Здорове харчування, фізична культура нині в моді. Стало бути, саме час згадати про перловке, відкрити комору білка та інших корисних речей. А заодно і дізнатися, як варити перловку на воді правильно.
Це принципове питання у випадку з перловкою. Адже скептичне ставлення до неї це тільки результат неправильного приготування. Від уміння кашевара буде залежати, що він піднесе до столу – тверду шрапнель або м’яку і розварену кашу, ніжну і дуже смачну.
З перловкою потрібно поводитися делікатно, не варити, а но розварювати. У першому випадку кожна крупинка закриється в собі, злякавшись швидкого натиску. А в другому – разомлеет, розкриється і з вдячністю віддасть всі свої багатства.
Подачу перлової каші можна прикрасити цікавими історичними оповіданнями. Про те, як її любив Петро Великий, про те, як годував корисної кашею своїх диво богатирів Олександр Суворов. А в наш час цар – каша є головною героїнею на фестивалях каш. Історія страви з перловки налічує сторіччя, тому можна знайти захоплююче оповідання для всіх вікових категорій і поєднати корисне з приємним.
В якості гарніру можу порадити курячі котлети, мені сподобався рецепт на сайті http://firstcook.ru/kurinye-kotlety.html
Так само якщо з якихось причин ви передумали варити перловку, може бути, ви захочете приготувати розсольник.
Нам належить теж дуже захоплюючу подорож у світ правильно приготовленої перловки. Після якого можна буде написати свою історію відкриття дивовижної перлини російської кухні.
Отже, в дорогу!
Зміст:
- Перловка на воді. Рецепт з попереднім замочуванням крупи
- Перловка на воді. Рецепт швидкого приготування без замочування крупів
Перловка на воді. Рецепт з попереднім замочуванням крупи
Перловка настільки поживна, що цілком може бути самостійною стравою у вигляді каші. Використовують її і для гарнірів, і для приготування супів. Від кінцевої мети будуть залежати і пропорції, і способи приготування.
Перловка готується довше інших круп. Але вона сама буде «допомагати кухарю на всіх етапах. А в результаті ще й нагородить всіх за терпіння незвичайним смаком. Додасть сили, зніме втому, підніме настрій. А для здоров’я перлова каша – справжнісінький вітамінізований джерело. Причому омолоджуючий, допомагає скинути пару – трійку зайвих кілограмів.
Давайте приготуємо перловку так, що б вона показалася у всій своїй красі, і зайняла по праву царське місце на обідньому столі. Якщо Ви один раз відповідально підійдете до процесу, другий раз вмовляти не доведеться. Ви зрозумієте, що це єдино правильний рецепт. Тим більше, що активного робочого часу буде потрібно хвилин двадцять, не більше.
Які ж секрети таїть правильне приготування загадкового злаку?
Їх в принципі небагато, і вони самі нехитрі:
На пропорціях хочеться зупинитися детальніше
Розсипчаста крупа буде хороша для гарніру, розмазня краще підійде для самостійного блюда. Але це, як кажуть, на любителя.
Давайте підготуємо продукти
- Стакан перловки
- Літр води для замочування
- П’ятдесят грамів вершкового масла (з них 30 для варіння, 20 для додавання в готову страву)
- Сіль
- Дві склянки окропу
Замочування крупи. Краще всього зробити це на ніч.
На цьому підготовчий етап закінчився. Приступаємо до основного процесу. Для того, що б організувати водяну баню, нам знадобляться дві каструлі різних розмірів. Споруджувати лазню, враховуючи заходи обережності.
Підбирайте зручні каструлі. Тому що кашу доведеться іноді помішувати. У мене, наприклад, вийшло так: менша каструля виконувала функції джерела пари, а більшою тужила каша. До речі, посудину для каші підбирайте з урахуванням того, що крупа буде збільшуватися в розмірах. Для склянки крупи цілком підійде дволітрова каструлька. Відразу зазначу, що процес приготування повинен відбуватися на помірному вогні.
Покроковий процес приготування перловки на воді
Все готово! Ви розібралися, як варити перловку на воді за всіма правилами. Саме так, як радять корифеї національної кухні. Ви справжній кашовар!
Перловка на воді. Рецепт швидкого приготування без замочування крупів
Не благаючи переваг замочування і водяній лазні, зазначимо, що можливе приготування перловки на воді без цих процедур. Мало які бувають випадки в житті. Може терміново потрібно приготувати розсольник, наприклад, який немислимий без перловки. Так що потрібно мати на озброєнні і швидкий рецепт.
Готуємо класичний набір продуктів для розсипчастої каші
- Стакан перловки
- Тридцять грамів вершкового масла
- Два, два з половиною склянки води
- Сіль
Приготування
Якщо Ви захочете скуштувати перлової каші, то додайте трохи вершкового масла. Буде смачно. А заодно порівняйте два методи приготування, відзначите для себе оптимальний варіант.
Включайте в своє домашнє меню перловку частіше, і Ви відчуєте, як вона наповнює організм енергією і життєдайною силою Готуйте з любов’ю! І царське блюдо відповість взаємністю!
Джерело: http://istoriya.sumy.ua/