Рисова каша на молоці і в мультиварці: 2 покрокових рецепту приготування рисової каші

70

Сьогодні в нашому меню смачна, ніжна, ароматна рисова каша на молоці. Як досягти бажаного результату і насолодитися улюбленим з дитинства стравою? Як приготувати рисову кашу на молоці правильно? Як готується рисова каша на молоці в мультиварці? 2 покрокових рецепта вже тут.

Будь дотримуватися пропорцій? Відповіді на ці питання може дати досвід – син помилок важких. Вважайте, що на помилках поучилась я. А Ви можете сміливо братися за справу, враховуючи поради бувалого кашевара.

Зміст:

  • Як правильно приготувати смачну рисову кашу на молоці
  • Як приготувати рисову кашу на молоці в мультиварці

Як правильно приготувати смачну рисову кашу на молоці

Почну з загального опису своєї каші. Варю на молоці. Підкреслюю це, тому що багато пропонують відварити рис у воді, а потім вже додавати молоко. Моя каша виходить справжньою молочної і надзвичайно смачною, соковитою і ніжною.

Рис нудиться в молочці, розкривається в ньому у всій своїй красі. Молоко в свою чергу повільно, але впевнено наповнює своїми достоїнствами кожну зернинку. В міру підсолоджені і підсолені, вони створюють загальну картину кулінарного шедевра.

Розбір польотів почнемо з обговорення основних складових. Молоко вибираю пожирніше, враховуючи запити домочадців. Рис круглий. З пропаренным і длиннозернистым, як на мене, каша виходить менш цікавою.
Що стосується пропорцій. Рис, особливо круглозернистий, має властивість вбирати вологу, розбухати. Тому для літра молока використовую 150 грамів крупи.

І ще один важливий нюанс – готую кашу на водяній бані. Не бійтеся цього словосполучення. Для цього потрібні лише дві каструльки. Одна поменше – сюди ми наллємо води, яка буде кипіти і створювати ефект парової лазні. Інша, розміром більше – для каші. Потрібно тільки, щоб велика каструлька зручно стояла на меншій – от і вся премудрість.

Що дає водяна баня в цьому випадку? Каша гарантовано не пригорить і не втече. Ефект томління буде незрівнянно кращим, що дозволить крупі віддати всі свої багатства. Готовий виріб буде мати більш насичений смак, «розпарену» родзинку. А наглядати потрібно буде тільки за тим, щоб не википіла вода, і то іноді.

Готувати каші допомогою водяної лазні рекомендують і корифеї російської кухні. Шановний Ст. Похльобкін, наприклад.

Але ось власне і все, можна приступати

Готуємо інгредієнти

  • Літр молока
  • Сто п’ятдесят грамів круглого рису
  • Одна – дві столові ложки цукру
  • Щіпка солі
  • П’ятдесят грамів вершкового масла

Варимо кашу

  • Почнемо з маленьких хитрощів. Візьміть підходящу каструлю, налийте на дно трохи водички. Досить того, щоб дно було закрито

  • Поставте каструлю на вогонь, дайте воді закипіти. Цей нюанс не дасть пригорати і молока, кулінарного виробу в цілому. Обов’язково скористайтеся цією порадою
  • Коли вода закипить – влийте молоко

  • Підсолити, всипте одну столову ложку цукру, перемішайте
  • Спробуйте на смак. При необхідності додайте ще солі і цукру

  • Поки молоко закипає – гарненько промийте рис під проточною водою

  • У кипляче молоко закладіть рис, перемішайте

  • Нехай покипить добре хвилини три – чотири. В цей момент не відходьте від плити, стежте, щоб молоко не втекло, перемішуйте

  • Поставте каструлю з кашею на водяну баню
  • Відкрийте кришку каструлі – тепер їжа наша нехай нудиться і доходить до досконалості. По часу це складе 45-50 хвилин, може трохи більше, що залежить від особливостей кожної печі
  • Час від часу поглядайте за водою в нижній каструлі, щоб не википіла. Якщо знадобиться – підлийте
  • Хвилин через 35 – 40 додайте в кашу вершкове масло, перемішайте

  • Заодно перевірте рис і густоту каші. Вона повинна вже порядно загуснути, а крупа бути практично готової
  • По мірі готовності рису, спробуйте кашу ще раз, згадуючи про те, що рис вбирає в себе і сіль, і цукор. Підкоригуйте смак при необхідності додаванням цих інгредієнтів
  • Каша зварилася, вимкніть піч. Каструлю з кашею зніміть з лазні, накрийте кришкою щільно. Нехай стоїть і мліє хвилин 15.

  • А ось тепер можна пригощатися. Ну, правда ж смачно? Ми приготували чудове блюдо і відповіли на головне питання – як приготувати рисову кашу на молоці смачно і правильно!

    До речі, в кашу при бажанні можна додавати родзинки, курагу, ванільний цукор. Смак і аромат стануть набагато багатшими. Чисті сухофрукти і ванилька додаються в той момент, коли напівфабрикат відправляється на водяну баню.

