Кожна Олімпіада – це привід для країни похвалитися своїми організаційними здібностями, кращими спортсменами і, звичайно, шеф-кухарями. Меню для Сочі 2014 досі тримається в секреті, але ми знаємо, що нагодують гостей крем — суп з брокколі з мигдалем.

Згідно з деякими даними, самої «смачної» була визнана Олімпіада 1992 року в Барселоні. У столиці Каталонії до столу подавали корисні і неймовірно смачні страви: паелью, рибу, м’ясо, знамениту іспанську шинку, всілякі овочі і фрукти — словом, на тарілці у спортсменів виявилося все пишність середземноморської кухні.
А ось найбільш невдалими в кулінарному плані були визнані Ігри 1996 року в Атланті. Тоді багато делегації вельми негативно відгукувалися про якість олімпійської кухні (варто зауважити, що серйозній критиці піддалася організація тієї Олімпіади в цілому). Ну, а Олімпійські ігри в Пекіні запам’яталися явним домінуванням страв китайської кухні. До речі, деякі делегації на Олімпіади воліють приїжджати зі своєю їжею.
Олімпійський рецепт
Щоб відчути себе учасником Ігор, можна насолодитися стравами з олімпійського меню. Крем-суп з брокколі з мигдалем — одне з блюд, сочинський рецепт якого тримається в секреті. Можна тільки гадати, чи співпаде цей рецепт з тим, по якому приготують страву для спортсменів.
Інгредієнти:
— 400 грам брокколі,
— 1 морква,
— 2 картоплі,
— 1 ріпчаста цибуля,
— 1 літр овочевого бульйону,
— 100 грам вершків,
— оливкова олія,
— сіль, мелений імбир і кайенский перець за смаком,
— 100 грамів великого мигдалю.
Рецепт приготування:
Брокколі помити, почистити, розділити на суцвіття.
Моркву і картоплю почистити, помити, нарізати невеликими шматочками.
Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порубати.
Розігріти оливкову олію в каструлі, злегка приспустити в ньому овочі. Залити овочевим бульйоном, довести до кипіння, готувати з закритою кришкою близько 20 хвилин. Приправити сіллю, кайенским перцем, імбиром, чорним перцем і мускатним горіхом.
Розім’яти овочі за допомогою заглибного блендера, поставити в тепле місце. Додати вершки.
Мигдаль обсмажити на антипригарній сковороді без додавання жиру або масла, посипати суп перед подачею до столу.
Приємного апетиту!
Смак Сочі можна буде зберегти і після Олімпіади. Під брендом «Сочі-2014» по всій країні в продаж надійдуть солодкі символи Олімпіади — шоколадні цукерки з ягідними й горіховими начинками, шоколадні медалі, нуга, а також шоколадні фігури, виконані у вигляді талісманів сочинських Ігор.
Рецепт з путівника «Сочі олімпійський» серії «Помаранчевий гід», ЕКСМО

Сочі завжди був, є і залишається головним курортом країни, туристичною Меккою, куди прагнуть потрапити всі, хто жадає моря, сонця і відмінного відпочинку. Тепер місто асоціюється не лише з численними пляжами, санаторіями, і пальмами, але і з найважливішим для Росії і всього світу подією – зимовими Олімпійськими іграми «Сочі 2014».
Посилання по темі:
Топ-9 сайтів, де можна подивитися Олімпіаду в режимі онлайн


















