Заварне тісто на чебуреки з горілкою і яйцем

99

більшість сприймає чебуреки як варіант вуличного фастфуду, яким можна швидко вгамувати голод. Однак ця страва має довгу і цікаву історію. Почнемо з того, що готувати його так, як роблять представники тюркських народів, не може ніхто. А ось наблизитися до їх майстерності можна. Для початку вивчіть, як зробити заварне тісто на чебуреки.

Чебуреки: тісто заварне з горілкою, інгредієнти

Чебуреки — тюркське національне блюдо. Це пиріжок з м’ясною або яблучною начинкою, виготовлений з тонко розкатаного прісного тіста. Найчастіше зустрічається саме м’ясний варіант, оскільки він більш ситний.

У сучасному урбаністичному просторі чебуреки втратили свою екзотичність і оригінальність, перетворившись в варіант швидкої їжі.

Однак все, що зроблено кимось і на бігу, не те, що приготоване власноруч і з любов’ю. Якщо хочете зробити таку страву самостійно, тоді обов’язково поцікавтеся, як зробити тісто на чебуреки.

Саме в ньому прихований успіх цих пиріжків. Воно повинно бути еластичним, в міру щільним, щоб добре розкочувалося і не рвалося, а при смаженні, щоб утворювалася хрустка рум’яна скоринка.

Важливо також, щоб чебуреки довго залишалися м’якими. Хоча таке блюдо, правильно приготоване, будуть вистачати на льоту, тому зачерствіти чебурекам не вдасться.

Всі ці якості забезпечує заварне тісто. Якщо вже пробували готувати такий варіант тесту і думаєте, що всі знаєте, тоді поспішимо розчарувати: для пиріжків з м’ясом потрібно тісто з секретним інгредієнтом. Тому будемо вчитися готувати заварне тісто на чебуреки з горілкою і яйцем.

Для початку вивчіть, використання яких продуктів передбачає рецепт заварного тіста для чебуреків. З розрахунку на 10-12 порцій знадобиться:

  • пшеничне борошно-3 склянки;
  • вода — 150-170 мл;
  • сіль — ½ ч. Л.;
  • цукор — 1 ч. Л.;
  • горілка — 2 ст. Л.;
  • куряче яйце — 2 шт.;
  • рослинна олія — 2 ст. Л.

читайте також: заварне тісто: рецепт на вареники

Тісто на чебуреки з горілкою зробити просто. У процесі приготування в ньому утворюються бульбашки, які забезпечують одночасно м’якість і хрустку скоринку смачним і соковитим чебурекам.

Як приготувати заварне тісто на чебуреки з горілкою і яйцем

Якщо зупинилися на тому, як приготувати оригінальне тісто для чебуреків, тоді ознайомтеся з простою і ефективною технологією:

  • доведіть до кипіння воду, влийте туди рослинне масло, всипте сіль і соду. Зменшіть вогонь до мінімуму.
  • просійте борошно і всипати по чуть-чуть в киплячу воду.

Помішуйте, щоб не утворилися грудочки. Якщо побоюєтеся, що не зможете ретельно розмішати борошно, робите ці дії, поставивши каструлю на парову баню.

  • коли борошно заварили, зніміть каструлю з вогню і збийте отриману масу міксером.
  • додайте в тісто горілку, вбийте яйця і добре перемішайте.

Отримане тісто відправте в холодильник на три години. Після закінчення цього часу приступайте до розкочування заготовок і формування чебуреків.

Заварне тісто з горілкою для чебуреків — оптимальний варіант по швидкості і якості приготування.

Така основа вийде в міру щільною, буде добре розкочуватися, швидко прожариться до рум’яної скоринки.

читайте також: тісто на чебуреки: рецепт на кефірі

попередня статтяУ мережі знайшли винуватицю холодного московського літа.
наступна статтяПравильне виховання сина