Сьогодні в нашому меню смачна, ніжна, ароматна рисова каша на молоці. Як досягти бажаного результату і насолодитися улюбленим з дитинства стравою? Як приготувати рисову кашу на молоці правильно? Як готується рисова каша на молоці в мультиварці? 2 покрокових рецепта вже тут.
Будь дотримуватися пропорцій? Відповіді на ці питання може дати досвід – син помилок важких. Вважайте, що на помилках поучилась я. А Ви можете сміливо братися за справу, враховуючи поради бувалого кашевара.
Зміст:
- Як правильно приготувати смачну рисову кашу на молоці
- Як приготувати рисову кашу на молоці в мультиварці
Як правильно приготувати смачну рисову кашу на молоці
Почну з загального опису своєї каші. Варю на молоці. Підкреслюю це, тому що багато пропонують відварити рис у воді, а потім вже додавати молоко. Моя каша виходить справжньою молочної і надзвичайно смачною, соковитою і ніжною.
Рис нудиться в молочці, розкривається в ньому у всій своїй красі. Молоко в свою чергу повільно, але впевнено наповнює своїми достоїнствами кожну зернинку. В міру підсолоджені і підсолені, вони створюють загальну картину кулінарного шедевра.
Розбір польотів почнемо з обговорення основних складових. Молоко вибираю пожирніше, враховуючи запити домочадців. Рис круглий. З пропаренным і длиннозернистым, як на мене, каша виходить менш цікавою.
Що стосується пропорцій. Рис, особливо круглозернистий, має властивість вбирати вологу, розбухати. Тому для літра молока використовую 150 грамів крупи.
І ще один важливий нюанс – готую кашу на водяній бані. Не бійтеся цього словосполучення. Для цього потрібні лише дві каструльки. Одна поменше – сюди ми наллємо води, яка буде кипіти і створювати ефект парової лазні. Інша, розміром більше – для каші. Потрібно тільки, щоб велика каструлька зручно стояла на меншій – от і вся премудрість.
Що дає водяна баня в цьому випадку? Каша гарантовано не пригорить і не втече. Ефект томління буде незрівнянно кращим, що дозволить крупі віддати всі свої багатства. Готовий виріб буде мати більш насичений смак, «розпарену» родзинку. А наглядати потрібно буде тільки за тим, щоб не википіла вода, і то іноді.
Готувати каші допомогою водяної лазні рекомендують і корифеї російської кухні. Шановний Ст. Похльобкін, наприклад.
Але ось власне і все, можна приступати
Готуємо інгредієнти
- Літр молока
- Сто п’ятдесят грамів круглого рису
- Одна – дві столові ложки цукру
- Щіпка солі
- П’ятдесят грамів вершкового масла
Варимо кашу
А ось тепер можна пригощатися. Ну, правда ж смачно? Ми приготували чудове блюдо і відповіли на головне питання – як приготувати рисову кашу на молоці смачно і правильно!
До речі, в кашу при бажанні можна додавати родзинки, курагу, ванільний цукор. Смак і аромат стануть набагато багатшими. Чисті сухофрукти і ванилька додаються в той момент, коли напівфабрикат відправляється на водяну баню.
Попередньо їх треба порізати на маленькі шматочки. Ласуни можуть збільшувати дозу цукру, противники ж – не закладати і зовсім. Масла вершкового можна додавати теж побільше, адже, як відомо, кашу їм не зіпсуєш. Якщо захочете приготувати більш дієтичний продукт, можете вибрати нежирне молоко.
І ще зауваження, щоб вже розставити всі крапки над і. Якщо Ви любите кашу більш розсипчасту, зменшіть кількість молока, візьміть половину літра на 150 грамів крупи. Але повірте, що навіть редковатая рисова молочна каша загусне, якщо трохи постоїть, і стане від цього ще смачніше.
Як приготувати рисову кашу на молоці в мультиварці
Чудова річ ця електро – каструлька. Навіть рисова каша на молоці готується в мультиварці чудово. Виходить смачною і розпареним. Чудо техніки забезпечує важливий процес томління.
Але і в цьому випадку деякі важливі секрети, які враховують особливості мультиварки. Хоч і обіцяють інструкції спокійне поведінка молока, краще убезпечити себе деякими маніпуляціями.
Що потрібно зробити, щоб молоко не втекло в процесі приготування
Для смачної каші нам знадобляться
- Круглого рису – 1 мультистаканчик
- Молока (відсоток жирності 2,5 або 3,2) – 3 мультистаканчика
- Постигла кип’яченої води – 1 мультистаканчик
- За смаком цукру (1-2 столових ложки), солі (0,5 чайної ложки)
- Масла вершкового – 30 грамів (в тому числі і на змазування чаші).
Якщо у Вас не виявиться мультистакана, відміряйте продукти звичайним. Тільки дотримуйтеся пропорцій.
Покрокове приготування
При подачі не забудьте покласти в тарілку вершкове масло. Приємного апетиту!
Якщо у Вашій мультиварці немає функції «Молочна каша», не засмучуйтеся – використовуйте «Рис», «Гасіння».
Рисова каша на молоці в мультиварці передбачає і додавання різних сухофруктів. Тут будуть доречні і чорнослив і родзинки і курага. Вони закладаються разом з усіма продуктами. Курага і чорнослив ріжуться на невеликі шматочки. Якщо фрукти сильно сухі, то краще їх розпарити попередньо.
Рецепт приготування рисової каші на молоці мультварке – це ще і можливість готувати при відкладеному старті. Яка краса – поснідати свіженьким ласощами, не витрачаючи при цьому жодної дорогоцінної ранкової хвилини. Для цього потрібно закласти продукти і на відкладений старт вибрати необхідні години. Якщо Ви, наприклад, заряджаєте диво каструлю в 11 годин вечора, а готовий продукт потрібен до 7 ранку, старт Ви повинні відкласти на 8 годин. Пропорції продуктів нічим не відрізняються від приготування в звичайному режимі.
Передбачаю запитання – не скисне молоко в жарку погоду. Відповідаю – ні. Для цих цілей є в запасі маленький секрет. Замість води я закладаю кубики льоду. Складаю їх у мірний стаканчик, заповнюю порожній простір водою, щоб витримати пропорції, потім відправляю вміст в чашу.
Але, зізнаюся, готую іноді й без льоду (забула наморозить, або ще що-небудь) – виходить все чудово. Хоча такими благами цивілізації часто користуюся. Та й молочну кашу у нас поважають. Тут головне, щоб молоко відповідало термінами реалізації, і вода була обов’язково кип’яченою. Ось тільки сухофрукти в такому випадку не заставляю – побоююсь. Ще хочу підкреслити, що саме з відкладеним стартом каша виходить найсмачніша.
Ви звернули увагу, що рисову крупу ми не обдавали окропом, не піддавали багатогодинного вымачиванию? Ми тільки ретельно його промивали, зберігаючи при цьому всі вітамінне багатство. Так що у нас вийшло не тільки смачно, але і корисно!
Джерело: http://weekend.dn.ua/