Варення з кульбаб – 2 перевірених рецепту!

820

Довго думали і, нарешті, зважилися приготувати варення з кульбаб? Чудово! Ви взяли дві правильні рішення.

Перше – порадувати близьких смачним і корисним стравою, друге – зайти на цю сторінку. Готую оригінальне ласощі багато років, із задоволенням поділюся накопиченим досвідом і деякими секретами. Як варити варення з кульбаб в 2017 році, буде для Вас питанням.

Повірте на слово, що приклавши мінімум зусиль, будете мати можливість насолоджуватися вітамінізованим нектаром круглий рік і згадувати тепле і ласкаве літо. А головне, будете здоровими та веселими!

Хочу зазначити, що в особі автора цих рядків Ви знайшли соратника, який у свій час довго йшов до висновку – навіщо ходити в аптеку, витрачати гроші на ліки, якщо воно росте під ногами. Та ще таке чудове на смак!

Сумніви супроводжувалися читанням відповідної літератури, радами з медичними працівниками. Ваги переважили на бік корисного рослини. Тепер у мене в арсеналі два чудових рецепту варення з кульбаб. Займаюся його приготуванням щорічно, раджу всім, а заодно і роздаю рецепти і поради.

За п’ять, щоб зайнятися приготуванням варення з кульбаб

  • Рослина володіє чудодійними лікувальними властивостями. Своєрідна панацея від багатьох хвороб
  • Це дуже смачно – справжній мед
  • Збір суцвіть – чудова фізична зарядка. Ще один додатковий спосіб скинути зайвий кілограм
  • Заготівлю матеріалу можна перетворити в захоплюючий сімейний відпочинок на свіжому повітрі
  • Баночка делікатесного продукту в запасі – гордість господині і родзинка до чаю.
  • Ну а тепер можна перейти від слів до справи.

    Зміст:

    • Рецепт варення з кульбаб
    • Рецепт варення з кульбаб з лимоном

    Рецепт варення з кульбаб

    Рецепт варенья из одуванчиков

    Варення з квіток кульбаби за смаком, кольором і складом нагадує мед. Готувати диво нектар можна два рази на рік, навесні та восени. В періоди найбільш бурхливого цвітіння. Збирати потрібно жовті і запашні квіточки. Для класичного рецепту знадобляться ще цукор і вода – ось і весь нехитрий набір продуктів.

    Поговоримо про кількості інгредієнтів. Чомусь інтернет рясніє рецептами із зазначенням квітів у штуках. Але ж квіти бувають різні за розміром. Як не помилитися? А шукати однакові – процес досить-таки виснажливий.

    Ми підемо іншим шляхом. За основу візьмемо вагу. Це дуже зручно. Ви зможете приготувати варення з такої кількості, що змогли зібрати, заклавши пропорційні грами.

    Отже, будемо дотримуватися таких пропорцій

    • Чотириста грамів квіток кульбаби
    • Половина літра води
    • Один кілограм і двісті грамів цукру

    Перш ніж вирушити на збір врожаю, давайте ознайомимося з деякими правилами

  • Для зручної і швидкої роботи, візьміть з собою ножиці і широку миску.
  • Не відкладайте заготовку на вечір – квіти закриються.
  • Збирати квіти потрібно в місцях, далеких від автомагістралей, шкідливих виробництв, великих населених пунктів. Одним словом, вибирати екологічно чисті простору.
  • Бажаніше вибирати рослини дволітки. Вони являють собою цінний матеріал за наявності корисних мікроелементів. Розпізнати їх можна за великим розміром і більш щільному квітці.
  • При подальшій сортування враховуйте наступне: зелений матеріал (плодоніжки) може бути присутнім тільки в невеликій кількості. Не більше двох – трьох відсотків від загальної маси матеріалу. Це Ви оціните, звичайно, приблизно.
  • Зібрали, перебрали, починаємо варити варення.

    Як варити варення з кульбаб, покроковий рецепт

    Как варить варенье из одуванчиков. Пошаговый рецепт

    Відразу приготуйте необхідний кухонний інвентар: глибоку миску для промивання квітів, емальовану каструлю (можна з нержавійки) для варіння самого продукту, друшляк, невеликий шматок марлі розміром друшляка, рушники для просушування рослин.

