Салати з маринованими печерицями – прості смачні рецепти з куркою, огірками, яйцями

8

при складанні меню для святкового столу прийнято враховувати смаки всіх гостей. Гостренький салат з маринованими печерицями викличе безсумнівний інтерес у сильно половини, оскільки хороший під чарочку. Сподобається прекрасній частині людства, тому як завжди виходить дуже смачним, яскравим, незвичайним.

Оригінальність закусці надають додаткові продукти, овочі і навіть фрукти. Кладіть гриби, яйця, сир, крабові палички. Додавайте м’ясні інгредієнти-курку, язик, яловичину, шинку, ковбасу. Урізноманітніть смак кукурудзою, маринованими огірками, квасолею, помідорами, морквою по-корейськи. Формуйте салат шарами або викладайте упереміш, незалежно від цього блюдо гарантовано порадує і захопить.

Салат з маринованими печерицями, куркою і квасолею – святковий рецепт з горіхами

Дивно смачний салат з волоськими горіхами, грибами і курочкою, гідний стати фішкою святкового частування. Печериці допустимо замінити опеньками (рецепти салатів з ними знайдете на іншій сторінці, запрошую).

Візьміть:

  • куряче філе-300 гр.
  • мариновані печериці-300 гр.
  • консервована квасоля-400 гр.
  • волоські горіхи-50 гр.
  • червона цибулина.
  • кріп-кілька гілочок.
  • майонез-2 великі ложки.
  • каррі-маленька ложка.
  • сіль.

На маринад для лука:

  • крутий окріп – ½ склянки.
  • цукор-чайна ложка.
  • сіль – ½ чайної ложки.
  • яблучний оцет 6% – 2 великі ложки.

Покроковий рецепт:

Помийте філе, старанно просушіть серветкою. Натріть м’ясо сумішшю солі і каррі з обох сторін.

Налийте на сковорідку масло, розжарити його. Викладіть м’ясні заготовки, обсмажте на повному вогні протягом 2 хвилин.

Переверніть грудку, прожарьте ще пару хвилин. Після додайте півсклянки води, зменшіть потужність вогню до мінімуму. Прикрийте сковорідку кришкою, готуйте курку 15-20 хвилин.

Наріжте грудку середніми кубиками.

Наріжте червону цибулину кубиками, складіть в невелику миску.

Заправте сіллю з цукром, влийте оцет, залийте окропом. Через 15 хвилин злийте маринад, кубики підсушіть.

На сковорідку без масла викладіть ядра волоських горіхів. Прожарьте, постійно помішуючи, протягом декількох хвилин.

Коли ядра досить прожаряться, трохи остудіть їх. Почистіть, наскільки є можливість. Після порубати ножем в дрібну і велику крихту.

Дістаньте гриби з баночки, поділіть на 4 частини.

Порубати кріп в дрібну крихту.

Злийте з банки з квасолею консервант, викладіть в салатник.

Додайте всі інші компоненти.

Заправте майонезом, розмішайте. Спробуйте на сіль, трохи підсолити при необхідності і подавайте.

Смачний салат» строгановський ” з маринованими печерицями і яловичиною

Салат для святкового столу, ситний, але одночасно досить легкий, оскільки в ньому немає ні крапельки майонезу. Запам’ятовуйте рецепт заправки, вона стане в нагоді для інших закусок.

Знадобиться:

  • яловичина, відварна-400 гр.
  • мариновані гриби-250 гр.
  • болгарський перець, червоний.
  • лимонний сік – 2 столові ложки.
  • сметана-180 гр.
  • готовий хрін-столова ложка.
  • сіль, зелена цибуля.

Як приготувати:

  1. відваріть яловичину, остудіть. Наріжте дрібно, на кубики і волокна.
  2. видаліть з солодкого перцю насіння з перегородками. М’якоть порубати кубиками.
  3. злийте консервант з банки. Наріжте печериці тонкими пластинами. Надішліть до перцю з яловичиною в загальну посудину.
  4. в окремій мисочці з’єднайте хрін зі сметаною, розітріть соус. Додайте сік лимона, перемішайте.
  5. заправте закуску, розмішайте. Посипте порізаною зеленою цибулею або прикрасьте на свій розсуд.

Салат з маринованими печерицями, огірками і картоплею

Салат в російській стилі, з картоплею і огірками. Мариновані огірки дозволяється замінити солоними. Якщо плануєте включити блюдо в святкове меню, раджу приготувати листковий варіант, виклавши компоненти в довільному порядку.

Беремо:

  • печериці-300 гр.
  • картопля-2 бульби.
  • велика цибулина.
  • яйце.
  • огірки, мариновані – 2 шт.
  • сир-50 гр.
  • майонез.
  • соняшникова олія, зелень.

Готуємо:

  1. поріжте гриби з банки пластинами.
  2. наріжте цибулину, обсмажте до приємної рум’яності на сковороді в рослинному маслі.
  3. відваріть картоплю (можна в мундирі), очистіть, подрібніть кубиками середнього розміру.
  4. зваріть круто яйця, почистіть від шкаралупи, покришите кубиками.
  5. аналогічно подрібніть мариновані огірки.
  6. з’єднайте підготовлені продукти в салатниці, заправте майонезом, розмішайте.
  7. прикрасьте тертим сиром і зеленню.

Рецепт салату з куркою, маринованою цибулею і печерицями

Люблю закуски з маринованою цибулею . Приготування просте до подиву, але захват салат викличе неодмінно. Для святкової подачі пропоную зробити блюдо в креманках або високих келихах.