    Попередньо їх треба порізати на маленькі шматочки. Ласуни можуть збільшувати дозу цукру, противники ж – не закладати і зовсім. Масла вершкового можна додавати теж побільше, адже, як відомо, кашу їм не зіпсуєш. Якщо захочете приготувати більш дієтичний продукт, можете вибрати нежирне молоко.

    І ще зауваження, щоб вже розставити всі крапки над і. Якщо Ви любите кашу більш розсипчасту, зменшіть кількість молока, візьміть половину літра на 150 грамів крупи. Але повірте, що навіть редковатая рисова молочна каша загусне, якщо трохи постоїть, і стане від цього ще смачніше.

    Як приготувати рисову кашу на молоці в мультиварці

    Чудова річ ця електро – каструлька. Навіть рисова каша на молоці готується в мультиварці чудово. Виходить смачною і розпареним. Чудо техніки забезпечує важливий процес томління.

    Але і в цьому випадку деякі важливі секрети, які враховують особливості мультиварки. Хоч і обіцяють інструкції спокійне поведінка молока, краще убезпечити себе деякими маніпуляціями.

    Що потрібно зробити, щоб молоко не втекло в процесі приготування

  • Чашу мультиварки змастити вершковим маслом в самому початку процесу приготування.
  • У молоко додати трохи кип’яченої води. Співвідношення повинно бути наступним: три частини молока, одна частина води. На смакові якості готового виробу це не вплине, а нас вбереже від неприємностей.
  • Для смачної каші нам знадобляться

    • Круглого рису – 1 мультистаканчик
    • Молока (відсоток жирності 2,5 або 3,2) – 3 мультистаканчика
    • Постигла кип’яченої води – 1 мультистаканчик
    • За смаком цукру (1-2 столових ложки), солі (0,5 чайної ложки)
    • Масла вершкового – 30 грамів (в тому числі і на змазування чаші).

    Якщо у Вас не виявиться мультистакана, відміряйте продукти звичайним. Тільки дотримуйтеся пропорцій.

    Покрокове приготування

  • Рис потрібно ретельно промити, дати воді стекти
  • Чашу мульти змастити вершковим маслом
  • Засипати крупу в чашу
  • Залити молоко і воду
  • Закласти сіль і цукор, добре все перемішати, закрити кришку каструльки
  • Вибрати функцію «Молочна каша» і натиснути стартову кнопку. Через потрібний час отримаємо потрібний результат у вигляді чудової молочного страви
  • Якщо хочете отримати більш густу кашу, потрібно потримати готовий виріб 15 хвилин в режимі підігріву. За цей час каша дійде до потрібної кондиції.
  • При подачі не забудьте покласти в тарілку вершкове масло. Приємного апетиту!

    Якщо у Вашій мультиварці немає функції «Молочна каша», не засмучуйтеся – використовуйте «Рис», «Гасіння».
    Рисова каша на молоці в мультиварці передбачає і додавання різних сухофруктів. Тут будуть доречні і чорнослив і родзинки і курага. Вони закладаються разом з усіма продуктами. Курага і чорнослив ріжуться на невеликі шматочки. Якщо фрукти сильно сухі, то краще їх розпарити попередньо.

    Рецепт приготування рисової каші на молоці мультварке – це ще і можливість готувати при відкладеному старті. Яка краса – поснідати свіженьким ласощами, не витрачаючи при цьому жодної дорогоцінної ранкової хвилини. Для цього потрібно закласти продукти і на відкладений старт вибрати необхідні години. Якщо Ви, наприклад, заряджаєте диво каструлю в 11 годин вечора, а готовий продукт потрібен до 7 ранку, старт Ви повинні відкласти на 8 годин. Пропорції продуктів нічим не відрізняються від приготування в звичайному режимі.

    Передбачаю запитання – не скисне молоко в жарку погоду. Відповідаю – ні. Для цих цілей є в запасі маленький секрет. Замість води я закладаю кубики льоду. Складаю їх у мірний стаканчик, заповнюю порожній простір водою, щоб витримати пропорції, потім відправляю вміст в чашу.

    Але, зізнаюся, готую іноді й без льоду (забула наморозить, або ще що-небудь) – виходить все чудово. Хоча такими благами цивілізації часто користуюся. Та й молочну кашу у нас поважають. Тут головне, щоб молоко відповідало термінами реалізації, і вода була обов’язково кип’яченою. Ось тільки сухофрукти в такому випадку не заставляю – побоююсь. Ще хочу підкреслити, що саме з відкладеним стартом каша виходить найсмачніша.

    Ви звернули увагу, що рисову крупу ми не обдавали окропом, не піддавали багатогодинного вымачиванию? Ми тільки ретельно його промивали, зберігаючи при цьому всі вітамінне багатство. Так що у нас вийшло не тільки смачно, але і корисно!

    Джерело: http://weekend.dn.ua/