Профілактика діабету

3-4-2020
Картинки по запросу "Профілактика діабету"


Цукровий діабет лікарі називають одним з найбільш підступних захворювань. Патологія вкрай негативно впливає на всі системи і органи людини. Але небезпека можна попередити, якщо взяти на озброєння 7 корисних звичок. Відмовтеся від продуктів, які проходять промислову обробку. Найчастіше в них кладуть набагато більше цукру, ніж міститься в натуральній їжі. Замість магазинного соку, наприклад, пийте компот, і повністю виключіть зі свого раціону газовані напої. Також хочемо вам порекомендувати онлайн-школа діабету

Візьміть за правило вважати глікемічний індекс продукції – показник швидкості перетворення вуглеводів в глюкозу. Якщо у обраного страви глікемічний індекс більше 35, бажано замінити її чимось іншим. До цієї групи відносяться всі солодощі, десерти і навіть хліб. Якщо неможливо відмовитись від їжі, обмежте її кількість в день. Лікарі одностайні в думці, що хороший, восьмигодинний сон відноситься до профілактичним заходам для будь-якого захворювання. Тільки спокій, стреси провокують нас вживати більше солодкого, що призводить до посиленого вироблення інсуліну. Збільшити в раціоні вміст білків, особливо рослинного походження. Ще одне правило, яке допоможе вам уникнути цукрового діабету – це щоденне вживання овочів, цитрусових, зелені, ягід. І останнє, стежте за кількістю випитої води. Не дозволяйте собі тривалий час страждає від спраги. Чим менше в організмі рідини, тим більш густий стає кров, а значить – зростає рівень цукру.

Адже діабет – це не хвороба від зловживання цукром, це хвороба порушення обміну речовин. Є худорляві або стрункі люди, які можуть їсти багато солодкого, і діабет у них не розвивається. Солодке – це не тільки цукор, який ми додаємо в чай або каву. Багато фруктів і овочі теж володіють високим глікемічним індексом. Виноград, кавун, банани, фініки, горіхи. Само собою, що провокують захворювання продуктами і їжею є: фруктові соки, солодка газована вода, цукерки і фастфуд. І також не тільки тому що містять багато цукру, а тому що від цієї їжі поправитися можна дуже швидко. Початок діабету протікає непомітно для пацієнта, абсолютно безсимптомно. Потім з’являється сильна спрага, людина п’є, але знову хоче пити. Після цього починається часте сечовипускання, сухість у роті, свербіж шкіри. Людина починає худати, іноді радіє цьому. І тільки коли починаються ускладнення, людина звертається до лікаря. Розвивається така слабкість, що важко йти на роботу. Виміряти рівень глюкози в крові можна навіть у домашніх умовах звичайним глюкометром. Якщо вранці натще показник перевищує 6, 1 – вже варто задуматися. Якщо знову ж таки перевищує, йти до лікаря. Діагноз діабет невиліковний, його можна тільки компенсувати способом життя, харчовими звичками, руховою активністю. Не шкідливо є цукрозамінники людині, хворому на цукровий діабет. Глюкоза – це важливий матеріал для мозку.