Не окрошкою єдиною: 4 рецепти холодних супів, які легко приготувати і смачно зїсти.

27




Охолоджені супи ідеально підходять для спекотних літніх днів, коли немає бажання навіть думати про гарячої їжі. Освіжаючі, ситні і корисні — вони чудово втамовують спрагу і прості у приготуванні. Окрошка — перше, що приходить на розум, коли мова заходить про холодні супи. Однак вона далеко не єдина у світі повно альтернатив. Компанія Costa D’oro, виробник італійської оливкової олії, представляє добірку рецептів холодних супів з різних куточків планети.

Італія: паппа аль помодоро

Класичний томатний суп з Тоскани можна готувати цілий рік. У холодну пору року італійці подають його гарячим, а влітку – охолодженим. У складі супу лише найпростіші і улюблені італійцями продукти – соковиті томати, хліб і оливкову олію.

Не окрошкой единой: 4 рецепта холодных супов, которые легко приготовить и вкусно съесть

Інгредієнти:

Білий хліб 150 г
Стиглі червоні томати 250 г
Зубчик часнику
Пучок свіжого базиліка
Овочевий бульйон 300 л
Оливкова олія 30 мл
Сіль і перець за смаком

Процес приготування:

1. Томати помістити в киплячу воду на 30 секунд, а після відразу занурити в крижану воду. Таким чином, з них легко зійде шкурка. Очищені томати нарізати кубиками.
2. Обсмажити часник на оливковій олії прямо у каструлі. Додати туди ж томати і тушкувати все разом на середньому вогні.
3. Хліб нарізати кубиками і додати до томатів, постійно помішувати, поки він повністю не розмокне.
4. Отриману масу розбавити овочевим бульйоном, щоб домогтися бажаної густоти. Додати сіль і перець за смаком.
5. Захололий суп прикрасити свіжим базиліком і полити оливковою олією.

Франція: вишисуаз

Здається, що цей паризький суп з цибулі-порею і картоплі більше підходить для зими. Однак, якщо його подавати холодним, суп ідеально підійде для літнього обіду або вечері на веранді. Смачний і простий у приготуванні, з невеликою кількістю масла та вершків — достатньо хороший, щоб включити його в літнє меню.

Не окрошкой единой: 4 рецепта холодных супов, которые легко приготовить и вкусно съесть

Інгредієнти:

Вершкове масло 30 г
Цибуля ріпчаста 1 штука
Цибуля-порей 3 штуки
Пучок зеленого цибулі
Картопля 600 г
Молоко 300 мл
Вершки 150 мл
Курячий або овочевий бульйон 500 мл
Сіль

Процес приготування:

1. Нарізати дрібно цибулю, тонкими скибочками картопля і цибуля-порей на дрібні кільця.
2. У великій каструлі розтопити вершкове масло, обсмажити ріпчасту цибулю і цибулю-порей. Додати картоплю і тушкувати овочі разом до напівготовності картоплі.
3. Залити бульйон в каструлю і варити на середньому вогні 30 хвилин.
4. Дати супу охолонути, а потім, додавши молоко і вершки, пропустити через блендер до отримання однорідної маси. Отриманий суп прибрати в холодильник на кілька годин.
5. Перед подачею прикрасити улюбленої зеленню.

Іспанія: гаспачо

Гаспачо – традиційний літній суп з Іспанії, наповнений свіжими ароматами. Суп готується з великої кількості сезонних продуктів, які не піддаються тепловій обробці. Мінімум часу на приготування, свіжість овочів і чудовий смак зробили це блюдо популярним у всьому світі.

Не окрошкой единой: 4 рецепта холодных супов, которые легко приготовить и вкусно съесть

Інгредієнти:

Томати 5 шт
Огірок 1 шт
Червоний цибуля 1 шт
Солодкий перець 1 шт
Сік лимона 1 ст. л.
Зубчик часнику
Оливкова олія 50 мл
Томатний сік 400 мл
Лимонний сік
Пучок базиліка
Сіль і перець за смаком

Процес приготування:

1. Томати помістити в киплячу воду на 30 секунд, а після в крижану воду. Очистити їх від шкірки.
2. Томати, огірки, солодкий перець і цибулю нарізати кубиками. Овочі разом з часником і оливковою олією пюрировать в блендері, поступово вливаючи томатний сік.
3. Готовий суп поставити в холодильник охолоджуватися.
4. Подавайте страву з дрібно нарізаним томатом, базиліком, свіжомеленим перцем і декількома краплями оливкової олії.

Корея: куксі

Кожна корейська господиня готує холодний суп куксі по-своєму. Яловичина в його складі точно не залишить вас голодним, а свіжі овочі відмінно поєднуються з кисло-солодким бульйоном. І яка ж азіатська кухня без локшини? Тут вона точно до місця. Приготуйте річний корейський суп і переконайтеся самі.

Не окрошкой единой: 4 рецепта холодных супов, которые легко приготовить и вкусно съесть

Інгредієнти:

Вода 500 мл
Оцет 9% 2 ч. л.
Яловичина 50 г
Огірки 20 г
Цукіні 20 г
Редис 20 г
Солодкий перець 20 г
Яйце 1 шт.
Яєчна локшина 150 г
Соєвий соус – 30 г
Цукор – 1 ч. л.
Пучок кінзи

Процес приготування:

1. Поставити варитися яєчну локшину в підсоленій воді. Готову локшину промити і остудити.
2. Нарізати яловичину соломкою і обсмажити до повної готовності на оливковій олії.
3. Півкільцями нарізати овочі: цукіні, огірок, солодкий перець.
4. Яйце збити і вилити тонким шаром на розігріту сковороду. Яєчний млинець відсудити, згорнути трубочкою і нарізати тонкою соломкою.
5. У холодну воду додати соєвий соус, оцет і цукор. Ретельно перемішати.
6. Порційно викласти на тарілку яловичину, локшину, омлет, свіжі овочі і залити бульйоном.
7. Готову страву посипати листочками кінзи.