Візьміть:

  • куряче філе-1 шт.
  • гриби, мариновані-200 гр.
  • цибулина.
  • яйця-3 шт.
  • сир-100 гр.
  • майонез.

Маринад для лука:

  • вода – 100 мл
  • оцет 9% — велика ложка.
  • цукор – ½ маленької ложки.

Покроковий рецепт:

Заздалегідь відваріть куряче м’ясо.

Щоб м’ясо вийшло смачніше, закладайте філе тільки в киплячу воду. Обов’язково підсолити бульйон, киньте для смаку перець, лаврушку, інші приправи. Не поспішайте діставати м’ясо з каструлі, нехай воно охолоне прямо в бульйоні, це зробить курку набагато соковитіше.

Наріжте остигнула курку маленькими кубиками.

Покришите цибулину дрібними кубиками.

Замаринуйте на чверть години.

Злийте з банки з грибами маринад, наріжте печериці пластинами. При бажанні допустимо зробити більш дрібну нарізку.

Подрібніть зварені круто яйця.

Потріть сир на тертці з великими осередками.

Зробіть основу закуски з варених яєць, змастивши їх майонезом.

Поверх покладіть шар з курки, знову полийте соусом.

Слідом відправте мариновану цибулю (без соусу).

Накрийте цибулю печерицями. Полийте майонезом.

Посипте тертим сиром.

Прикрасьте на свій розсуд.

Щоб не витрачати час на довгу просочення солоних салатів, яка триває іноді кілька годин, досвідчені господині йдуть на хитрість. Відразу після подрібнення, кожен з інгредієнтів відразу заливають майонезним соусом і гарненько перемішують. Потім збирають закуску, викладаючи шари.

Салат з маринованими печерицями і шинкою

Смачний і швидкий, салат сподобається всім без винятку. Прекрасно підійде для урочистого меню, сімейної вечері.

Інгредієнти:

  • шинка-200 гр.
  • сир – 100 гр.
  • яйця-3 шт.
  • солоні огірки-парочка.
  • мариновані печериці-200 гр.
  • лук-головка.
  • майонез – 4 великі ложки.
  • соняшникова олія-2 ложки.

Приготування:

  1. наріжте кубиками головку цибулі, відправте пасерувати на сковороду. Через пару хвилин покладіть подрібнені довільно печериці. Обсмажуйте, поки не випарується вся рідина і гриби не стануть золотистими.
  2. настрогайте кубиками одного розміру шинку і зварені круто яйця. Натріть сир великою стружкою.
  3. всі вищевказані інгредієнти складіть в загальну ємність, полийте майонезом, розмішайте.
  4. наріжте огірки навскоси тонкими овалами. Вставте в салат, сформувавши квітка.

Салат з маринованими печерицями і корейською морквою (відео)

Автор ролика готує страву з маринованих білих грибів, які допустимо замінити печерицями, вийде не менш смачно. Приємного апетиту!

Салат з крабовими паличками і маринованими печерицями

Крабові закуски дуже популярні, оскільки смачні, швидко готуються і здатні стати родзинкою серед страв на святковому столі.

Буде потрібно:

  • крабові палички-200 гр.
  • мариновані печериці-200 гр.
  • консервовані ананаси-100 гр.
  • оливки без кісточок – 200 гр.
  • лук-головка.
  • майонез.

Для маринаду:

  • вода-50 мл.
  • цукор – ½ чайної ложки.
  • оцет 9% – чайна ложка.

Як приготувати:

  1. наріжте палички сегментами. Дістаньте оливки з баночки, покришите кружечками.
  2. злийте маринад з грибів, поріжте пластинами. Ананаси поділіть кубиками.
  3. покришите цибулину, замаринуйте на чверть години.
  4. складіть інгредієнти в салатницю, заправте майонезом. Розмішайте і подавайте.

Салат з вареною ковбасою і сулугуні

Беремо:

  • варена ковбаса-300 гр.
  • мариновані гриби-200 гр.
  • яйця-4 шт.
  • сир сулугуні-100 гр.
  • майонез-100 гр.

Як зробити:

  1. зваріть яйця круто, покришите так само дрібно, як для олів’є.
  2. потріть сир на тертці з великими осередками.
  3. подрібніть кубиками ковбасу. Дістаньте з баночки гриби, поріжте шматочками.
  4. викладіть шарами в довільній послідовності, промазуючи кожен шар майонезом.
  5. верхній шар зробіть з сулугуні, потім прикрасьте на свій смак.

Салат з печериць, квасолі, кальмарів

Інгредієнти:

  • печериці-250 гр.
  • шинка – 200 гр.
  • кальмари – 2 шт.
  • консервована червона квасоля-250 гр.
  • цибулина.
  • морква – 1 шт.
  • майонез – 100 гр.

Як зробити:

  1. ретельно промийте кальмари, видаліть внутрішню хорду, сдерніте шкірку. Відваріть протягом 2-3 хвилин, охолодіть, настругайте соломкою.
  2. натріть на крупній тертці свіжу моркву. Наріжте соломкою цибулину. Потім обсмажте овочі на сковороді.
  3. наріжте мариновані грибочки і шинку соломкою.
  4. з’єднайте всі підготовлені продукти, додайте квасолю з баночки.
  5. приправте вміст майонезом, перемішайте.

З найпростіших продуктів автор ролика спорудила класний салат із серії “хоч у бенкет, хоч у світ”. І на свято добре і в будні порадує простотою приготування і відмінним смаком. Приємного апетиту, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші салати їх маринованих печериць.