«маргарита»: піца, рецепт в домашніх умовах

18

піца-ситне, апетитне і швидке блюдо. Її можна приготувати з того, що є в холодильнику. Класична “маргарита” – піца однокомпонентна, але при цьому не менше смачна. Дізнайтеся, як зробити справжню італійську “маргариту” і її спрощений варіант.

Рецепт піци» маргарита ” простий

Піцою можна нагодувати цілу компанію. Від неї не відмовляться навіть діти. Це відмінне блюдо для дрібних свят: готувати недовго, а задоволення отримають всі.

Міняйте рецепт піци скільки завгодно, головне, щоб інгредієнти поєднувалися між собою. Блюдо послужить як закускою, так і повноцінним вечерею.

Приготування піци займе 30 хвилин, якщо скористаєтеся простим рецептом. Необхідні продукти такі:

  • тісто на дріжджах – 250 г;
  • соус з томатів-100 г;
  • рослинна олія для змазування;
  • помідори — 2 шт.;
  • пармезан — 50 г;
  • моцарелла — 100 г;
  • базилік — 40 г.

Рецепт тіста для піци на дріжджах знайдете нижче за посиланням.

читайте також: піца на кефірі з дріжджами: рецепт

Як приготувати піцу вдома, щоб вийшло красиво і смачно, немов в піцерії? дотримуйтесь покрокової інструкції:

  1. розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. розкачайте тісто качалкою в коло діаметром 25 см.
  3. викладіть основу на змащену маслом форму або деко.
  4. відправте тісто підсмажитися на 7 хвилин.
  5. на остигнула основу нанесіть томатну пасту. Приготуйте її самостійно або купіть.
  6. на корж викладіть слайси помідорів, нарізану моцарелу, базилік. Покрийте піцу тертим пармезаном.
  7. температуру в духовці збільште до 250 градусів.
  8. випікайте 10 хвилин.

Піца “маргарита” виходить ніжною і ароматною. За бажанням урізноманітніть начинку будь-якими добавками (пепероні, морепродукти, оливки, болгарський перець, гриби, цибуля). Сир пармезан можна замінити бюджетним варіантом.

Як приготувати піцу “маргарита” за класичним рецептом

Не знаєте, як приготувати піцу за класичним італійським рецептом? підготуйте такі продукти:

  • 80 г пшеничного борошна крупного помелу;
  • 160 г пшеничного борошна дрібного помелу;
  • 3 г сухих дріжджів;
  • 150 мл оливкової олії;
  • 5 помідорів і за бажанням зубчик часнику;
  • 5 гілок базиліка зеленого;
  • чайну ложку солі і стільки ж суміші італійських трав;
  • 150 г моцарелли;
  • 150 мл кип’яченої води.

Якщо хочете, щоб піца вийшла, як у італійського шеф-кухаря, дотримуйтесь пропорції.

Спочатку замісіть тісто:

  1. змішайте два види борошна і тричі просійте. Так вона наповниться киснем, і тісто вийде пишним, без грудочок.
  2. дріжджі розчиніть в 10 мл теплої води.
  3. у борошно додайте 0,5 ч. Л. Солі, потім введіть дріжджі, 50 мл оливкової олії і 100 мл води. Вимісити тісто до однорідної еластичної маси.
  4. накрийте його рушником і залиште в теплі на 2 години.

Поки тісто підходить, підготуйте томатний соус:

  1. помийте 3 помідори.
  2. залийте їх окропом.
  3. через 3 хвилини овочі вийміть, зніміть шкірку і видаліть зернятка.
  4. м’якоть помідорів, часник і ½ частина базиліка перетворіть в пасту за допомогою блендера.
  5. у соус додайте 100 мл оливкової олії та італійські трави. Ретельно перемішайте.
  6. варіть суміш до загустіння на слабкому вогні.

Коли тісто піднялося, приступайте до складання піци. Виконайте такі кроки:

  1. з тіста сформуйте тонкий диск діаметром 35 см з бортиками по краях.
  2. змастіть його остиглим томатним соусом.
  3. розкладіть кружечки моцарели.
  4. помийте і поріжте тонкими скибочками 2 залишилися помідора.
  5. листя базиліка порвіть руками і посипте на піцу.
  6. розігрійте духовку і деко з пергаментом до 280 градусів.
  7. на гаряче деко викладіть піцу і запікайте 15 хвилин.

Божественний аромат “маргарити” викликає шалений апетит. Швидше ріжте її ножем для піци і подавайте на стіл.

Піца “маргарита«: особливості приготування

Піца» маргарита” вийде соковитою, ніжною і ароматною, якщо враховувати особливості приготування. Правила такі:

  1. ідеальне тісто замішуйте з двох видів борошна великого і дрібного помелу. Від її якості залежить структура коржа.
  2. основу робіть не товщі 5 мм, інакше вийде шар хліба внизу.
  3. класичну “маргариту” готуйте саме з дріжджового тіста. Одні кулінари використовують качалку, інші вважають за краще розтягувати основу руками. Виберіть зручний спосіб.
  4. соус готуйте зі свіжих томатів. Уварюйте його до загустіння, інакше буде витікати, або через рідини корж залишиться сирим.
  5. незамінні інгредієнти-базилік і моцарелла. Якщо використовуєте інший сир-це вже не»маргарита”. Пікантний смак базиліка складно чимось замінити.
  6. піцу викладайте тільки на розігрітий деко і ставте в розпечений духову шафу. Дріжджове тісто дуже вимогливе. Нехтуючи цим правилом, ризикуєте отримати осів корж.
  7. перед випіканням збризніть піцу оливковою олією, щоб начинка не підгоріла. Через високу температуру листя базиліка швидко висихають, а рослинний жир збереже їх соковитими.
  8. температура випікання в духовці не менше 280 градусів. Професіонали роблять це в печі при 450 градусах!

Цікаво, що прабатьки піци — давньоєгипетські і перські коржі з скибками м’яса і овочів. Схоже блюдо їли в греції і римі. У xviii столітті тісто почали змащувати помідорною пастою.

Рецепт піци з сиром з’явився в італії. Спочатку такі ласощі вживали тільки селяни і моряки. Пізніше представники вищого стану, яким сподобалася їжа бідняків, готували піцу з дорогих продуктів і ніжного тіста. З’явилися піцерії. Блюдо навіть потрапило на королівський стіл.

Готувати піцу “маргарита” в домашніх умовах нескладно. Враховуйте особливості, не бійтеся експериментувати, тоді ваше блюдо вийде не гірше, ніж подавали королеві маргариті, в честь якої воно названо.

читайте також: піца на сковороді швидко