Рецепти приготування часникових стрілок – по-корейськи, паста, суп!

76

Якщо Ви на цій сторінці, значить, вирішили по-господарськи використовувати стрілки від часнику. Тоді ласкаво просимо! Сьогодні у нас рецепти приготування часникових стрілок.

Не буду втомлювати розповідями про достоїнства цього безцінного дару природи. Це слова. Краще самому приготувати і переконатися на ділі, що закуски, пасти і навіть супи з часникових стрілок це смакота незвичайна. А заготовлені про запас, вони будуть чудовою пікантно-вітамінізованої добавкою в сімейний раціон.
Так що, відкриваємо нову сторінку в записній книжці під назвою «Часникові стрілки рецепти».

Зміст:

  • Рецепт часникових стрілок по-корейськи
  • Рецепт приготування пасти з стрілок часнику (соусу песто)
  • Рецепт приготування овочевого супу – пюре з часникових стрілок
  • Часникові стрілки рецепти закусок з бринзою і зеленню
  • Як приготувати часникові стрілки на зиму

Рецепт часникових стрілок по-корейськи

Впевнена, що таким салатом Ви порадуєте близьких і приємно здивуйте гостей. Наминаючи його з картоплею, всі будуть співати дифірамби кухареві.

Давайте згадаємо тільки на всяк випадок, що стрілки потрібно збирати молоденькі. До розкриття з’явився бутона. Тільки такі порадують нас ніжністю і соковитістю.

І ще хотілося б поговорити про кількість інгредієнтів. У випадку зі стрілками це поняття кілька відносне. Дотримуючись зазначених пропорцій, все – таки покладайтеся на свій смак. Обов’язково пробуйте кулінарний виріб в процесі приготування. Тоді Ви неодмінно досягнете бажаного результату.

Для пікантного салату потрібно підготувати продукти

  • Стрілець – 500 гр.
  • Масла рослинного – 70 гр. (використовуйте масло без запаху)
  • Гірку перчинку, або половину чайної ложки червоного меленого перцю
  • Соєвого соусу – 50 мл
  • Цукру – половину чайної ложечки
  • Коріандру – 1 ч. л.
  • Гвоздики – 8 шт.
  • Перцю чорного горошком – 5-6 штук
  • Оцту – 1 ст. л.
  • Насіння кунжуту – 10 гр.

Нам знадобиться наступний інвентар

  • Ступка
  • Глибока сковорода. Якщо є казан, сотейник – чудово
  • Покрокове приготування

  • Спочатку опрацюємо стрілочки. Їх треба перебрати, вимити, підсушити

  • Нарізати шматочками. Від трьох до п’яти сантиметрів у довжину

  • Перетерти В ступці спеції – горошки чорного перцю і коріандру, гвоздику

  • Гіркий перець очистити від насіння, дрібно порізати. Бажано цю процедуру проробити в рукавичках
  • У сотейник вилити масло, поставити на вогонь, добряче нагріти
  • Всипати в розпечене масло спеції, додати шматочки гіркого перцю (або червоного меленого)
  • Перемішуючи, дати одну хвилину спецій протомиться в маслі

  • Закласти стрілки, перемішати
  • Смажити до тих пір, поки не стануть м’якими. Це можна визначити ложкою – стрілки повинні легко ділитися на частини

  • Додати цукор і соєвий соус. Соус додавайте поступово, пробуючи на смак напівфабрикат. Так Ви не пересолити
  • Перемішайте і продовжуйте смажити стрілки до зміни кольору. Вони повинні стати темно – оливковими.

  • Тепер потрібно додати оцет і насіння кунжуту. З оцтом теж будьте обережні – додавайте поступово
  • Перемішайте, обов’язково спробуйте. Смак можна коригувати соєвим соусом, оцтом, цукром, перцем
  • Підкоригувавши при бажанні смак, ще раз гарненько розмішайте і знімайте з вогню.
  • Дайте охолонути, перекладіть в зручну посуд і поставте в холодильник для настоювання. Ідеальний час – 10 годин.

  • Коли салат добре настоїться, його смак стане набагато багатшими. Але я знаю, що зробити це дуже важко. Божевільний аромат збере на кухні всіх домочадців, які неодмінно захочуть спробувати ласощі. Так що витримки Вам і приємного апетиту!

    Такий салат можна заготовлювати на зиму. Для цього його потрібно в гарячому вигляді скласти в стерильні банки, прикрити кришками і простерилізувати хвилин 20-30. Потім закатати. Зберігати в холодному місці.

    Рецепт приготування пасти з стрілок часнику (соусу песто)

    Ви напевно не думали і не гадали, що звичайні дудки часникові допоможуть освоїти італійську кухню. Зараз ми це і зробимо, приготувавши пасту за принципом італійського соусу песто. Нашим внеском у рецептуру буде зміна основного інгредієнта. В Італії це базилік, у нас – дзуськи від часнику. А замість ступки задіємо блендер або м’ясорубку.

    Придивіться до цього рецепту, будь ласка. Паста виходить незвичайно смачна і ароматна. Пікантний і багатий смак дозволяє широко використовувати її в домашній кулінарії

  • В якості соусу вона буде чудова з макаронними виробами, зі спагеті, наприклад
  • Чудово виконає роль маринаду при запіканні м’яса
  • Під домашнім соусом песто можна запікати рибу
  • Паста буде шикарною приправою для овочів, запечених на мангалі
  • У компанії з батоном або чорним хлібцем паста стане просто божественним річним бутербродом.
  • Інгредієнти

    • Стрілки часнику – 500 гр.
    • Сіль – чайна ложка
    • Олія оливкова – 3 столових ложок
    • Сік лимона – 1-2 столові ложки
    • Цедра половини лимона
    • Перець чорний мелений – четверта частина чайної ложки
    • Базилік зелений – 50 гр.
    • Стакан волоських горіхів (якщо є можливість використовувати кедрові – чудово)
    • Твердий сир – 200 гр. (в оригіналі використовується пармезан).

    Готуємо шедевр

  • Стрілочки перебираємо, обмиваємо, підсушуємо паперовим рушником
  • Подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки стрілки, очищені горіхи, базилік
  • Сир натираємо на дрібній тертці
  • З допомогою терки отримуємо цедру лимона
  • З’єднуємо разом всі продукти – зелену масу, лимонний сік, цедру, олію, сир, сіль, перець
  • Все добре перемішуємо, обов’язково пробуємо на смак. Якщо маса вийшла густоватой, можна додати трохи оливкової олії.
  • Виняткова паста готова. Її потрібно перекласти в стерильну баночку, налити наверх тоненький шар масла і зберігати до слушної нагоди в холодильнику.

    І ще – якщо пасти вийшло багато, її можна заморозити і зберігати тривалий час.

    Рецепт приготування овочевого супу – пюре з часникових стрілок

    Як приготувати часникові стрілки у вигляді супу? Легко і швидко. А ефект буде просто вражаючим. Справді літній перше блюдо – дієтичне легко засвоюване. Пряні часникові нотки ми розбавимо солодкуватою гарбузом. Їх поєднання додасть супу – пюре неймовірний смак.

    Необхідно приготувати наступні продукти

    • Гарбуз – кілограм
    • Овочевий бульйон – півтора літра
    • Часникові стрілки – 200 гр
    • Часник – пару зубчиків
    • Цибуля порей – стебельце
    • Рослинне масло – 30-50 грамів
    • Трохи чебрецю, соєвого соусу (30 мл)
    • За смаком солі і перцю.

    Покроковий процес

  • Всі овочі потрібно очистити, порізати дрібненько
  • Частина стрілок нарізати невеликий соломкою, відкласти в сторону – підуть на прикрасу супу
  • У глибокій сковороді розігріти олію, злегка, до прозорості, підсмажити цибуля з часником
  • Додати гарбуз, стрілки, обсмажити все разом кілька хвилин
  • Овочі перекласти в каструлю з бульйоном, додати спеції, варити до м’якості овочів
  • По мірі готовності овочів влити соєвий соус, перемішати
  • За допомогою заглибного блендера пюрировать суп
  • Подавати, посипавши відкладеними стрілочками. При бажанні можна використовувати і іншу зелень.
  • Пробуйте, за вуха не відтягнеш!

    Часникові стрілки рецепти закусок з бринзою і зеленню

    Зі стрілок часнику можна приготувати чудові закуски на швидку руку. Вони легкі в приготуванні, але неймовірно смачні. Стануть чудовим доповненням до обіду або вечері. Так чи просто намазати хлібець. Ух, смакота!

    Стрілки по – італійськи ми вже готували, давайте нашу сторінку «часникові стрілки – рецепти» поповнимо і грецької кухнею. Адже ці закуски родом звідти.

    Нам знадобляться

    • Двісті грамів м’якою бринзи
    • Пучок кропу
    • Стрілок від 7 до 10 штук
    • За смаком солі і меленого перцю

    Як приготувати часникові стрілки у вигляді закусок

  • Молоді стрілки помити, підсушити, нарізати невеликий соломкою (до 5 см)
  • Кріп промити під проточною водою, підсушити, дрібно порубати
  • Бринзу потовкти виделкою, можна навіть використовувати блендер
  • З’єднати всі продукти разом, підсолити за смаком і подперчить
  • Розмішати все до однорідності, дати настоятися хоч 30 хвилин
  • Якщо закуска вийшла трохи сухуватою, можна додати трохи майонезу або сметани. А щоб готовий продукт вийшов більш ароматним, краще використовувати перчик свіжозмелений.

    Як можна імпровізувати з закускою

  • Додати свіжого огірочка. Його потрібно дрібненько нарізати і додати до загальної маси. Якщо огірок гірчить, потрібно зняти шкірочку
  • Замість бринзи використовувати сир. Буде не менш смачно і цікаво.
  • Як приготувати часникові стрілки на зиму

    Заготівлю передбачають численні рецепти приготування на зиму через м’ясорубку. Це зручно для зберігання, не доставляє клопоту і сам процес заготівлі.

    Для цього потрібні самі стрілки, м’ясорубка, посуд для зберігання. Це можуть бути контейнери, баночки. Отже, наші основні дії

  • Стрілки перебираємо, миємо, видаляємо вологу паперовим рушником
  • Перекручуємо на м’ясорубці
  • Розкладаємо у посуд
  • Розміщуємо в морозилці.
  • Варіанти заготовок

  • Подрібнені стрілки змішати з дрібно порубаним кропом, перемішати, закласти на зберігання в морозилку. Кількість кропу визначаєте за своїм бажанням, але не більше, ніж самих стрілок, природно. При бажанні, можна масу підсолити
  • Масу зі стрілок можна перемішати з розтопленим вершковим маслом і заморозити в такому вигляді. Разморозите – отримаєте готову пасту
  • Маса з стрілець змішується з сіллю і закладається на зберігання. Кількість солі повинно дорівнювати п’ятої частини стрілок. Так можна зберігати не тільки в морозилці, але і в холодному підвалі
  • Стрілки можна перекручувати з набором різноманітних трав. Вийде універсальна, ароматна приправа.
  • Набір зелені по вазі повинен бути в два рази менше, ніж вага стрілок. Можна використовувати чебрець, базилік, кріп, петрушку.

    Заготовити стрілки запас можна і простішим способом. Обмити, нарізати невеликими шматочками, розкласти в пакетики і помістити в морозилку.

    А ще краще заготовлювати двома перерахованими способами. Пропущена через м’ясорубку заготівля буде хороша для приготування соусів, паст, закусок і бутербродів. А нарізана шматочками підійде для додавання в рагу, підсмажування з овочами і яйцями.

    Так мало, що можна приготувати, коли є з чого. Набагато гірше в іншому випадку. Так що давайте використовувати всі наявні ресурси, стрілки від часнику, в тому числі.

    На закінчення хочеться сказати, що ми молодці. Практично з нічого приготували дуже навіть нічого!

    Джерело: http://dril.com.ua/