Норвезька сьомга “татакі” зі скандинавськими спеціями, маринованою цибулею та морквою, сельдереевым кремом і картоплею фрі. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
– 600 г філе норвезької сьомги (спинка)
– сушені спеції (гвоздика, зірковий аніс, насіння коріандру, мускатний горіх, лавровий лист і т. д.)
– розсіл для маринування (1 частина цукру, 2 частини оцту, 3 частини води)
– 8 дрібних молодих цибулин
– 2 моркви
– 1 корінь селери
– 0,5 л молока
– 600 г картоплі
– 100 г вершкового масла
– мука
– яйця
– панірувальні сухарі
Спосіб приготування:
Спеції і обсмажити за допомогою блендера подрібнити в порошок з невеликою кількістю солі і цукру. Норвезьку сьомгу обваляти в отриманій суміші і підрум’янити на сковороді з усіх боків (всередині риба повинна залишатися сирої), при подачі на стіл нарізати на шматки.
Цибулю і моркву очистити, цибулини не різати, а моркву порізати за допомогою скиборізки. Згасити на повільному вогні в розсолі приблизно 3 хвилини, зняти з вогню, цибулю і моркву з розсолу не виймати.
Селеру очистити від шкірки і нарізати шматочками. Відварювати в молоці, поки не стане м’яким, потім за допомогою блендера зробити пюре з селери.
Очищений картопля відварити до м’якості. Воду злити повністю до сухості, картоплю розім’яти з вершковим маслом, додавши сіль і перець. Зліпити з картопляної маси невеликі кульки і двічі обваляти в борошні, яйці і паніровці. Смажити у фритюрі при температурі близько 150 градусів до золотистого кольору.
Посилання по темі:
Форум “Рецепти”