Як зробити домашній майонез за допомогою міксера

12

господині знають, що кращі заправки для різних страв — ті, що приготовлені своїми руками. Найбільш затребуваний в цій категорії соус-майонез. Не поспішайте купувати його в магазині, а поцікавтеся, як зробити домашній майонез. Пропонуємо детальну і просту інструкцію.

Домашній майонез: рецепт

Майонез з’явився в побуті французів в xviii столітті завдяки протистоянню англії і франції.

Британці протримали в облозі війська герцога рішельє в столиці іспанського острова менорка-маон – до тих пір, поки з їжі нічого не залишилося, крім оливкової олії і яєць. З них винахідливі кухарі зробили ситний і простий соус-домашній майонез.

Цей продукт французької кухні в радянські часи вважався дефіцитом, а оскільки входив в багато святкові салати, в тому числі популярне олів’є, то господаркам довелося виготовляти його власноруч в домашніх умовах.

Ці знання корисні і сучасним богиням кухні, тому що майонез домашній набагато корисніше покупного, в якому містяться консерванти, що шкодять організму людини.

Рецепт майонезу і технологія його приготування шліфувалися століттями. Цей класичний рецепт і простий алгоритм створення майонезу пропонуємо вивчити.

Щоб приготувати 250 г соусу, необхідні такі продукти:

  • жовтки – 4 шт.;
  • рослинна рафінована олія (бажано оливкова) — 1 стакан;
  • гірчиця і цукровий пісок — по 1 ч. Л.;
  • сік лимона-1 ст. Л.

Соліть соус, орієнтуючись на власний смак. Крім того, кількість цукру і гірчиці також регламентуйте відповідно до того, якого смаку соусу хочете домогтися.

Багатьох господинь лякає приготування цієї базової заправки, тому що вони не знають, як зробити майонез.

Вивчіть просту технологію, яку полегшують домашні кухонні пристосування.

Як приготувати домашній майонез міксером

Приготування майонезу раніше було трудомістким процесом, оскільки слід було ретельно і довго за допомогою віночка збивати інгредієнти.

Сучасні пристосування і механізми значно полегшують кухонне життя господині.

Якщо хочете зробити домашній майонез, але не знаєте, як приготувати, тоді візьміть необхідні продукти і міксер.

читайте також: окрошка на майонезі з лимонною кислотою

Зверніть увагу на те, як слід його використовувати, в яких режимах, які дії виробляти. Отже:

  • у глибоку ємність викладіть жовтки, гірчицю і цукор.

На середніх оборотах міксера збийте цю суміш.

Не поспішайте нарощувати швидкість, тому що переб’єте жовтки і соус не загусне.

  • додавайте по краплі масло, потім перейдіть на тонку цівку.

Щоб спростити процес введення рослинного масла, перелийте його в невелику пластикову пляшку, нагрійте запальничкою кришку і зробіть шилом невеликий отвір (проколюйте з внутрішньої сторони).

Збивайте в міру додавання масла склад зачерпують рухами міксера-знизу догори.

  • у міру загустіння соусу додайте сік лимона.

Рухи міксера залишаються такими ж, як описано в пункті 2.

Соус готовий. На третьому етапі відрегулюйте смакові параметри майонезу-додайте сіль.

Майонез в домашніх умовах: секрети приготування

Гастрономічний світ вигадав масу лайфхаків, завдяки яким приготування домашнього майонезу перетворилося в простий і цікавий процес.

Щоб вдало впоратися з приготуванням соусу, візьміть на озброєння такі поради:

  1. всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
  2. використовуйте тільки свіжі яйця.
  3. допускається заміна лимонного соку укусом.
  4. використовуйте мікс рослинних олій-соняшникової та оливкової. Дотримуйтесь пропорцію 3: 1.

Щоб надати майонезу особливий смак, використовуйте такі топінги:

  • замініть звичайну гірчицю діжонською.

Так отримаєте вишуканий майонез для святкових страв.

  • щоб надати особливий смак соусу, зробити його пікантним, використовуйте часник, подрібнені в блендері петрушку, кінзу, базилік, цедру лимона.

Часниковий майонез і соус із зеленню — відмінне доповнення до м’ясних салатів і других страв. Майонез з цедрою розкриє смак морепродуктів і риби.

Цей домашній продукт простий у приготуванні, однак вимагає певних навичок і спритності.

Дотримуйтесь представленої інструкції, і навіть перший досвід в приготуванні домашнього майонезу буде успішним.

читайте також: справжній салат олів’є: класичний рецепт