Лаханорізо — тушкована капуста з рисом.

54




Лаханорізо – просте, смачне блюдо домашньої грецької кухні – це ні що інше, як капуста з рисом, але приготоване дуже цікаво.

Інгредієнти:

капуста білокачанна – 500-800 г
цибуля ріпчаста – 1 шт.
морква – 1-2 шт.
сік томатний – 100-500 мл
рис – 100 г
оливкова олія для смаження
зелень, спеції, сіль, перець за смаком

Як приготувати?

1. Нашаткувати капусту. Цибулю нарізати великими кубиками, а моркву нарізати кружечками.

2. На оливковому маслі пасерувати цибулю і моркву. Додати зелений лук.

3. Додати капусту і смажити на максимальному вогні, до карамелізації. Постійно помішувати, щоб капуста не пригоріла. Коли вона трохи підсмажиться, додати томатний сік і спеції. Перемішати і зменшити вогонь до мінімуму.

4. Додати рис і залити водою (а краще всього замінити томатним соком-так набагато смачніше) вдвічі більше, ніж рису. Тобто, якщо рису 0/5 склянки, то води – 1 склянка.

Закрити кришкою і тушкувати до готовності рису. Страву посипати зеленню петрушки.