Бублики-це смачно! з гарячим чаєм, какао або компотом мої діти їдять їх з великим задоволенням.але сьогодні я хочу розповісти вам як я іноді з баранок готую зовсім іншу смакоту. Готую з них»ледачі біляші”! у них 2 начинки – картопляне пюре і соковитий фарш, — і все це покрито апетитною сирною скоринкою. А головне-не треба замішувати дріжджове тісто, яке забирає багато дорогоцінного часу.
продукти
- здобні бублики (великі бублики) – 10 шт.
- м’ясний фарш – 400 г
- ріпчаста цибуля – 1 середня головка
- картопля – 3-4 шт. (вагою приблизно 300-350 г)
- рослинна олія – для обсмажування цибулі
- сіль, чорний мелений перець та інші приправи – за смаком
- сир твердий або напівтвердий – 100 г
- вершкове масло – 30 г (за потребою)
- молоко – 3-4 ст. Л. (за потребою)
Як приготувати ледачі біляші
Насамперед ставимо варитися картоплю, солимо після закипання води. Чекаємо, поки довариться картопля, і прибираємо його з плити. Зливаємо всю воду.
Поки вариться картопля ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком.
Розігріваємо в сковороді кілька ложок олії і висипаємо цибулю.
Обсмажуємо кілька хвилин, періодично заважаючи лопаткою.
Як тільки цибуля стане напівпрозорим і почне золотитися, додаємо до нього фарш.
Фарш можна взяти будь-який на ваш смак.
Обсмажуємо на середньому вогні, поки м’ясо не придбає сірий колір.
Велика частина вологи при цьому повинна випаруватися.
В кінці приготування солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції за смаком.
Перемішуємо і знімаємо фарш з вогню – нехай він трохи охолоне.
Варену картоплю розминаємо товкачем в пюре.
Якщо вам попався сухуватий картопля (як мені), додаємо шматочок масла і трохи молока.
Пюре не повинно вийти рідким, але має добре тримати форму, не розсипатися.
Даємо картоплі трохи охолонути.
Бублики складаємо в глибокий посуд і заливаємо водою (можна молоком, але особливого сенсу в цьому немає).
Потрібно, щоб вони стали трохи м’якими.
Це відбувається швидко, тому стежте, щоб бублики не розкисли.
Потім викладаємо м’які бублики на деко, застелене пергаментним папером/силіконовим килимком.
В серединку кожної бублики кладемо по 1-1,5 ст.л. Картопляного пюре.
Зверху викладаємо обсмажений фарш.
І посипаємо тертим на крупній тертці сиром.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 15 хвилин.
Перед подачею можна посипати рубаною зеленню.
Біляші виходять соковитими, м’якими і дуже-дуже смачними. Їх можна подавати в якості ситного перекусу або на обід/вечерю в супроводі овочевого салату.
Смачного!