Яблучний пиріг на сковороді-8 простих і швидких рецептів без духовки на плиті

79

коли стверджують, що пиріг з яблуками, приготований на сковороді, для ледачих — я дивуюся, оскільки в духовці робити випічку ще легше. Але в усьому іншому згодна. Пиріг-знахідка для тих, хто не має духової шафи або не дуже в ладах з ним. Готується неймовірно швидко, буквально за 15 хвилин. Завжди виходить пишним, розсипчастим і приголомшливо апетитним за рахунок підсмажених яблук з карамельним смаком. На якому б тесті ви не зробили випічку, зіпсувати десерт неможливо.

Ідея не нова, ми вже готували медовик і шоколадний торт на сковороді, і не пошкодували. Рецепти смаженого яблучного десерту чимало, оскільки тісто для випічки може бути на молоці, кефірі, йогурті, сметані. Буває листковим, пісочним, насипним. Є різні за технологією приготування пироги, і всі вони варті уваги.

Заливний яблучний пиріг на сковороді на кефірі з волоськими горіхами

Пишний, м’який, неймовірно смачний завдяки карамельним яблучкам, цей пиріг-перевертиш полюбиться відразу і назавжди.

Візьміть:

  • кефір – 200 мл.
  • яйця-2 шт.
  • борошно-300 гр.
  • вершкове масло-80 гр.
  • харчова сода-маленька ложка.
  • цукровий пісок-150 гр.
  • ванільний цукор-пакетик 8 гр.
  • волоські горіхи-50 гр.
  • сіль-щіпка.

Для начинки:

  • яблука – 3 шт.
  • цукор-2 столові ложки.

Покроковий рецепт:

Розділіть яблука на часточки, виріжте серцевину з насінням.

Щедро промажте шматочком вершкового масла денце і бортики сковороди. Посипте дно цукром поверх масла.

Покладіть яблучні часточки по колу.

Вбийте в миску пару яєць, закиньте звичайний і ванільний цукор, посоліть.

Збийте міксером до білизни суміші.

Влийте кефір, продовжуйте працювати міксером ще пару хвилин.

Додайте в миску з просіяного борошном соду, перемішайте. Надішліть в миску з кефірної сумішшю.

Замісити тісто. Пробивайте на низьких оборотах, поки не зникнуть грудочки.

Розтопіть вершкове масло, перелийте в тісто. Ще раз гарненько перемішайте за допомогою міксера.

Будь-яким способом роздрібніть волоські горіхи. Чи не подрібнюйте занадто дрібно, щоб вони відчувалися в пирозі.

Надішліть в миску з тестовою масою.

Перелийте тісто на сковороду, розрівняйте. Прикрийте кришкою. Поставте на помірний вогонь.

Орієнтовний час випікання яблучного пирога – 30-40 хвилин. Залежить від потужності вогню, діаметра сковорідки. Через півгодини починайте стежити за випічкою. Перевіряйте готовність за допомогою зубочистки.

Не звертайте уваги на блідість яблучного пирога – все ще попереду.

Наш пиріг-перевертень. Щоб викласти його накрийте випічку тарілкою прямо на сковорідці. Переверніть і приберіть сковороду. Пиріг залишиться на тарілці у всій красі.

Приємного апетиту!

Яблучний пиріг на сковороді – простий рецепт без духовки

Славний десерт до чаю можна спорудити буквально за 10-15 хвилин. Особливо, якщо запастися найпростішим рецептом на швидку руку.

Беремо:

  • борошно-стакан.
  • яблука – 1-2 шт.
  • яйця-4 шт.
  • цукровий пісок – ½ склянки.
  • розпушувач-1,5 маленької ложки.
  • соняшникова олія.
  • манка – жменю.

Як спекти:

  1. змастіть сковорідку маслом, не забувши пройтися не тільки по денця, але і по бортиках.
  2. густо посипте дно манною крупою.
  3. наріжте яблука тонкими часточками, викладіть на денце.
  4. для замісу збийте яйця з цукром.
  5. через 5 хвилин інтенсивного збивання додайте борошно, заздалегідь змішану з пекарським порошком.
  6. замісіть рідке тісто, залийте їм яблука. Накрийте сковорідку кришкою.
  7. увімкніть на плиті вогонь, відрегулюйте до малого. Смажте пиріг протягом 20-25 хвилин.
  8. вимкніть конфорку, акуратно переверніть випічку і викладіть на плоске блюдо.
  9. ще раз старанно змастіть сковорідку маслом, посипте манкою. Покладіть пиріг обличчям вниз (блідою стороною).
  10. продовжуйте обсмажувати ще чверть години під закритою кришкою.
  11. перевірте готовність десерту, проткнувши його сірником. Перекладіть випічку на тарілку і прикрасьте глазур’ю.

Швидкий яблучний пиріг на сковороді за 15 хвилин (на сметані)

Ще один варіант ледачої випічки за 15 хвилин. Структура випічки розсипчаста, повітряна, а кориця додасть чудову смакову нотку і неймовірний аромат.

Необхідно:

  • яблука-3 шт.
  • яйце.
  • борошно-200 гр.
  • розпушувач – 1,5 чайної ложки.
  • цукор-4 великі ложки.
  • топлене масло – 15 гр.
  • сметана-200 гр.
  • рослинна олія – 30 мл
  • лимонний сік – 4 великі ложки.
  • ванілін-щіпка.
  • кориця-за смаком.
  • сіль.

