знизу вгору.
  • Перемішайте тісто до однорідного стану.
  • Надішліть нарізані яблука на дно форми, рівненько розподіліть.
  • Зверху залийте тісто, трохи підрівняйте поверхню, відправляйте в гарячу духовку на 45 хвилин.
  • Дуже важливо – не заглядайте в духову шафу перші 25-30 хвилин. Тісто не зрозуміє Вашого неспокою і неодмінно осяде.
  • Відповідний до кінця процес випікання дасть про себе знати дивовижним ароматом, ось тоді можна буде заглянути в духовку.
  • Верх добре підрум’яниться, це ознака готовності. Але все одно підстрахуйтеся дідівським методом, використовуючи зубочистку або очищену сірник. Якщо дерев’яна шпажка суха і чиста, значить, наша шарлотка готова.
  • Дістаньте з духовки, дайте трохи охолонути, вийміть з форми.
  • Остудіть як слід наше витвір кулінарного мистецтва, і пригощайте близьких. Старання і новий рецепт оцінять по достоїнству, будьте впевнені.

    Щоб верх пиріг вийшов більш цікавим, можна зробити наступне

    • Очистити від шкірки додаткове яблуко, або кілька
    • Зрізати опуклі частини
    • Зробити на них часті надрізи (не до кінця, своєрідною насічкою)
    • Поставити яблучні прикраси на поверхню сирого бісквітного тіста. В процесі випікання та підняття бісквіта, вони трошки поринуть в основу. Видними залишаться тільки верхівки. Під дією температури вони трохи розкриються, будуть нагадувати своєрідні трояндочки.

    Хочу зупинитися на такому моменті. На жаль, іноді бувають випадки, коли в силу певних причин, погано збиваються яйця. І цукор може виявитися сируватим, або підведе неналежну якість яєць, та мало не залежних від нас причин.

    Це Ви можете відчути в той момент, коли руками перемішуєте яєчно – цукрову суміш з борошном. На дні посуду відчуєте якусь кількість рідини. Це вірна ознака поганого збивання суміші.

    Врятувати ситуацію зможе додавання в тісто, 0,5 чайної ложки соди, погашеної оцтом. Але, повторюю, це буває вкрай рідко. Рада на всякий пожежний, як говориться. При правильному підході і виконанні всіх покрокових інструкцій, все у Вас вийде.

    Як можна оригінально подати шарлотку з яблуками

    Тут вже є де розігратися фантазії кулінара. Було б бажання. Прикрасити і подати можна страву можна самими різними способами. Найпростішу – присипати цукровою пудрою. Але я хочу порадити подачу під шоколадною глазур’ю. Це річ. Кисло – солодку гармонію шарлотки розбавляє дивовижний смак шоколаду!

    Для шоколадної глазурі підготуйте: три столові ложки сметани, одну столову ложку цукру, дві чайні ложки какао порошку, 50 грамів вершкового масла.

    Масло розтопіть, додайте сметану, цукор, какао. Перемішуючи, доведіть до кипіння. Глазур готова. Дайте їй трохи охолонути. Змастіть верх і боки шарлотки. Ну чим не справжній торт! А за смаковими якостями може і перевершити деякі.

    Ось яка вона, проста і смачна шарлотка з яблуками в духовці. Якщо у Вас є свої секрети і хитрості, з задоволенням повчуся і візьму на озброєння. Поділіться?

    Джерело: http://mamedsat.com.ua/