Рагмунк-деруни по-шведськи, незмінно смачні за новим рецептом

14

Самі звичні для нас картопляні млинці з тертої картоплі-деруни. Але існує багато їх різновидів, причому в кожній країні готують їх по-своєму. Я пропоную ознайомитися з варіантом дерунів по-шведськи. Вони виходять більш щільними по консистенції, але незмінно смачними.

Їх можна готувати в якості оладок або порціями розподіляти картопляну масу по всій поверхні сковороди одним млинцем. Смак від цього не змінюється, а лише спрощується процес перевертання виробів.

Рагмунк-шведські картопляні млинці

  • час підготовки – 10 хвилин
  • час приготування-20 хвилин
  • кількість порцій– 2

Підготувати всі необхідні інгредієнти.

У мисці з’єднати молоко, сметану і яйце.

Суміш вимішати віночком до отримання однорідної маси.

Картоплю вимити, очистити, обполоснути і натерти на крупній тертці. Зайвий сік віджати.

Влити рідку суміш в картопляну масу, поперчити, посолити.

Все добре перемішати.

До суміші додати просіяне борошно. Її кількість залежить від вологості картопляної маси.

Картопляне тісто ретельно вимішати.

Розігріти на сковороді рослинне масло і викласти на неї млинцеве тісто.

Обсмажити картопляні млинці по-шведськи з двох сторін до рум’янцю.

Подавати рагмунк з обсмаженим беконом або зі сметаною.