Як зробити:

  1. настругайте яблука часточками, видаліть насіння.
  2. розпустіть на сковороді топлене масло, викладіть нарізку. Відразу засипте корицю, цукор, полийте соком лимона. Перемішавши.
  3. в окремій посудині змішайте яйце зі сметаною. Гарненько збийте.
  4. додайте сіль з цукром, ваніль. Не припиняючи збивання, засипте борошно. Потім, коли маса буде практично готова, влийте соняшникову олію. Завершіть процес.
  5. вилийте рідке тісто на фрукти.
  6. готуйте під кришкою на малому вогні 6 хвилин.
  7. після переверніть і посмажте яблучний десерт ще 4 хвилинки.

Смачний пиріг з яблуками на молоці

Ніжний, пишний, з карамельними яблуками, пиріг готується дуже просто і швидко.

Буде потрібно:

  • борошно-200 гр.
  • яйця-2 шт.
  • молоко – 140 мл.
  • цукровий пісок-130 гр.
  • рослинна олія – 60 мл
  • ванілін – щіпка.
  • пекарський порошок-чайна ложка.
  • яблука – 2 шт.

Випікаємо:

  1. довільно наріжте яблука.
  2. промасліть дно і боки сковорідки, зверху посипте цукром.
  3. викладіть яблука.
  4. підготуйте тісто. Для цього з’єднайте молоко з яйцями, збийте в єдину масу. Додайте інші компоненти, перераховані в складі рецепта. Зробіть заміс без грудочок.
  5. вилийте заміс на фруктову начинку, закрийте сковорідку кришкою.
  6. поставте на плиту, зробивши маленький вогонь. Час приготування – 20-30 хвилин.
  7. готовий десерт переверніть, прожарьте ще 3 хвилинки.
  8. викладіть на плоску тарілку фруктами вгору.

Яблучний пиріг на йогурті з карамеллю з 1 яйцем

Заміна кефіру або молока натуральним йогуртом зробить пиріг зовсім іншим. Не стану описувати-рекомендую приготувати і самим зробити висновки.

Знадобиться на тісто:

  • яйце-одне.
  • йогурт-150 гр.
  • борошно-140 гр.
  • розпушувач – 2 маленькі ложки.
  • цукор-30 гр.
  • ванільний цукор-стандартний пакетик.

Для начинки:

  • яблука – 2-3 шт.
  • вершкове масло-30 гр.
  • цукровий пісок-стільки ж.

Технологія приготування:

  1. очистіть фрукти від шкірки, виріжте серединну частину. Наріжте м’якоть часточками.
  2. покладіть на сковороду шматочок вершкового жиру, додайте цукор. Розмішайте, пасеруйте на середньому вогні.
  3. як тільки масло розпуститься повністю, відправте обсмажуватися фруктову нарізку. Смажте до легкої рум’яності протягом 10 хвилин, не забуваючи часто помішувати вміст.
  4. замісіть тісто на йогурті. Для цього змішайте всі, зазначені в складі, інгредієнти. Попрацюйте міксером, перетворивши їх в досить рідкий заміс без грудок.
  5. вилийте масу на сковороду, розрівняйте. Готуйте під кришкою на маленькому вогні приблизно 10 хвилин.
  6. переверніть випічку, знову накрийте. Продовжуйте смажити ще 5 хвилин.

Сирно-яблучний пиріг на сковороді

Дуже вдалий варіант приготування десерту з двох улюблених інгредієнтів.

Беремо:

  • сир-500 гр.
  • яблука-3-4 шт.
  • яйця – 4 шт.
  • борошно – 6 столових ложок.
  • цукор-стільки ж.
  • вершкове масло-шматочок.
  • сіль.
  • харчова сода-чайна ложка.

Технологічна карта:

  1. розтопіть масло, покладіть порізані кубиками або часточками фрукти. Обсмажуйте, безперервно помішуючи, близько 3 хвилин на повному вогні.
  2. викладіть в миску сир, вбийте яйця. Додайте сипучі продукти-цукор, соду, сіль. Старанно розітріть, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
  3. введіть борошно, знову гарненько перемішайте.
  4. перекладіть на сковорідку, розрівняйте.
  5. смажте пиріг знизу, поки він не підрум’яниться. ПісляПереверніть, продовжуйте готувати до красивої підсмаженої скоринки з іншого боку.

Як спекти пиріг з яблуками з листкового тіста

Листкові пироги користуються заслуженою популярністю. Використовуйте будь-яке тісто – на дріжджах або без них.

Склад:

  • листкове тісто-1 лист.
  • яблука-3-4 шт.
  • вершкове масло-2 столові ложки.
  • цукор-2-4 ложки.
  • кориця-щіпка.

Як посмажити:

  1. розпустіть на сковороді масло з цукровим піском.
  2. наріжте часточками фрукти. Коли масло остаточно розчиниться, викладіть порізані фрукти. Посипте їх корицею.
  3. обсмажуйте до красивого карамельного відтінку.
  4. розморозьте лист листкового тіста, розкачайте. Накрийте пластом тіста, заправте краю всередину.
  5. готуйте, прикривши кришкою, поки тісто не підрум’яниться.

Відео-рецепт: шарлотка на сковороді

Прекрасний рецепт класичної шарлотки, виконаної без духовки. Дивіться ролик з авторською розповіддю про всі кроки і послідовності приготування десерту. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші пироги з яблуками, посмаженими на сковороді.

попередня статтяСезон півоній.
наступна статтяДружила з лілею брік, писала твір з катаєвим: як пройшло дитинство донцової з татом-розвідником і гувернантками