Купуємо упаковку баранок, додаємо трохи фаршу, картопляне пюре і готуємо смачне гаряче блюдо

68

Бублики-це смачно! з гарячим чаєм, какао або компотом мої діти їдять їх з великим задоволенням.але сьогодні я хочу розповісти вам як я іноді з баранок готую зовсім іншу смакоту. Готую з них»ледачі біляші”! у них 2 начинки – картопляне пюре і соковитий фарш, — і все це покрито апетитною сирною скоринкою. А головне-не треба замішувати дріжджове тісто, яке забирає багато дорогоцінного часу.

продукти

  • здобні бублики (великі бублики) – 10 шт.
  • м’ясний фарш – 400 г
  • ріпчаста цибуля – 1 середня головка
  • картопля – 3-4 шт. (вагою приблизно 300-350 г)
  • рослинна олія – для обсмажування цибулі
  • сіль, чорний мелений перець та інші приправи – за смаком
  • сир твердий або напівтвердий – 100 г
  • вершкове масло – 30 г (за потребою)
  • молоко – 3-4 ст. Л. (за потребою)

Як приготувати ледачі біляші

Насамперед ставимо варитися картоплю, солимо після закипання води. Чекаємо, поки довариться картопля, і прибираємо його з плити. Зливаємо всю воду.

Поки вариться картопля ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком.

Розігріваємо в сковороді кілька ложок олії і висипаємо цибулю.

Обсмажуємо кілька хвилин, періодично заважаючи лопаткою.

Як тільки цибуля стане напівпрозорим і почне золотитися, додаємо до нього фарш.

Фарш можна взяти будь-який на ваш смак.

Обсмажуємо на середньому вогні, поки м’ясо не придбає сірий колір.

Велика частина вологи при цьому повинна випаруватися.

В кінці приготування солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції за смаком.

Перемішуємо і знімаємо фарш з вогню – нехай він трохи охолоне.

Варену картоплю розминаємо товкачем в пюре.

Якщо вам попався сухуватий картопля (як мені), додаємо шматочок масла і трохи молока.

Пюре не повинно вийти рідким, але має добре тримати форму, не розсипатися.

Даємо картоплі трохи охолонути.

Бублики складаємо в глибокий посуд і заливаємо водою (можна молоком, але особливого сенсу в цьому немає).

Потрібно, щоб вони стали трохи м’якими.

Це відбувається швидко, тому стежте, щоб бублики не розкисли.

Потім викладаємо м’які бублики на деко, застелене пергаментним папером/силіконовим килимком.

В серединку кожної бублики кладемо по 1-1,5 ст.л. Картопляного пюре.

Зверху викладаємо обсмажений фарш.

І посипаємо тертим на крупній тертці сиром.

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 15 хвилин.

Перед подачею можна посипати рубаною зеленню.

Біляші виходять соковитими, м’якими і дуже-дуже смачними. Їх можна подавати в якості ситного перекусу або на обід/вечерю в супроводі овочевого салату.

Смачного!

попередня статтяСередземноморська дієта
наступна статтяКілька порад для жирної шкіри