Переїхавши жити в Фінляндії я познайомилася поступово з різними місцевими стравами. І серед солодощів, які не тільки розпробувала, але і щорічно заготовляю, варення з брусниці з морквою. Фіни таке варення поважають з чорними ковбасками або грилем. Рецептом зі мною поділилася свекруха. Поєднання моркви і брусниці може здатися дивним, але спробуйте – вам обов’язково сподобається.
Рецепт простий.
1,5 кг брусниці
1 кг моркви
625 г цукру для варення або мармеладу
Моркву подрібнити в комбайні і спочатку проварити з невеликою кількістю води (пів-склянки), потім додати подрібнену брусницю. Дати закипіти і додати цукор. Помішуючи варити хвилин п’ять і розлити в стерилізовані банки.