  • Перебрані квіти помістіть в миску, залийте водою хоча б на тридцять хвилин. Ви побачите, що в кольорах жили жучки, павучки. Вони почнуть спливати на поверхню. Злийте воду. Промивайте до тих пір, поки не переконаєтеся в чистоті матеріалу. Хочу зауважити, що деякі не миють квіти, щоб не змивати всякі корисності. Але я не дотримуюся такого максималізму. Не просто промиваю, а дуже добре промиваю, враховуючи нашу екологію
  • На друшляк накиньте марлю (щоб дрібниця не проскакувала), відправляйте туди квіти по черзі, Нехай волога стікає
  • Далі просушіть кульбаби з використанням рушників
  • Квіти відправляйте в каструлю, заливайте водою, ставте на вогонь
  • Потрібно воду довести до кипіння, при цьому переталкивая квіти дерев’яною качалкою. Таким чином ми змушуємо кульбаби віддати всі свої корисні принади
  • Кип’ятити протягом двох хвилин
  • Потім відставити, дати охолонути
  • Квіти віджати, вибрати, воду процідити
  • У воду покласти цукор, поставити на вогонь
  • Перемішуючи, довести до кипіння (за цей час цукор розчиниться повністю)
  • Кип’ятити 7 хвилин, не більше. Інакше всі корисні речовини зникнуть.
  • Варення з кульбаб готово. Ароматне, корисне, смачне. Йому потрібно дати трохи охолонути, розлити по банках і пригощатися.

    Важливий нюанс: таке варення бажано застосовувати в лікувальних цілях. Якщо Ви хочете зварити продукт для повсякденного меню – закладіть квітів кульбаби менше, всього 300-350 грамів.

    І все – таки, на цьому питанні давайте зупинимося докладніше. Погодьтеся, адже ми вдаємося до кульбаб більше з-за лікування і профілактики. Тому тут важливо не нашкодити, як у медицині.

    Варення з кульбаб користь і шкода

    Варенье из одуванчиков польза и вред

    Варення з кульбаб є прекрасним лікувальним і профілактичним засобом. Це все завдяки багатству, яке складають мікроелементи і вітаміни. А вже присутні мінеральні речовини визначають коло недуг, при яких рекомендується застосовувати варення.

    Насамперед, варення з кульбаб славиться загальнозміцнюючі і тонізуючі властивості. Чайна ложка в день і підбадьорить, і поліпшить настрій, і наповнить організм життєвою силою, і зміцнить імунітет.

    Селен, йод, мідь, калій і кальцій, фосфор і залізо, інші елементи – діють за своїми напрямами. Тому варення корисно при анемії, захворюваннях щитовидної залози, при хворих суглобах(ревматизм, подагра), при запальних процесах, при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

    Варення чудово знімає стреси, нормалізує обмін речовин, володіє м’якими проносними властивостями. Вживання цілющого ласощі позитивно позначається на шкірних покривах.

    Багате на вітаміни, варення з кульбаб прекрасно бореться з авітамінозом навесні. А в холодну пору року йому важко знайти заміну у протидії простудних захворювань. Аскорбінова кислота, бета – каротин, вітаміни групи В – надійно стоять на сторожі нашого здоров’я.

    Одним словом, якщо Ви будете обережно, не більше трьох чайних ложок в день, прикладатися до баночці з смачним ліками – обов’язково відчуєте її цілющу силу. Всі Ваші органи будуть в порядку.

    Але кожне правило має виняток. Так і тут. Варення не рекомендується давати дітям до п’яти років, хворим на цукровий діабет, які страждають від алергії на компоненти, при діареї, при загостренні гастриту і виразкової хвороби, при наявності каменів у жовчному міхурі. Тут в пору буде сказати – якщо відчуваєте якийсь сумнів, краще зверніться до свого лікаря.

    Рецепт варення з кульбаб з лимоном

    Рецепт варенья из одуванчиков с лимоном

    Не можу не запропонувати варення з кульбаб з лимоном. Кислинка лимона, свіжа цедра роблять його смак набагато багатше і цікавіше.

    Набір інгредієнтів:

    • Чотириста грамів квітів кульбаби
    • Два лимона
    • Півтора кілограма цукру
    • Один літр води

    Покрокове приготування

  • Квіти зібрати, очистити від зелених стеблинок, гарненько промити, підсушити
  • Півтора лимона разом зі шкіркою порізати
  • Каструлю з водою, поставте на вогонь, закип’ятіть, додайте цукор
  • Зменшіть вогонь, варіть до повного розчинення цукру
  • В отриманий сироп закладіть нарізаний лимон, підготовлені квіти
  • Закип’ятіть і варіть 15 хвилин
  • Наприкінці варіння видавіть сік з половини лимона, що залишилася, почекайте коли закипить, зніміть з вогню
  • Відставте каструлю на добу – нехай настоюється, а інгредієнти обмінюються люб’язностями
  • Процідіть сироп на наступний день, видаливши квіти і лимон
  • Проваріть на слабкому вогні 20 хвилин. Не забувайте помішувати
  • Делікатес з лимонним присмаком готовий. Якщо Ви холите заготовити його на зиму – розлийте гарячим в підготовлені банки, загорніть кришкою.

    Ось таке смачне і зціляє варення можна приготувати зі звичайної кульбаби, який ми до певного часу приймаємо за бур’ян. А його не потрібно викидати, а цінувати, використовувати і говорити велике спасибі.

    Джерело: http://istoriya.sumy.ua/

    попередня статтяЯк варити перловку на воді. Два рецепту приготування перловки
    наступна статтяЗ простолюдинок в аристократки: що робила кейт міддлтон, щоб підкорити принца вільяма і отримати титул