Навіть зовсім невелика упаковка житніх хлібців в магазині коштує невиправдано дорого. Адже їх можна майже без всяких витрат зробити і вдома за 15 хвилин. Печуться такі хлібці просто з борошна і води.
продукти
- 200 грамів житнього борошна
- 125 мл теплої води
- 20 грамів меду
- 20 мл рослинного масла
- половина чайної ложки солі
- 1 столова ложка кунжуту і стільки ж лляного насіння
- чайна ложка розпушувача.
Як приготувати житні хлібці
У приготуванні такі хлібці дуже прості. Спочатку в глибокій мисці змішуємо борошно, розпушувач, насіння кунжуту і льону. Потім розводимо в теплій воді сіль і мед, виливаємо цю суміш до борошна і замішуємо тісто. Дайте йому відпочити півгодини.
На робочу поверхню розстеляємо пергамент, присипаємо його борошном (так тісто не буде прилипати) і прямо на ньому розгортаємо тісто в плоский прямокутник. Ділимо гострим ножем на окремі заготовки.
Ставимо деко в духовку і запікаємо 15 хвилин при 180 градусах.
Наші житні хлібці вийшли швидше нейтральними, їх можна подавати на стіл замість хліба до будь-якої страви.
Приємного апетиту!
відеорецепт: