Самі звичні для нас картопляні млинці з тертої картоплі-деруни. Але існує багато їх різновидів, причому в кожній країні готують їх по-своєму. Я пропоную ознайомитися з варіантом дерунів по-шведськи. Вони виходять більш щільними по консистенції, але незмінно смачними.
Їх можна готувати в якості оладок або порціями розподіляти картопляну масу по всій поверхні сковороди одним млинцем. Смак від цього не змінюється, а лише спрощується процес перевертання виробів.
Рагмунк-шведські картопляні млинці
- час підготовки – 10 хвилин
- час приготування-20 хвилин
- кількість порцій– 2
Підготувати всі необхідні інгредієнти.
У мисці з’єднати молоко, сметану і яйце.
Суміш вимішати віночком до отримання однорідної маси.
Картоплю вимити, очистити, обполоснути і натерти на крупній тертці. Зайвий сік віджати.
Влити рідку суміш в картопляну масу, поперчити, посолити.
Все добре перемішати.
До суміші додати просіяне борошно. Її кількість залежить від вологості картопляної маси.
Картопляне тісто ретельно вимішати.
Розігріти на сковороді рослинне масло і викласти на неї млинцеве тісто.
Обсмажити картопляні млинці по-шведськи з двох сторін до рум’янцю.
Подавати рагмунк з обсмаженим беконом або зі сметаною.